Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cudom należy pomagać :) w kirunku której godziny byłoby lepiej temu cudowi pomóc?

Umówcie sie jak Wam pasuje a ja zobaczę jak z tym zamieszać:)

na aledrogo mozna kupic, tylko uwazaj zeby zeliwny byl i w srodku i na zewnatrz, bo czesto sprzedaja zeliwne ale wewnatrz emaliowane

Aga, ten gar to musi być dość specjalny - zakręcany i ze stopkami i zeliwny - jak Tarcia pisze :)

funkcjonuje pod nazwą kociołek mysliwski

Okukałam i bardzo mi sie podoba :yes:

kurka jaka frajda, ogienek ciut grzeje w garści grzaniec z przyprawami i zimowe popołudnie tez może być fajne:wiggle: a zawsze jak zimno się zrobi, kroczek i w domku można się ogrzać a kociołek się robi :D

No dokładnie tak to widzę :D

moze jeszcze orzełka machnąć w śniegu obok kociołka :)

istnieje obawa, ze po grzancu bym już się nie podniosla sama:lol2:

Przecież orzełki miewają odloty ;) nawet orzełki-nieloty

mogą tez pozostawić malowniczy wzor na białym sniegu:rotfl:

To już nie będzie wtedy mowy o tym samym ptaszku :)

:rotfl::rotfl::rotfl:

dzień doberek z rana....

i z rana dobra wiadomość :) będzie można ubiegać się o zwrot vat za kuchnie i meble w zabudowie:

http://muratordom.pl/prawo/podatki-i-ubezpieczenia/nizsza-stawka-vat-na-montaz-zabudowy-meblowej,134_11005.html

Dzięki, Esiak :)

Mieli bytowe odebrać w piątek, potem w sobotę. W poniedziałek napisałam maila do gminy, że wciaż cisza i Pani mi odpisała, że we wtorek mają zabrać. No i rzeczywiscie tak było. Worki zostawili, w środę przywieźli kolejny zestaw worków (chyba coś im sie pomieszało, bo już dostałam we wtorek). Zobaczymy co bedzie dalej. Najblizszy odbior segregowanych w sobote 20.07.

U nas to jest większa chryja bo jeszcze nie rozstrzygnięto przetargu nawet. Na szczęście miasto się spisało i wypuściło śmieciary z przedsiębiorstwa miejskiego. Odbiór był, worki zostawili, mimo że nie segregujemy to zabierają też i segregowane (wszystkie worki segregowanych idą do innego auta). Najgorzej że wiele osób ma problem z koszami. Zapisy w mieście sklepy prowadzą bo za 2-3tyg ma być dostawa.

Ach, co to był za dzień!!!! :rolleyes::rolleyes::rolleyes:;) Wczorajsze popołudnie spędziliśmy z Dorką, Amglad, Mmeliską i Nitką oraz ich rodzinami. Było cudownie, wesoło. Dziewczyny są piękne, mądre, ciepłe i urocze. Całe szczęście nie okazały się Kaziami;):lol2:

Mam nadzieję, ze uda nam sie to powtórzyc :yes::yes::yes::yes::yes:

Edytowane przez agalind