Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pina piekna sypialnia... jestes bardzo uzdolnioną dziewczynką...:yes::yes::yes::hug::hug::hug:

Kinia, komplementy trzeba sie nauczyc przyjmowac;) Dajesz dziewczyno czadu, wiec sie przygotuj, że ludzie będą chwalić;)

Sypialnia boska:yes:

:hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

kiedys kupialm sobie tutaj takie tansze kalosze za 150zeta... (to sa naprawde tanie) takie biale w ciemne papki jak mucka :lol2:

cholery po miesiacu chodzenia po deszczu, zaczely przepuszczac wode od spodu..wiec wzielam je sobie do PL i poszlam w nich na wykopki :rotfl::rotfl::rotfl:

co do dlugiego chodzenia w hunetrach.... noga nie mierdzi ;)

agalind jak to wszystko pieknie wyglada :hug::D

Dziękuje:)

sie narobila dziolszka, co to za szpaler/zywoplot tzn. z czego? kochana dosadz jeszcze troszke wrzoskow co? bedzie mniodzio, chiba ze cebule juz wsadzone po calosci.

moje slepe oko dostrzeglo krzewuszke, rh, koreanke, swierka, szpaler jalowcow (co on odziela?)

Jałowce rosną wzdłuż nieistniejącego ogrodzenia;) Za nimi jest granica działki.

Wrzosów jeszcze dosadzę, bo cebule w odpowiednich miejscach posadzone;)

Ślepe oko bardzo zdrowe:yes::D

Żywopłot z ligustra. Jakąś zimozieloną odmianę niby kupiłam. Zobaczymy. Dla mnie najwazniejsze, zę szybko rośnie.

kora rzecz nabyta :D

jesli moge jeszcze wtreta walnac to bym na tej wrzoskowej rabatce dala cos pojedynczego, wyzszego - jakies drzewko np. modrzew pendula, brzozka youngii, albo iglaczka kolumnowego lub o rownym ale wolnym pokroju.

ach jakze ja wam zazdroszcze tego urzadzania, no nie ma bata wiosna tez cos bede dzialac

kora rzecz nabyta :D

jesli moge jeszcze wtreta walnac to bym na tej wrzoskowej rabatce dala cos pojedynczego, wyzszego - jakies drzewko np. modrzew pendula, brzozka youngii, albo iglaczka kolumnowego lub o rownym ale wolnym pokroju.

ach jakze ja wam zazdroszcze tego urzadzania, no nie ma bata wiosna tez cos bede dzialac

Wtręty miło widziane, zwłaszcza od doświadczonych ogrodników:D Ta rabatka zmieni pewnie jeszcze swój wygląd nie raz:D Kamieniami zostala obłożona żeby łatwiej kosić. Obok rosną brzozy, ale może masz rację i cos tam by się przydało. Z dalszej perspektywy:

http://img94.imageshack.us/img94/8320/01y0.jpg

Nie wiem czy to normalne, ale moja sosna bośniacka Schmidtii i kosodrzewina ma w srodku suche igly.

Sosna

http://img547.imageshack.us/img547/8109/jhig.jpg

Kosodrzewina

http://img7.imageshack.us/img7/2875/is5q.jpg

Wiem, zę czesc iglaków zrzuca igły, ale boje sie ze cos sie do nich dobralo.

jak dla mnie musi cos byc, akcent pendulowy lub kolumnowy, niewysoki ale taka wisienka na torcie. musi odciagnac wzrok od jasnych kamlotow, ktore na samym poczatku rzucaja sie w oczy, one docelowo zostaja?

Nie, na razie tylko są, bo byly pod reka;). Potem wylecą. Nie lubie takich mocnych akcentów. To rośliny mają wzrok przyciągac.

Nie, na razie tylko są, bo byly pod reka;). Potem wylecą. Nie lubie takich mocnych akcentów. To rośliny mają wzrok przyciągac.

madra dziewczynka :D

a co do sosen, obejrzyj igielki dokladnie czy zrodnikow grzybowych nie ma. bo rownie dobrze moze to byc zrzucanie igiel jak i osutka jesienna. 3 lata temu z tym walczylam 2 kosowki nie przetrwaly reszte uratowalam. a wiosna nie bylo tego problemu? i od kiedy je masz?