Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nic z nimi nie robie, tylko wsadzam, wazne by oddychaly do czasu wsadzenia a nie kisily sie w workach. a co to za nawoz?

Planowałam tez tak je wsadzic bez niczego, ale tym nawozem mi namieszali. Nawóz jest do cebul. Wróce do domu to dokładnie przeczytam co z nim zrobić.

Jak ja wam dziewczyny zazdroszcze, nawet nie macie pojecia...

Dzialke mam wyrownana i tez bym sobie w kacikach (gdzie nic nie bedzie kopane) cos posadzia, ale nie mam jak :cry: ze tez tak daleko musimy mieszkac:(

Nawet nie mam sposobu zobaczenia jak teraz ta dzialka moja wyglada...

szwagierke o fotki nie bede prosic bo mi nie zrobi (odmowilam pozyczenia biletow, to sie obrazila:P)

brzozki to i u mnie w planie. dobrze, ze w miare szybko rosna :D

ja mialam z 3 stron zasadzone swierki... przetrwala strona jedna... tyl byl,ale wywrotka zasypala wszystko ziemia :( widzace to moje oczy, zrobily sie czerwone i szybko pobieglam wytlumaczyc zeby facet tego samego nie zrobil z moja lewa strona dzialki... tam drzewka rosna od 3lat.... w sumie wszedzie sobie tyle rosly....ale na lewej stronie najladniej wygladaja:yes:

ano nie mielismy....:cool: byla informacja dla kierowcy, ze sa tam drzewka i trzeba uwazac... jeden kierowca uwazal a drugi nie....

dobrze, ze tanio je kupilam, ale szkoda mi tych lat... co prawda nie wszystkie ladnie rosly, wiec te co uschly byly wymieniane na nowe.... ale co z tego....

jeszcze ta jedna boczna strone to przezylam bo tam porazka... na 100szt moze bylo z 10 co rosly pieknie:rolleyes:

no coz... w planach nie bylo podonoszenia terenu-bynajmniej nie w te wakacje,ale jedno wzielo nad drugim, koszt ziemi rozlozyl nas na lopatki wiec za to co oszczedzilam moge zrobic sobie ogrod przez projektanta:jawdrop: ale tego nie zrobie (z wiadomej przyczyny):p:lol2:

Meliska nie rozpaczaj, ja tez nie cuduje z cebulami, wsadzam jak leci bez namaczania, bez odgrzybiania i rosna. wazne by odpowiednie stanowisko i podloze mialy. rok temu zaszalalam z cebulami. bylam zachwycona co z nich powyrastalo, dlatego w tym roku dokupilam jeszcze troche i pewnie wiosna znowu dokupie. nie lubie tylko wywlekac potem tych cebul z ziemi, by jesienia je z powrotem wsadzac. kto to wymyslil:bash:

Ja też bym ogrodem aż tak się nie martwiła, najwyżej to co się powsadza, to zdechnie i lub nie wyrośnie. Gorzej z domem, tu trzeba pilnować, żeby potem nic na głowę nie leciało, bo to inna klasa pieniędzy, wysiłku i czasu.

A drzewo zawsze można sobie kupić duuuże. Zamiast piętnastu maleńkich.