Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Sis, cześć dziewczynki:hug::hug::hug:

Tarcia, Nita - kope lat:hug::hug::hug:

u nas też nieźle waliło ale w niedzielę popołudniu - pamietam bo bylismy u mamusi na obiadku;);)

mój białas ma wywalone na burze - nie rusza go zupełnie:yes: w tej dyscyplinie jest mistrzem i bije na głowę wielkie zestrachane psy

całusy, ludzie dzisiaj PIĄTEK:cool::D

Cześć Dziewczynki:) Gdzie jesteście jak Was nie ma gdzie powinnyście być????;)

hej Aga, i gdzie te zdjęcia? przylazłam i czekam :)

ja chyba za mało piłam, bo żadnej burzy nie widziałam

Dobry wieczór wszystkim

Zdjeć nie bedzie, bo nic nie zrobiłam wczoraj:( Po weekendzie dopiero.

Cześć Sis, cześć dziewczynki:hug::hug::hug:

Tarcia, Nita - kope lat:hug::hug::hug:

u nas też nieźle waliło ale w niedzielę popołudniu - pamietam bo bylismy u mamusi na obiadku;);)

mój białas ma wywalone na burze - nie rusza go zupełnie:yes: w tej dyscyplinie jest mistrzem i bije na głowę wielkie zestrachane psy

całusy, ludzie dzisiaj PIĄTEK:cool::D

Sis:hug::hug::hug:

Jak ja sie cieszę, ze już piątek:wave: Jest szansa, ze sie wyśpię:D:D:D:

Aguś - całkiem niedawno czytałam, że martwisz się sosenkami i ich żółtymi igiełkami. Chciałam Cię uspokoić trochę...

Otóż w 2007 roku kupiliśmy działkę głównie dla tych sosen (mam ich na 45 arach podejrzewam ponad 200 ) . Przyjeżdżałam tam często napawać się ich widokiem i zapachem. Kiedy jesienią zajechałam po dłuższym "niebyciu" oniemiałam. Moje sosny były żółte (od środka, od pnia) . Pomyślałam, że mi je ktoś "urzekł" ;) Byłam załamana. Wiosną okazało się jednak , że sosenki ożyły a ze zgubionych igieł powstało piękne "poszycie". Poszycia przybywa co rok. Na dzień dzisiejszy jego warstwa jest tak gruba , ze chwasty jej nie przerastają. Nie potrzebuje kory :no: Dosadzam pod nimi tylko krzewy, wrzosy, konwalie itp./......

W tym roku sosny sa wyjątkowo żółte. Ja już sobie nie przybieram do głowy . Jakbym miała ich kilka mogłabym je czymś psikać zakładając że to choróbsko. Przy tylu sztukach nie jestem w stanie :no:

Pozdrawiam

:hug:

Witam sie i ja.... ostatnio slabo sie dziewczyny z naszej paczki udzielaja...uciekaja gdzies gdzie od dawna prosilam o poinformowanie mnie o co chodzi...nie wiem i nie bede sie juz narzucac..(widocznie grupka zostala juz wybrana do rozmow) i jest tez ok.... od czasu do czasu skrobne cos tutaj i tez bedzie dobrze.

Milego dnia :bye:

Heloł wszystkim:) Sosenki samosiejki żółkną dokładnie jak Wasze. W sumie to nawet pocieszające;), bo w kupie raźniej:lol2:

Co z moją malutką kosodrzewiną i sosną bośniacką okaże sie na wiosnę, One nie mają żółtych igieł, tylko suche igły w środku. Spryskałam je na grzyba, zobaczymy czy zimę przeżyją. Wsadzałam je takie malutkie na wiosnę. Cudne są i szkoda by było, ale trudno. Jak to Sis mówisz?: "najwyżej kupię nowe";)

Miłego dnia. U nas mglisto, pochmurnie, bleeee:(