Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

a kto was obsluguje, ta firma z warszawy? ponoc porazka i zastanawiaja sie nad rozwiazaniem z nimi umowy. i bardzo dobrze, na zabiance jest taki syf ze szkoda gadac, ale tak to jest jak w naszych przetargach cena 100% sie liczy a nie inne skladowe :bash:

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a kto was obsluguje, ta firma z warszawy? ponoc porazka i zastanawiaja sie nad rozwiazaniem z nimi umowy. i bardzo dobrze, na zabiance jest taki syf ze szkoda gadac, ale tak to jest jak w naszych przetargach cena 100% sie liczy a nie inne skladowe :bash:

No niestety właśnie ta firma z W-wy. W Gdańsku jest masakra i obawiam się, że u nas może się powtórzyć. Firma, która nas obsługiwała poprzednio była na drugim miejscu, więc jakby tych z W-wy wywalili problem by się rozwiązał. Lokalna firma nie dość, ze na miejscu, to nigdy z nimi nie było problemów.

tak wlasnie myslalam, w Gdańsku te miejsca, ktore oni obsluguja to wlasnie horror, caly ich sektor jest tak zaniedbany, lykneli wiecej niz mieli sil. na stronie waszej gminy jest nr telefonu pod ktorym mozesz zglosic skarge im wiecej ich bedzie tym szybciej wszystko wroci do normy, ja bym maila napisala zeby na pismie slad pozostal. jesli gmina nie ma zadnych info od mieszkancow to nic nie robi w tym temacie.

U nas stoją kubły ze starej firmy.. tylko u nas ze względu na rejon wywozi się śmieci raz na miesiąc (trudny dojazd).. w gminie złożyłam tylko deklaracje (żadnej umowy nie podpisywałam), nie otrzymaliśmy dodatkowych worków na segregowane i gdybym nie doczytała w necie to nie wiedziałabym, że przetarg wygrała ta firma co była poprzednio..

nie wiem czy w lipcu mam segregować śmieci czy nie? co prawda segreguje ale nie mam nawet do czego ich włożyć i wystawić przed dom..

Kamila u nas firma przejela kubly po drugiej firmie, ktora nie wygrala a tez czesc wioski obslugiwala. wiec moze dlatego masz jeszcze stary kubel. o worki koniecznie sie upomnij. u nas powiedzieli, że ze wzgledu na zamieszanie pierwszy wywoz traktuja jako probny i nie beda "karac" tych co zle posegregowali lub wcale nie posegregowali, bo zabraklo kublow czy workow.

Dzwoniłam do starej/nowej firmy odbierającej śmieci.. lipiec będzie miesiącem przejściowym i na starych zasadach odbiorą śmieci..

wytycznych dokładnych jeszcze nie ma, jak będą to poinformują nas..

troszkę popytałam co i jak, ale Pani tyle wiedziała co z radia usłyszała, nikt nic nie wie.. w każdym razie będzie bolec po kieszeni.. jest nas 6 osób x11zł masakra.. a zazwyczaj oddajemy tylko jeden pojemnik 120l i płaciliśmy 14,80zł.. papiery itp po prostu paliliśmy..

Papier, metal, plastik do jednego, szkło do wydzielonego pojemnika na wiosce a niesegregowane tzn mokre do drugiego pojemnika :)

jeszcze nie wiadomo jak z myciem, bo niby były jakieś skargi czy coś.. ale nie wyobrażam sobie pojemnika po śmietanie czy jogurtach wrzucić nieumytego do segregowanych.. przecież po miesiącu czasu z białego zrobi się zielony :)

Edytowane przez Kamila i Marcin

A ja znów pomyliłam terminy :bash::bash:

Cały czas byłam przekonana,że o sobotę chodzi.

Niedziela odpada, bo my w poniedziałek na 9 musimy być w u siebie.

Nie chciałybyście słyszeć, jak mój ślubny to skomentował :rolleyes: