agalind 06.10.2011 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Czy bateria będzie składana?? Bo w przeciwnym razie chyba okna nie otworzysz? Chociaz w sumie to parter, umyć można z zewnątrz więc też nie ma żadnego problemu:) W wersji 2 kolizja pewnie by była;) Nie wiem ile ma taka bateria po złożeniu. U mnie bedzie ok. 4cm, ale nie wiem czy tyle na składaną wystarczy. Zresztą to parter, więc się nie martwię. Co do kolizji zmywarki i szafki narożnej to pewnie przekonałabym się po zrobieniu kuchni;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 06.10.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Chyba masz rację, wymieniałam opinię z Pumpaluną w komentarzach u Lukarny sorry pomyliłam się źle odczytałam rysunek, to jak jest komin, to ta szafka nie będzie tak głęboko, więc z użytkowaniem nie powinno być problemu a co do wolnego blatu to masz rację, widać że to sobie przemyślałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.10.2011 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Karolam, dzięki za rady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.10.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 W sprawie wersji kompaktowej (widzę, ze zrozumiałyście moją nazwę kombi) to jest to dobre rozwiązanie, problem pojawia się, gdy często korzystasz z mikrofali. Masz ciastka, pieczeń czy cokolwiek innego w piekarniku i nagle masz potrzebę szybko coś podgrzac i wtedy sie nie da. Ja najchętniej wybrałabym wersję kombi, ale mąż wymaga stałego dostępu do mikro, a ja sporo korzystam z piekarnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.10.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Kurcze u nas mikrofala tez często używana. Chociaż muszę zaobserwować czy jednoczesnie z piekarnikiem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.10.2011 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 To u Was kombi się nie sprawdzi:) Ja najczęściej rozmrażam w mikrofali, a tylko czasami podgrzewam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 06.10.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Ja myślałam o kombi, ale my bardzo dużo korzystamy z piekarnika, ja w zasadzie większość obiadów robię w piekarniku, więc u nas kombi by się nie sprawdził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.10.2011 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Na pewno problem będzie podczas dużych imprez, gdy piekarnik chodzi, wszystkie palniki i czasami nawet mikrofala:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.10.2011 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Obiady głównie w piekarniku i jednogarnkowe, a podgrzewamy rzadko. No chyba, że pizza nam została:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 06.10.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Na pewno problem będzie podczas dużych imprez, gdy piekarnik chodzi, wszystkie palniki i czasami nawet mikrofala:lol2: więc by uniknąć takiej sytuacji będe miała (zmusiłam do tego męża) piekarnik parowy i szufladę pod mikrofalą ale ja nie lubię stać przy garach, wolę wsadzać do piekarnika i tylko ustawić zegar a w tym czasie robić coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.10.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Na pewno problem będzie podczas dużych imprez, gdy piekarnik chodzi, wszystkie palniki i czasami nawet mikrofala:lol2: Spoko to u mnie tylko Wigilia i imieniny (kultywowane w rodzinie Ministra - nie lubię tej imprezy:/) Ale Wigilia wiadomo często się nie zdarza;) Imieniny robię moje i męża razem (mamy miesiąc różnicy) - a w tym roku jakos udało mi się nie robić wcale;) Nie wiem tylko jak z normalnym użytkowaniem tego piekarnika a mikrofalą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.10.2011 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 ale ja nie lubię stać przy garach, wolę wsadzać do piekarnika i tylko ustawić zegar a w tym czasie robić coś innego Popieram:) Lubię gotować, ale nie całymi dniami. Dlatego u mnie dania głównie z piekarnika i jednogarnkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.10.2011 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Spoko to u mnie tylko Wigilia i imieniny (kultywowane w rodzinie Ministra - nie lubię tej imprezy:/) Ale Wigilia wiadomo często się nie zdarza;) Imieniny robię moje i męża razem (mamy miesiąc różnicy) - a w tym roku jakos udało mi się nie robić wcale;) Nie wiem tylko jak z normalnym użytkowaniem tego piekarnika a mikrofalą... Podpytywałam na forum o ten piekarnik z mikrofalą i ludzie są zadowoleni. Ogólnie jednak jest to rozwiązanie głównie dla tych, którzy nie używają zbyt często mikrofali. A zwłaszcza nie potzrebują ich jednocześnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 06.10.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Mnie czasami natchnie, ale dość rzadko, a i tak chce płytę 90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.10.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 To ja mimo różnych dziwnych pasji;) mam dni, że mogłabym z kuchni nie wychodzic, ale na co dzień też robię dania w 20min. Lukarna, normalne użytkowanie jest podobno wygodne, dwa odrębne sterowania, prostota obsługi, uproszczona mikrofala - to dobre rozwiazanie, gdy chce sie oszczędzic miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 06.10.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 To ja tez tak mam, najbardziej lubię pracować w kuchni i w kuchni wyspę tak zaprojektowałam by było to możliwe Mi czasami chce sie robić bardziej wyszukane potrawy je własnie wolę robić niż typowe kotlety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.10.2011 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Skoro już nauczyłam obchodzić z programem do projektowania kuchni, to jeszcze Was trochę pomęczę Póki co jestem za wersją ze zlewem pod oknem (głownie ze względu na blat roboczy). Nie mogłam sie powstrzymać i zrobiłam jeszcze wizualkę z innym blatem. Same oceńcie, kóra wersja lepsza: http://img812.imageshack.us/img812/461/nowyobraz4y.png czy http://img404.imageshack.us/img404/4503/nowyobraz3j.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.10.2011 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 To ja tez tak mam, najbardziej lubię pracować w kuchni i w kuchni wyspę tak zaprojektowałam by było to możliwe Mi czasami chce sie robić bardziej wyszukane potrawy je własnie wolę robić niż typowe kotlety U mnie kotletów nie ma wcale. Praktycznie nie gotuję niczego, co można nazwać polską tradycyjną kuchnią(no ok, zupy robię, bo lubię) Pichcić lubię, ale inaczej niz moja mama. Na początku rwała włosy z głowy, ale jak posmakowała to juz wie, że można przeżyć bez schabowego i bigosu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 06.10.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Drewno na pewno "ociepla pomieszczenie". Ale to zależy też od tego co będzie na podłodze i jaki kolor ścian planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.10.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 U ciebie są dwa okna więc nawet przy zlewie pod oknem jedno z nich otworzysz, żeby kuchnię przewietrzyć. Ja sobie nie wyobrażam gotowania bez otwierania okna, w ogóle to ja wietrzę dużo nawet zimą, a jakoś się bałam "łamanego" kranu. Mi się zdecydowanie bardziej podoba wersja z drewnem, zdecydowanie cieplejsza. Dziewczyny a może znacie kogoś kto użytkował/użytkuje sprzęt z Ikei? Widziałam tam fajne zestawy w przystępnych cenach. U nas i piekarnik i mikrofala często chodzą (np w mikro rozpuszczam czekoladę, pianki i inne dziadostwa do ciast jak potrzebuję na szybko) i zdecydowanie wolałabym oddzielne sprzęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts