Lukarna 17.09.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 No popatrz a jaka spostrzegawcza:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.09.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 mówiąc szczerze nie myślałam jeszcze nad parapetami zewnętrznymi, na etapie wewnętrznych się załamałam, te z szarością są u nas po ponad 500zł/m2 więc jak dla mnie piekielnie drogo, oglądaliśmy konglomerat syntetyczny czy jakoś tak. jak nie trafię na nic tańszego to pewnie ta opcja mi pozostanie (w sumie potrzebuje do 3 okien 150cm na głębokość 30cm); na zewnątrz myślałam o czymś drewnopodobnym bo taras będzie drewniany i jeden i drugi więc byłoby nawiązanie, ale powiem tak - zabiłaś mi ćwieka... pytanie o parapety wewn. - montowaliście od razu przy tynkach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 18.09.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 My tynki robiliśmy w lipcu, teraz zamontowaliśmy dwa parapety na górze, na dół jeszcze nie wybrałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WERI 19.09.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 czy ja moge coś wtrącić u nas podobnie okna złoty dąb, dachówka antracyt (czyli czarna) elewacji koloru jeszcze brak a le docelowo myslę o zielonej i parapety wybralismy takze czarne ganitowe bez maziaji i przyznam ż e wygladają super ale, ale kurz na nich widać okropnie , wsumie ze szmatą trzebaby latać non stop żeby utrzymać efekt, więc radzę wybierz coś jaśniejszego ,np kurzopodobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 19.09.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 mnie też się wydaje, że na jasno szarych - czarno nakrapianych nie będzie tak bardzo widać kurzu, jednym słowem oprócz tego że fajnie zgrają się kolorystycznie to będą również praktyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.09.2011 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 czy ja moge coś wtrącić u nas podobnie okna złoty dąb, dachówka antracyt (czyli czarna) elewacji koloru jeszcze brak a le docelowo myslę o zielonej i parapety wybralismy takze czarne ganitowe bez maziaji i przyznam ż e wygladają super ale, ale kurz na nich widać okropnie , wsumie ze szmatą trzebaby latać non stop żeby utrzymać efekt, więc radzę wybierz coś jaśniejszego ,np kurzopodobnego Oczywiście, że mozesz sie wtrącić. Dziękuję za opinię, bo tylko utwierdziłaś mnie w wyborze. Jasne w "ciapki" będa i koniec. mnie też się wydaje, że na jasno szarych - czarno nakrapianych nie będzie tak bardzo widać kurzu, jednym słowem oprócz tego że fajnie zgrają się kolorystycznie to będą również praktyczne Tak tez mi się wydaje. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.09.2011 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Z dziennika powoli robi się tygodnik. Liczę, że to się zmieni... Chwilę mnie nie było, ale w tym czasie troche sie działo (także na budowie):- elektryka ukończona- tynki prawie zakończone (koło środy powinno byc po wszystkim) Teraz pozostaje liczyć na pogodę, żeby tynki szybko wyschły:) Póki co piękna złota jesień, która mam nadzieję potrwa jeszcze długo. Zdjęcia będą jak je uporządkuję, bo ostatni tydzien był dosyć wariacki i nie było czasu na FM:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.09.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 To czekamy, ja szczególnie na tynki. Jak wyszły? Zamierzasz kłaśc gładzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.09.2011 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Tynki wyszły całkiem nieźle. Zdziwiłam się, że takie gładkie, tym bardziej, że to nie były gotowe mieszanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.09.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 To znaczy, że dobra ekipa i dobry materiał. Myszonik mówiła, że i tak trzeba robic gładzie, bo nie da się ładnie połączyc np.k-g z tynkami i mocno mnie wystraszyła, bo ja nie chcę gładzi, a jak u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.09.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Zazdroszczę, że masz to już za sobą. Ostatecznie hydrauliki teraz przed tynkami nie robiliście w ogóle czy mieliście ją przed elektryką zrobioną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.09.2011 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 (edytowane) Ekipa faktycznie dobra (mam nadzieję, ze nie zapeszam).Płyty g-k będą tylko na poddaszu, więc tam inaczej sie nie da. Na parterze cały czas rozważamy czy robić gładzie. Jesli wszędzie wyjdą takie równe i gładkie to może nie będziemy ich robić. Nie wiem tylko jak to będzie wygladac pomalowaniu. Edytowane 25 Września 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.09.2011 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Zazdroszczę, że masz to już za sobą. Ostatecznie hydrauliki teraz przed tynkami nie robiliście w ogóle czy mieliście ją przed elektryką zrobioną? Hydraulika będzie po tynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.09.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Ja ciągle o tej hydraulice myślę, u nas wszyscy robią elektryka, hydraulika, tynki, hydraulika podłogówki, wylewki a tu na forum czytam o innej kolejności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.09.2011 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Wiem, że będzie kucie, ale podobno nie dużo. Jak będzie w rzeczywistości to sie dopiero okaże. Szkoły są różne, my idziemy po staremu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.09.2011 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 (edytowane) Trochę trudno w tym moim dzienniku odnaleźć wpisy dotyczące budowy pośród wielu komentarzy. Dlatego postanowiłam założyć osobny dziennik dokumentujący nasze budowlane zmagania, a ten zostawić na komentarze... Za liczne komentarze dziękuję i liczę na więcej:). Dziennik:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?187255-Nasze-miejsce-na-ziemi-dziennik-budowy Edytowane 27 Września 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 27.09.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Własnie cos mi Twój podpis nie pasował, nie wiedziałam o co chodzi - teraz już wiem:) dwie linijki tekstu: dziennik i komentarze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.09.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Elita potrzebuje zmian;) W komentarzach można bardziej popłynąc i nie muszę wracac 20 str. żeby sprawdzic co tam Aga planowała na październik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.09.2011 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 (edytowane) Przepraszam za zamieszanie:) Gdy zaczęłam dziennik nie spodziewałam się jakiegokolwiek zainteresowania, więc wydawało mi się, że osobne komentarze sie zupelnie nie przydadzą. Dzięki Wam coś sie tu dzieje (dziekuję) i postanowiłam, że jednak trzeba oddzielić dziennik, bo już ja sama się trochę gubiłam w tym co zaplanowałam na październik;) Edytowane 27 Września 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.09.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Nawet ja zaistniałam w DZIENNIKU AGI:) i to za sprawą pana trznadla;) Jest coś w forum wciągającego, rozmawia się z ludźmi całymi nocami, a to zbliża... Uświadomiła nam to Twoja kilkudniowa nieobecnośc, wchodziłam na FM i zastanawiałam się co u Ciebie? dlaczego Ciebie nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts