agalind 21.05.2011 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Weri - ano się zalaliśmy! A co tam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 24.05.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Hej, a co u Was? jeszcze świętujecie zalanie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.05.2011 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 (edytowane) Hej, a co u Was? jeszcze świętujecie zalanie???? To by dopiero było! A tak serio to na budowie chwilowa przerwa. Panowie murarze kończą jakąs inna robote i za tydzień mają wrócić do nas. Zresztą pogoda ostatnio się zbiesiła i mamy jedna burzę za drugą. Poza tym troche nam beton popękał i musimy uzupełnić żywicą przerwy. Prawdopodobnie było za dużo cementu w betonie i nawet polewanie nie pomogło, bo popękał w ciagu pierwszych 6 godzin w nocy gdy nie bylo gorąco (ok. 10 st. C). W miejscach gdzie było go więcej (nie 15 a np. 50 cm przy nadprozach okien narożnych i w podciągu) nie popękał, czyli skurcz został przejety przez większa grubość. Recepta sobie a produkcja sobie:bash: Edytowane 24 Maja 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.05.2011 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Drewno na więźbę zamówione, deski na podprzybitkę też. W weekend, jak tylko pogoda dopisze, zabieramy się za uzupełnianie pęknięć żywicą. Małą próbę zrobiliśmy w niedzielę, ale potem pogoda nie pozwoliła. Oby tym razem się udało, bo za tydzień murarze wracają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilianette 27.05.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Drewno już zamówiliście na więźbę, fajnie, ile m3? A tą żywicę to jak to aplikujecie w te ryski i jaką kupiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.05.2011 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Ta żywica to dwuskładnikowa żywica StoJet IHS. Składniki A (mała puszka) i B (duża puszka) mieszasz dokładnie osobno, potem dodajesz A do B i znów mieszasz i potem strzykawką (nie ma w zestawie; proponuję 100ml) wciskasz w szczeliny. Czas wiązania 30 min. wiec nie można za bardzo zwlekać. Sprzedają różne pojemności. My na próbę kupiliśmy 3 x 1l i spokojnie w ciągu ok. 2 po kolei wszystkie opróżniliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilianette 27.05.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Aha, dzięki za informację, przyda mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.05.2011 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Aha, dzięki za informację, przyda mi się. Lepiej żeby beton był taki jak trzeba i żeby Ci się nie przydała;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 27.05.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Hejka! Wpadłam z rewizytą. Jestem pod dużym wrażeniem... okien,metrażu,krajpbrazu.... bo wszystko to w lepszym wydaniu niż u mnie.Tym bardziej jestem ciekawa cóż tam w środku się zrodzi pani Inwestorce. pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.05.2011 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Miło, że się podoba. Zapraszam częściej.Środek rodzi sie co tydzień od nowa, bo kobieta zmienną jest:) Jak sama widzisz łatwo nie jest. JAk uporządkuję te moje pomysły i opanuję jakiś program do projektowania wrzucę tu małe conieco o wnętrzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 27.05.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 JAk uporządkuję te moje pomysły Obawiam sie ze to nierealne, za chwile cos nowego upatrzysz - my baby tak mamy:D Co do żywicy to codziennie sie człowiek czegoś nowego uczy - w zyciu bym nie wiedziala:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilianette 28.05.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Obawiam sie ze to nierealne, za chwile cos nowego upatrzysz - my baby tak mamy:D Nooo, cholerka, najlepiej to kilka domów zbudować i każdy w innym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.05.2011 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Nooo, cholerka, najlepiej to kilka domów zbudować i każdy w innym stylu Ale bym miała pole do popisu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 01.06.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Ale bym miała pole do popisu!!! jeszcze nic straconego -może zabawisz się w dewelopera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.06.2011 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 jeszcze nic straconego -może zabawisz się w dewelopera? Już wiem co będę robić jak mi się znudzi obecna praca;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 03.06.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Mi mąż też mówi żebym została deweloperem -może stworzymy spółkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.06.2011 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Jestem otwarta na propozycje Wspólniczko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.06.2011 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Na budowie ostatnio mało się dzieje. Strop popękał i trzeba było wypełnić wszystkie szczeliny, ale najpierw nie było żywicy a potem pogody:bash:. Wczoraj po pracy trochę porobiliśmy a dzisiaj udało się zakończyć. Wpakowaliśmy tyle żywicy, że nawet jak beton nie wytrzyma to żywica na pewno wszystko utrzyma:yes:. No i dostaliśmy bonus: opalenizna gratis! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.06.2011 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Murarze wejdą dopiero za tydzień! Ach te terminy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 06.06.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Oj,kochana teraz środek sezonu budowlanego to fachmani są rozchwytywani:) -ami się rymło:D.Ja dekarza i cieślę zaklepywałam już rok temu -i tak jak mówisz terminy straszne:yes:A Ty już masz wykonawców zaklepanych do dalszych prac? pozdrowionka pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts