pumpaluna 20.06.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 MaxManiacy to jak kiedyś stwierdzę, że rodzina mnie zmęczyła i zwiewam to się zgłoszę do Ciebie po namiary na jakieś odludzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 20.06.2013 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 (edytowane) nie ma sprawy. tylko wiesz, jak odludzie to i warunki "niehotelowe". ale Ty z Podlasia, to też chyba tłumów nie ma, co? Edytowane 20 Czerwca 2013 przez max-maniacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.06.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 jak się mieszka na zadupiu to nie ma mowy o tłumach; mi raczej chodzi o brak zasięgu hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 20.06.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Czesc Truskawkowa Pani , tak tylko zajrzałam co slychac Ale widze, ze po staremu albo o żarciu albo o chlaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.06.2013 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Aga, mój kawałek Mazur nie jest zadeptany. jest cudnie odludnie. ale już 15 km dalej rzeczywiście tłum jest. chyba wszędzie, w znanych miejscowościach są tłumy, a po wioskach raczej nie, bo nie ma za bardzo bazy noclegowej. także zapraszam na prawie dziewicze Mazury. I oby taki pozostał no Agalindzia obcykana jestes, ja zrozumiec zrozumiem ale raczej nic nie powiem Rozumiem sporo, ale nie mówię. Właściwie to w moich rejonach czasami cięzko się dogadać po polsku:lol2: Tam mieszkają Kaszubi od pokoleń i całe rodziny rozmawiają po kaszubsku, a starszyzna właściwie tylko po kaszubsku;) ja to mieszaniec rasowy jestem znaczy kundel: kociewie+kaszuby+pomorze (mierzeja) + żulawy:rotfl: ot taki zlepek Ja jestem rodowita Gdańszczanka i sama jeszcze nie wierzę, ze na wsi mieszkam;) MaxManiacy to jak kiedyś stwierdzę, że rodzina mnie zmęczyła i zwiewam to się zgłoszę do Ciebie po namiary na jakieś odludzie Pumpa, a ja myślałam, ze gdzie jak gdzie, ale u Ciebie to z odludziem problemu nie ma. Czesc Truskawkowa Pani , tak tylko zajrzałam co slychac Ale widze, ze po staremu albo o żarciu albo o chlaniu No nareszcie Odzniknięta:) A o czym tu gadać?! Lato przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.06.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Agalind no ja mieszkam na obrzeżach miasta ale tu dom na domu. Zadupie w sensie miasto nierozwojowe, bez przemysłu żadnego z marnym handlem a nie że pustkowie. Ludzi tu jak mrówków i ciężko w przyzwoitej odległości od miasta znaleźć fajne miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.06.2013 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Kiedyś zrobiliśmy sobie latem parę dni urlopu w okolicach Sokołowa Podl. i pamietam, ze bylismy w szoku ze po drodze ludzi ni bylo widać. U nas w soboty to wszedzie grilluja a tam cicho, spokojnie, jakby niezamieszkane wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.06.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 No możliwe tyle że sokołów to zupełnie nie moje okolice, ja mieszkam ponad 100km stamtąd, bardziej na kurpie się kierując Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.06.2013 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 No widzisz, a ja nigdy dalej tam nie bylam i tak sobie wdrukowałam, że na Podlasiu to cisza i spokoj;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.06.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Ja raczej bliżej, bo na pn od S.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.06.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Pumpa, mój mąż ma kumpla ze studiów z Twojego miasta, sporo wakacji tam spędzał, wiec ma sentyment do miejsca i może kiedyś nas tam zabierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.06.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.06.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Czesc Truskawkowa Pani , tak tylko zajrzałam co slychac Ale widze, ze po staremu albo o żarciu albo o chlaniu czasem jeszcze o seksie i ogrodzie:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 24.06.2013 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Kaszubskie nuty, znane jeszcze jako Abecadło kaszubskie, czyli taka wyliczanka: To je krótczi, to je dłëdżi, to kaszëbskô stolëca. To są basë, to są skrzëpczi, to òznaczô Kaszëba. Òznaczô Kaszëba, basë, skrzëpczi, krótczi, dłëdżi, to kaszëbskô stolëca. To je ridel, to je tëcz, to są chojnë, widłë gnojné. To je krzëwé, to je prosté, to je sledné [tylné] kòło wòzné. Tylné kòło wòzné, to je krzëwé, to je prosté, chojnë, widłë gnojné, ridel, tëcz, òznaczô Kaszëba... To są huczi, to są ptôczi, to są prësczé półtrojôczi [półtorôczi]. To je klëka, to je wół, to je całé a to pół. Klëka, wół, całé, pół, hôk, ptôk, półtrojôk\l, chojnë, widłë gnojné... To je małé, to je wiôldżé, to są janstruméńta wszôlczé. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/91/Song_-kaszubskie_nuty-.jpg/290px-Song_-kaszubskie_nuty-.jpg znam to z wycieczek szkolnych cześć wszystkim w poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.06.2013 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 (edytowane) Ognisko sobótkowe się odbyło. Sporo osób, dzieci, więc radośnie i wesoło:) Tradycji musiało się stać zadość i jak w poprzednim roku burza nas przegoniła i ciąg dalszy imprezy był w domu. Panowie mają już technikę opanowaną i jak zaczyna padać łapią za stoły i w kilka sekund miałam kilka metrów stołu w salonie. Nie ma to jak spontan;) Edytowane 24 Czerwca 2013 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 24.06.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 cześć Sis, wpadam powiedzieć łądnie dobry dzień i zmykam do roboty cieszę się, że imprezka udana choć z przygodami - takie najfajniejsze;) ściskam i całuję, całuję i :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.06.2013 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Fajnie Cię widzieć. Mam nadzieję, że nie będziesz już tak znikać. Wysłałam Ci pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 24.06.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 A macie jakieś specjalne miejsce w ogrodzie na ognisko przeznaczone? U nas na końcu ulicy widziałam, że mają palenisko kamieniami otoczone przygotowane ale z tego co wiem to sąsiad im cyrki robił jak rozpalają (w sumie się nie dziwię, sąsiad ma dom drewniany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.06.2013 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Właściwie to nie na naszej działce, tylko kolegi;), ale jest właśnie kamieniami obłożone miejsce. No i ławka zrobiona z pustaków wentylacyjnych i krokwi:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.06.2013 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 w sumie ja tez sie nie dziwie a tak w ogole, to nie mozna ognisk robic bez zezwolenia, nawet na wlasnym podworku, niezly mandat mozna dostac jakby sasiad zlosliwy byl:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts