Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

zakupilam czosnki wszelakie, pare odmian tulipanow botanicznych, hiacynty, zimowity,krokusy,przebisniegi, cebulice,szafirki plumosy. chce na skarpke nasadzic nim reszta zacznie kwitnienie. cebule z benexu - moje wiosenne tulipany kwitly wszystkie a cebule w bdb stanie dostalam. juz maja kolekcje jesienna

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nooo a tak sobie mówiłam, nie patrz na rośliny, nie patrz na rośliny, nic rano będę na budowie, wlezę w moje dwumetrowe pokrzywy i może mi przejdzie, bo niby gdzie to posadzę.

Jezu jak jak lubię narcyzy i botaniczne tulipanki i piwonie i pięć milionów innych i widziałam lilie św. Antoniego, muszę je mieć, ich płatki zamoczone w spirytusie genialnie leczą ukąszenia, dzieciństwo mi się przypomniało.

Sorry Aga ale aż mnie skręca :)

nie mam kretow, nornica byla ale nie zagrzala za dlugo miejsca, zostala pozarta, do cebulek nie doszla, zniszczyla mi troche azalie i horty. ponoc nornice nie lubia liliowcow, narcyzow, cebulic, czosnkow wiec warto pomieszac gatunki, u mnie narcyze przeplataja sie z tulipkami i szafirkami, w innym newralgicznym miejscu mam czosnki i liliowce

Co do rozpoczętej w lipcu akcji śmieci - jak na razie nie idzie to gładko. W piątek mieli przyjechać pierwszy raz odebrać śmieci komunalne i zostawić worki. Do dziś rana się nikt nie pokazał:no:. Wszędzie wokół przed domami stoją kubły i wszyscy czekają. Coś mi sie zdaje, że niektóe firmy trochę przeceniły swoje możliwości i ciężko im będzie wyrobić się z terminami. A może to tylko chwilowe zawirowania na początku?

A jak u Was to wygląda?