Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

Ja też czekam na deszcz jak na zbawienie bo chociaż trawnika z 2 dni nie trzeba byłoby podlewać, no i przy alergii deszcz wskazany bo chociaż na chwilę będę mogła (może) wyjść na dwór

Kurcze, utknęłam na forum ogrodowiska, oglądam na razie i szczęka mi co raz bardziej opada. Piękne ogrody mają ludzie, akurat z 'moimi' upatrzonymi roślinkami ale jak tak spoglądam ile czego powsadzali to tylko się zastanawiam skąd na taki ogród brać kasę. Przeliczyłam ile by mi teraz było potrzeba na dokończenie rabaty i znowu najmniej 500zł i to bez żadnego drzewka... massssakra

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam i dziękuję za miłe słowa :) Nasze okna to złoty dąb, ale widziałam podobne domu z orzechowymi i do tego biało-szara elewacja i grafitowy dach i tez się ładnie komponują. Jak będziesz miała jakieś pytanie to zapraszam:)

jeśli tylko dojdziemy do etapu elewacji, to na pewno skorzystam ;)

Aaaa bo ja już myślałam, że tylko roślinki. Pewnie jak zliczę wszystko to mi wyjdzie ponad 10tys może i więcej (sama drewutnia i meble to ponad 2tys) No i z tego co widziałam to Twoja działka duża więc to też inaczej się rozkłada.

az sprawdziłam jeszcze raz zestawienie, trochę zle formuly w podsumowaniu wpisałam, wyszlo na szczęście o prawie dyszke mniej ale zawsze i tak to spore koszty

dobra :D zapomniałam dopisać ze w tych kosztach sa jeszcze maty wiklinowe, siatka ogrodzeniowa i lampy ogrodowe. jak tak zaczniecie zapisywac każdy wydatek na ogrod to można się mocno zdziwić. dla mnie ogrod był priorytetem nawet przed nowymi meblami ;)

TAR i zbijasz nas z tropu.... ja takie rzeczy jak siatka, maty, lampy, stoliki zaliczac bede do otoczenia, a roslinki do ogrodu....zawsze to jakos inaczej mozna spojrzec na poniesione koszta :D

walne sobie na jednym rogu dzialki brzozki, swierki i bedzie tez pieknie :D taki maly zagajnik...pozniej gdzies jakies owocowe drzewka i kilka roslinek wokol zeby to ogrodek przypominalo, i bedzie ok :yes::lol2:

proszę o utrzymywanie w błogiej nieświadomości, koleżanek które jeszcze w polu są :D

Nita możesz się zdecydować na dużą łąkę kwietną, akurat dobra pora na zbieranie nasion, będzie na przysżły rok jak znalazł. I po taniości. (wbrew pozorom to żart jedynie w połowie )

Nita możesz się zdecydować na dużą łąkę kwietną, akurat dobra pora na zbieranie nasion, będzie na przysżły rok jak znalazł. I po taniości. (wbrew pozorom to żart jedynie w połowie )

ales ty dowciapna :lol2:

bronie kolezanke bo ja tak jak ona... ta sama sytuacja...

aaaaleeee w koncu bede miala wyrownane moje kopce nawiezionej ziemi ... rety pol roku pod domem, w kwietniu bylo za bardzo zmrozone wszystko ale teraz w lipcu, pieknie rozgarniemy i okaze sie ile jeszcze ziemi trzeba nawiezc :mad:

wiecie, ze musialam az na poltora metra piachu nawiezc zeby dom byl na rowni z ulica:sick: a na gole oko wygladalo wszystko rowno...

TAR i zbijasz nas z tropu.... ja takie rzeczy jak siatka, maty, lampy, stoliki zaliczac bede do otoczenia, a roslinki do ogrodu....zawsze to jakos inaczej mozna spojrzec na poniesione koszta :D

walne sobie na jednym rogu dzialki brzozki, swierki i bedzie tez pieknie :D taki maly zagajnik...pozniej gdzies jakies owocowe drzewka i kilka roslinek wokol zeby to ogrodek przypominalo, i bedzie ok :yes::lol2:

nieee, musialam tak to zakwalifikowac, bo jakby mezu zobaczyl kwote za same roslinki niechybnie rozwod murowany:lol2: w domu lamp brakuje a ja szaleje z ogrodem, koszty z 3 lat. teraz to juz zadne koszty tyle co nawoz, woda, jakies narzedzie. rozlozy sie w czasie. ja po prostu musialam miec JUZ i koniec, zadne argumenty nie trafialy. a teraz sie nudze ;)

dobra juz nie truje

piekna pogode mamy dzisiaj, nareszcie dzien bez slonca, ilez mozna.

patrzylam ostatnio za nasionkami na lake kwietna od łuczaja, piekne mieszanki