TAR 09.07.2013 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 a kto was obsluguje, ta firma z warszawy? ponoc porazka i zastanawiaja sie nad rozwiazaniem z nimi umowy. i bardzo dobrze, na zabiance jest taki syf ze szkoda gadac, ale tak to jest jak w naszych przetargach cena 100% sie liczy a nie inne skladowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.07.2013 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 a kto was obsluguje, ta firma z warszawy? ponoc porazka i zastanawiaja sie nad rozwiazaniem z nimi umowy. i bardzo dobrze, na zabiance jest taki syf ze szkoda gadac, ale tak to jest jak w naszych przetargach cena 100% sie liczy a nie inne skladowe No niestety właśnie ta firma z W-wy. W Gdańsku jest masakra i obawiam się, że u nas może się powtórzyć. Firma, która nas obsługiwała poprzednio była na drugim miejscu, więc jakby tych z W-wy wywalili problem by się rozwiązał. Lokalna firma nie dość, ze na miejscu, to nigdy z nimi nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.07.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 tak wlasnie myslalam, w Gdańsku te miejsca, ktore oni obsluguja to wlasnie horror, caly ich sektor jest tak zaniedbany, lykneli wiecej niz mieli sil. na stronie waszej gminy jest nr telefonu pod ktorym mozesz zglosic skarge im wiecej ich bedzie tym szybciej wszystko wroci do normy, ja bym maila napisala zeby na pismie slad pozostal. jesli gmina nie ma zadnych info od mieszkancow to nic nie robi w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.07.2013 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Juz do nich pisałam. Zresztą codziennie zaglądam na stronę gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 09.07.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 U nas stoją kubły ze starej firmy.. tylko u nas ze względu na rejon wywozi się śmieci raz na miesiąc (trudny dojazd).. w gminie złożyłam tylko deklaracje (żadnej umowy nie podpisywałam), nie otrzymaliśmy dodatkowych worków na segregowane i gdybym nie doczytała w necie to nie wiedziałabym, że przetarg wygrała ta firma co była poprzednio.. nie wiem czy w lipcu mam segregować śmieci czy nie? co prawda segreguje ale nie mam nawet do czego ich włożyć i wystawić przed dom.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.07.2013 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Kamila, w niektórych gminach prosili, żeby segregować do swoich worków i po prostu je opisać. Moze warto się skontaktować albbo z firmą albo z gminą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.07.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 u nas jak narazie gładko, wczoraj śmieci odebrane, ale zauważyłem, że jeszcze koło 20.30 kręcili się po okolicy i opróżniali kubły... więc jadą na co najmniej 2 zmiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.07.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Kamila u nas firma przejela kubly po drugiej firmie, ktora nie wygrala a tez czesc wioski obslugiwala. wiec moze dlatego masz jeszcze stary kubel. o worki koniecznie sie upomnij. u nas powiedzieli, że ze wzgledu na zamieszanie pierwszy wywoz traktuja jako probny i nie beda "karac" tych co zle posegregowali lub wcale nie posegregowali, bo zabraklo kublow czy workow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.07.2013 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 W piątek jeździliśmy wieczorem rowerami po okolicy i widziałam śmieciarkę jeszcze przed 22. Mają roboty od groma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.07.2013 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Przed chwilą dostałam odpowiedź na mojego maila do gminy. Dzisiaj mają niby odebrać śmieci i zostawić worki. Zobaczymy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 09.07.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 (edytowane) Dzwoniłam do starej/nowej firmy odbierającej śmieci.. lipiec będzie miesiącem przejściowym i na starych zasadach odbiorą śmieci.. wytycznych dokładnych jeszcze nie ma, jak będą to poinformują nas.. troszkę popytałam co i jak, ale Pani tyle wiedziała co z radia usłyszała, nikt nic nie wie.. w każdym razie będzie bolec po kieszeni.. jest nas 6 osób x11zł masakra.. a zazwyczaj oddajemy tylko jeden pojemnik 120l i płaciliśmy 14,80zł.. papiery itp po prostu paliliśmy.. Papier, metal, plastik do jednego, szkło do wydzielonego pojemnika na wiosce a niesegregowane tzn mokre do drugiego pojemnika jeszcze nie wiadomo jak z myciem, bo niby były jakieś skargi czy coś.. ale nie wyobrażam sobie pojemnika po śmietanie czy jogurtach wrzucić nieumytego do segregowanych.. przecież po miesiącu czasu z białego zrobi się zielony Edytowane 9 Lipca 2013 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.07.2013 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 bedzie ciekawie na pocztaku. potem sie wszyscy przyzwyczają i jakoś będzie się kulać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 09.07.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 buziaczki przesyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.07.2013 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Dziekuję Dorka:) Caly czas kombinuję co zrobic żeby sie z Wami spotkać w niedzielę. Teściowa ma urodziny i nie mogę sie wymiksować niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.07.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 mnie tez nie bedzie, mamy dyzury pomocowe mamie przy babci. no ale ktos musi jej pomoc. proza zycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 10.07.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Szkoda dziewczyny, ale gdyby się coś zmieniło, to zaproszenie otwarte! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.07.2013 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Tarcia, skądś to znam niestety Dorka, o ktorej planujecie ten zlot czarownic? Może jakoś baaaaaaardzo na około dojadę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.07.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 A ja znów pomyliłam terminy :bash: Cały czas byłam przekonana,że o sobotę chodzi. Niedziela odpada, bo my w poniedziałek na 9 musimy być w u siebie. Nie chciałybyście słyszeć, jak mój ślubny to skomentował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.07.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 to w koncu przyjezdzasz czy nie, bo juz sie zgubilam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.07.2013 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 jak zawsze zamieszanie na maxa Najpierw był drugi i długi weekend majowy, a teraz dni tygodnia się pierniczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts