Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ładne lampki. i ważne, że w promocji. udały Ci się zakupy przy okazji. :yes:

dzięki za rady odnośnie tulipanów. melduję, że zostały wczoraj wsadzone.(nie w trawę)

Moje tulipany może w weekend wylądują już na swoim miejscu, a mam ich i innych cebul od groma i ciut ciut. Ciekawe ile na wiosnę się pokaże.

Aga - zawstydziłas mnie :oops:

No to się chwalę :)

siedzisko z przodu łóżka i zasłonki (jeszcze nie podpięte bo czekam na klipsy magnetyczne)

Kinia, komplementy trzeba sie nauczyc przyjmowac;) Dajesz dziewczyno czadu, wiec sie przygotuj, że ludzie będą chwalić;)

Sypialnia boska:yes:

sis całusy zostawiam i zmykam...:hug::hug::hug:

Oj, Sis, coś ostatnio zabiegana jestes;)

:hug::hug::hug:

U mnie też kartonik sobie stoi i patrzy na mnie tęsknym wzrokiem;) Jeszcze siostra mnie obdarowała: 30 cebul tulipanów i 2 rhodo. Mam nadzieję, że rhodo przezyją do wiosny jak je włókniną otulę. Wiem, że z pojemników to można do jesieni wsadzać, ale jakos późno mi się już wydaje teraz sadzić.

Miłego dzionka:)

czy ja wiem czy rh trzeba oslaniac? wazne by mokro mial. podsyp mu sporo kory by nie odparowywalo.

Chciałam oslonic te, ktore teraz w ziemi mają wylądować, bo nie wiem czy one takie zahartowane. Rhodo, którego wiosną sadziłam nie bedę osłaniać.

Mówisz, żeby ich nie osłaniać?

U Was to takie by się sprawdziły

http://pictures.trader.pl/pictures/Tabor24/original/8/e1/ab/e5062b85859c6064fb06fa97bb152953.jpg.jpg

:lol2:

Mówisz?:lol2::lol2::lol2:

No mówię :)

ja mam ręczną sadzarkę, ale tylko z 300 cebul, to dam radę. Przy waszych hurtowych ilościach,to ręczną można zajechać :)

No to u mnie chyba nie bedzie wiecej, wiec reczną dam radę;)

Aga co najwyzej oslaniaj w razie silnych mrozow - konieczne codzienne sprawdzanie prognoz :D

O matko, musze meteo sobie do ulubionych wpisac:eek:

EDIT: Tarcia, ale zimą to mróz jest, wiec caly czas osloniete powinny byc;)

Edytowane przez agalind

Sis, usadowiłas juz cebule i rodo???

bo ja jeszcze nie zdążyłam posadzić moich krzaczków....musze się zmusić...nie mam ani ochoty ani weny ani niczego...

buziaki

Rhodo i reszta krzaków już na miejscu. A mnie korci skopać (rękami męża;) ) jeszcze jeden kawałek i coś posadzić. :wiggle:

PS.Ania wiem, ze nie jest lekko, ale to kurcze wreszcie musi minąć:hug::hug::hug::hug: Przecież aż tak nie narozrabiałyśmy;)

jezeli jest snieg i mroz to nie trzeba oslaniac, moze jedynie siatke cieniujaca przeciwsloneczna. a w ogole to ja sie nie znam na rh, u mnie mialy za sucho i wylecialy, zima nie przemarzly mimo nieokrywania tylko susza je zalatwila:rolleyes:

Jak Ty się nie znasz to ja moje rhodo kiepsko widzę;)

Aga ja w sobote / niedziele zmusze sie do posadzenia cebul - bedzie ciezko

tez sie zmus to wiosna zrozumiesz zmuszanie :D

Póki co zmuszać się nie muszę:no:. Wprost przeciwnie radochę mam jak dziecko:D Jak pogoda w sobotę nie odstraszy będę sadzić:yes: