Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mój wuj, mieszkający przez płot jest stolarzem i miał nam zrobić w tym roku donice, meble ogrodowe i płot, który jest na pograniczu naszej i jego działki ale zaraz po nowym roku miał udar i niestety, nie jest w stanie już pracować. Ostatecznie stół i ławy miałam robione przez znajomego, początkującego stolarza ale na donice chłopak nie ma już czasu. Szkoda, bo by sobie zarobił a ja bym miała to co chcę

jak patrzyłam na ceny w marketach i all to załamka, na pewno bym nie kupila. gdyby nie ta okazja to bym same plastiki miała. wyscielalam je folia, zrobiłam drenaż z kamyczkow i sa super, może za rok je odswieze bejca, na razie 3 sezon się trzymają dobrze

DOniczki to ja chyba w tym sezonie odpuszczę, ale o płocie myślę i to bardzo poważnie. Ten który dzieli mnie i wujostwo jest tak obleśny, że już wytrzymać nie mogę (obleśny bo rozpadający się sprzed ja wiem tak ok 30 lat). Wymyśliłam sobie, że zrobimy sztachetki z półbala ale nie wiem czy by to pasowało do otoczenia więc może jednak niech będą proste tak jak wszystko u nas.

ja mam siatke a na niej maty wiklinowe, na drewienko nie było mnie stać, fajnie wygląda i dość dobrze chroni przed wiatrem i wścibskimi spojrzeniami. na nich będzie rosl docelowo winobluszcz, w zasadzie już patyczki powsadzane powoli rosna i się wspinają :D

wiklinka 3 sezon ma się doskonale, jedynie troszkę wyblakla.plot i tak niezależnie musieliśmy robic dookoła, bo pies, bo ogrod, bo nie było sasiadow i lokalna "spolecznosc" wycieczki sobie na skuske przez posesje robila. ale zle się czułam taka odslonieta, wszyscy się lampili wiec wiklinka była najlepszym rozwiązaniem. teraz mogę w stroju kąpielowym po działce brykac bez krepacji

Pumpa, a pamiętasz jak się zarzekałaś, że ogród to nieeeee, a teraz widzę, jednak Cię wzięło:) Mnie zresztą też;) Może mebelki pokażesz??? :)

jakbyś częściej bywała to byś meble już dawno widziała :p no ale zaraz cosik może i dla Ciebie znajdzie się w skrzynce

A ogród dalej jestem na nie, ja wybieram a mąż piele, sadzi, dogląda :D dla mnie grzebanie się w ziemi to najgorsza z możliwych kar i to się wcale nie zmieniło