agalind 26.06.2013 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 plucka czyste raczej to swisty oskrzelowe (to jeszcze moga byc pozostalosci po zapaleniu oskrzeli, ktore w tym roku przeszlam bardzo ciezko i ciagnelo sie to jak guma w majtach.) nie boj, pojde. a w weekend kuzynka (lekarka) bedzie na grilla u nas to powiedziala, ze mnie oslucha tak na wszelki prawidlowo a deszczowke tfu... wiatrowke chociaz zlozylas? bo ja zapitalam w topiku i zawsze plecki mokre. Trzymam za słowo i będę przypominać Oczywiscie, ze nie miałam wiatrówki, za to sandały i owszem Aga ma racje odgrodzic i mozna kombinowac tylko wczesniej oczywiscie cos sensownego wymyslic. z doswiadczenia powiem, ze im majstrom mniej sie miejsca zostawi na dzialce tym mniejszy burdello robia Święte słowa:yes: o właśnie, a propos deszczówki - czy te które mają rododendrony podlewacie je deszczówka?? Ja tam z węża lecę. Na razie działa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.06.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 No ja właśnie też z węża ale wyczytałam, że trzeba by podlewać deszczówką a w ogóle z raz w tygodniu to trzeba zakwaszoną wodą podlewać (jak dobrze pamiętam łyżka kwasku cytrynowego na konewkę wody), poza tym kupiłam już substral do rhodo i chyba w końcu wypadałoby je podlać I się pochwalę, że moje pierisy ładnie w górę idą i już mają czerwone wypusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.06.2013 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Aż musiałam sprawdzić co to te pierisy. Spore krzaki będą chyba. Fajnie, że sie przyjmują rosliny. Ja musze dzisiaj swoje łubiny obciąć bo po nocnej ulewie połamane są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.06.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 nie mam rh ale azalie - nie podlewam wcale, czekalam na deszcz, z weza lece tylko trawez konewki ostatecznie to donice na tarasie moge podlac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.06.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 O szpinak sadziłaś, też bym już chciała:yes: Alergię na razie mam tylko na chamstwo, prostactwo i głupotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.06.2013 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 O szpinak sadziłaś, też bym już chciała:yes: Alergię na razie mam tylko na chamstwo, prostactwo i głupotę Ciotka męza siała u siebie i tyle tego ma, ze kilkanascie sadzonek mi dała. w przyszlym roku musze warzywniak z (prawie;))prawdziwego zdarzenia sobie zrobić. Zaczynam czuć bakcyla, nie wiem tylko czy sie nie przelicze;) Ja na to samo uczulona;) Jeszcze spóźnialskich nie znoszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.06.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Piersi rośnie powoli z tego co pisali więc na razie dość gęsto zasadzone, potem będę najwyżej przekopywać. TAR, żebym czekała na deszcz to bym chyba nie miała grama zielonego, u mnie padało ostatni raz 2tyg temu no i wczoraj trochę. 2 dni nie podleliśmy trawy to słońce ją już plackiem wypaliło. Ardea to tylko się cieszyć, chamstwo przynajmniej nie upupia Cię w domu z maską na twarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.06.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Napisałam na razie, bo przecież alergia może się ujawnić w każdej chwili;) A te moje uczulenia też atakują z różnych miejsc i to coraz intensywniej:sick: A poważnie, czy alergia może minąć samoistnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.06.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 a tu myslisz ze u nas padalo, tez nie i to przez kilka tygodni. ale trudno, mnie sie nie chcialo, trawa maz sie zajmowal wiec jak co polecialo na rabaty to niektore rosliny mialy szczescie kaszubskie juz dojrzewaja, wczoraj z bialym szamalismy truskawy prosto z krzaka, byly odeszczowane wiec smakowaly przednio. pol dla mnie pol dla bialego, to sie nazywala wspolpraca a srul jak sie domagal malo z buzi mi ich nie wyrwal. pozeracz truskawek. te kaszubskie to nawet jak do konca czerwone nie byly to i tak o niebo slodsze niz te calkiem czerwone wczesniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.06.2013 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Coddziennie rano na sniadanie truskawki z jogurtem Ardea, ja cały czas na to liczę, ze alergia sama sobie pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.06.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 tez sie ludze, ze sama pojdzie. nie jadam jogurtow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.06.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 ja jogurty jadam oczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.06.2013 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 tez sie ludze, ze sama pojdzie. nie jadam jogurtow Z danio waniliowym spróbuj. Pychota:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.06.2013 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 ja jogurty jadam oczami Podobnie jak truskawki:D;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.06.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Z alergii można wyrosnąć lub ją wyeliminować przez wyłączenie alergenu. Np jak dziecko ma uczulenie na coś z jedzenia to odstawia się to na jakieś 2 lata a potem stopniowo wprowadza. Mi np w testach nie wychodzi "krowa" ale jak przesadzę z ilością mleka czy serków/jogurtów to wyglądam jak malec ze skazą białkową tyle że nie tylko buzia ale ręce i nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.06.2013 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Podobnie jak truskawki:D;) ano... i jablka, maliny, brzoskwinie, arbuzy, czeresnie za to kebaby, pizze, gyrosy... tylko mi je dac, nie trzeba nawet pytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.06.2013 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Mój mąż zaczął się dietować, to przecież nie ma sensu gotować dla siebie, więc lodówka świeci pustkami. Kebaba, pizzy i gyrosa nie uświadczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 27.06.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Sis helloł:hug: zaraz pędzę kilka sztuk roślinek wsadzić, gleba mokra i łatwo się kopie zostawiam hugi i zmykam:bye: p.s. ja też głodnai lodówka słabo zaopatrzona.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.06.2013 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 No cześć Wsadzaj rosliny i wracaj do nas Glodna to nie jestem w sumie, ale tak wieczorkiem zagryzłoby sie jakiegos kabanoska. A tu nic z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 27.06.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 No cześć Wsadzaj rosliny i wracaj do nas Glodna to nie jestem w sumie, ale tak wieczorkiem zagryzłoby sie jakiegos kabanoska. A tu nic z tego kabanoska... w dupsku sie przewraca Dzien dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts