Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

Pytasz o to czy taki kolor będzie dobrze wyglądał w połączeniu z dachem, elewacją itp.? Napisz co to za granit, bo z fotki nie mogę rozpoznac (kolor, nazwę, szczotkowany, płomieniowany) Ja granitu nie rozważałam to nie mam rozeznania, ale to trwały, elegancki materiał, nie chłonie zbytnio wody, nie będzie Ci deszcz bębnił za głośno:) Jeżeli to jasnoszary kolor to powinien ładnie się wpasowac w całośc.

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kurcze Aga, jak piszesz że pod kolor okien nic się nie znajdzie to szary chyba najlepiej...

Wrzuciłam sobie w google ta nazwę i niektóre obrazki pokazuja naprawdę fajny jasno szary. Ale niektóre pokazują beżowy a nawet zielony. Więc uważac trzeba.

A o ile to ten ładny szary to sadzę że będzie pasował. Tylko że ja się średnio znam, więc mojej opinii raczej nie bierz pod uwagę:/

Nie wiem w czym problem, dla mnie to dobry pomysł:)

Ja też myślałam, że nie będzie problemu dopóki nie zobaczyłam całego placu z setkami różnych płyt granitowych. Załamałam się już przy piątym oglądanym kamieniu. Część oczywiście mogłam od razu odrzucić, ale wiele z nich jest do siebie dosyć podobna z "małymi" różnicami. Jak wiadomo powszechnie prawie robi dużą różnicę:).

Bo w momencie kiedy zaczęłam zastanawiać się nad wykończeniówką (czyli jeszcze przed wbiciem przysłowiowej łopaty) uświadomiłam sobie że zupełnie nie radzę sobie w temacie. Wiem co mi się podoba ale żeby ocenić co z czym będzie dobrze wyglądało albo na jakie rozwiązania się nigdy nie decydować - zupełnie nie mam o takich sprawach pojęcia. Ja tego po prostu nie czuję. I dlatego boję się jak będzie ten mój wymarzony dom finalnie wyglądał...

Polerowane granity mnie wydają się ciemniejsze i chyba nie ma aż tak dużego wyboru, skoro zbyt ciemne odpadają, beżowe i brązowe też, maziaje i pstrokato kropkowane - to pozostaje może z 5... ten Twój zawsze kojarzyłam z bardzo jasną szarością (beżu tam za dużo nie będzie).

Lukarna, jak się dużo myśli, kombinuje i chce jak najlepiej to tak jest, Aga, jak zwykle ma rację - zaufac intuicji. Mnie, gdy coś się podoba to jestem pewna na 100% a jak się waham to najczęściej nie jest to.

Polerowane granity mnie wydają się ciemniejsze i chyba nie ma aż tak dużego wyboru, skoro zbyt ciemne odpadają, beżowe i brązowe też, maziaje i pstrokato kropkowane - to pozostaje może z 5... ten Twój zawsze kojarzyłam z bardzo jasną szarością (beżu tam za dużo nie będzie).

Uwielbiam Cię:) Usmiałam się szczerze. Faktycznie wg. tego co napisałaś, to nie mam za dużego wyboru:) Wychodzi na to, że mocno przesadzam i zawracam Wam głowę pierdołami. Sorry:)