Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mówiąc szczerze nie myślałam jeszcze nad parapetami zewnętrznymi, na etapie wewnętrznych się załamałam, te z szarością są u nas po ponad 500zł/m2 więc jak dla mnie piekielnie drogo, oglądaliśmy konglomerat syntetyczny czy jakoś tak. jak nie trafię na nic tańszego to pewnie ta opcja mi pozostanie (w sumie potrzebuje do 3 okien 150cm na głębokość 30cm); na zewnątrz myślałam o czymś drewnopodobnym bo taras będzie drewniany i jeden i drugi więc byłoby nawiązanie, ale powiem tak - zabiłaś mi ćwieka...

pytanie o parapety wewn. - montowaliście od razu przy tynkach???

czy ja moge coś wtrącić :bye: u nas podobnie okna złoty dąb, dachówka antracyt (czyli czarna) elewacji koloru jeszcze brak a le docelowo myslę o zielonej i parapety wybralismy takze czarne ganitowe bez maziaji :rolleyes: i przyznam ż e wygladają super ale, ale kurz na nich widać okropnie , wsumie ze szmatą trzebaby latać non stop żeby utrzymać efekt, więc radzę wybierz coś jaśniejszego ,np kurzopodobnego ;)

czy ja moge coś wtrącić :bye: u nas podobnie okna złoty dąb, dachówka antracyt (czyli czarna) elewacji koloru jeszcze brak a le docelowo myslę o zielonej i parapety wybralismy takze czarne ganitowe bez maziaji :rolleyes: i przyznam ż e wygladają super ale, ale kurz na nich widać okropnie , wsumie ze szmatą trzebaby latać non stop żeby utrzymać efekt, więc radzę wybierz coś jaśniejszego ,np kurzopodobnego ;)

Oczywiście, że mozesz sie wtrącić. Dziękuję za opinię, bo tylko utwierdziłaś mnie w wyborze. Jasne w "ciapki" będa i koniec.:)

mnie też się wydaje, że na jasno szarych - czarno nakrapianych :) nie będzie tak bardzo widać kurzu, jednym słowem oprócz tego że fajnie zgrają się kolorystycznie to będą również praktyczne

Tak tez mi się wydaje. Dziękuję:)

Z dziennika powoli robi się tygodnik. Liczę, że to się zmieni...

Chwilę mnie nie było, ale w tym czasie troche sie działo (także na budowie):

- elektryka ukończona

- tynki prawie zakończone (koło środy powinno byc po wszystkim)

Teraz pozostaje liczyć na pogodę, żeby tynki szybko wyschły:) Póki co piękna złota jesień, która mam nadzieję potrwa jeszcze długo.

Zdjęcia będą jak je uporządkuję, bo ostatni tydzien był dosyć wariacki i nie było czasu na FM:(

Ekipa faktycznie dobra (mam nadzieję, ze nie zapeszam).

Płyty g-k będą tylko na poddaszu, więc tam inaczej sie nie da. Na parterze cały czas rozważamy czy robić gładzie. Jesli wszędzie wyjdą takie równe i gładkie to może nie będziemy ich robić. Nie wiem tylko jak to będzie wygladac pomalowaniu.

Edytowane przez agalind

Trochę trudno w tym moim dzienniku odnaleźć wpisy dotyczące budowy pośród wielu komentarzy. Dlatego postanowiłam założyć osobny dziennik dokumentujący nasze budowlane zmagania, a ten zostawić na komentarze... Za liczne komentarze dziękuję i liczę na więcej:).

Dziennik:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?187255-Nasze-miejsce-na-ziemi-dziennik-budowy

Edytowane przez agalind

Przepraszam za zamieszanie:) Gdy zaczęłam dziennik nie spodziewałam się jakiegokolwiek zainteresowania, więc wydawało mi się, że osobne komentarze sie zupelnie nie przydadzą. Dzięki Wam coś sie tu dzieje (dziekuję:)) i postanowiłam, że jednak trzeba oddzielić dziennik, bo już ja sama się trochę gubiłam w tym co zaplanowałam na październik;) Edytowane przez agalind