Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A moja lawenda suchutka i nic zielonego nie widać :(

Dzień dobry :bye:

Dzień dobry:) Wydawało mi sie, że moja lawenda też sucha, ale od dołu na pędach widać świeże listki. Sprawdz jeszcze raz.

no to masz prace na weekend, ponoc ma byc ladnie i cieplo

Na to liczę:D

Kinga ale masz ładna fotke:)

Kinga swoją fotę wrzuciła czy o doniczkę chodzi???????

Dzień dobry:) Wydawało mi sie, że moja lawenda też sucha, ale od dołu na pędach widać świeże listki. Sprawdz jeszcze raz.

sprawdzę jutro za dnia

Kinga swoją fotę wrzuciła czy o doniczkę chodzi???????

skoro ładna fotka to z pewnością doniczki :rotfl:

.

Agus - patrzyłam na moja lawendę, ba- nawet ja przycięłam dość drastycznie ale ona niestety nie ma ani odrobiny zieleni :( Ona była posadzona w moich doniczkach stalowych wiec może przemarzła .....? Z drugiej strony jednak, cięte gałązki w przekroju są zielone więc chyba żyją , nie? Może jeszcze się puści ..... Podlałam ją dziś bo sucho miałą.....

Poradźcie proszę co z wrzosami. Kiedy i jak ciąć. Moje niektóre są zielonawe a niektóre całkiem zbrązowiały...:( Czy to oznacza że są ded?

Agalind

Witam serdecznie!

Ciagle wracam do Twojego domku. teraz przede mna etap kostki, elewacji. ogrodzenia i całego zagospodarowania..... Wiem, ze kiedys juz Cie o to pytałam( miałam nawet zapisane nazwy, ale komputer mi padł ) , podaj jeszcze raz prosze nazwę kostki i cenę jaką płaciłas . na jaką szerokośc masz obrzeża wokol domku?

Czy kolor elewacji to czysta biel? mozesz podac nazwe :rolleyes: :rolleyes:

wiem, ze w komentarzach miałas uaktualnione zdjęcia domku z zewnatrz, ale tyle stron, ze nie moge znależć :)

Nie mam pojecia co do ułozenia kostki( jak i zagospodarowania terenu) przed moim Guliwerkiem i jak sie nie podniewasz to ciut ciut zainspiruje sie Twoim domkiem ;) :rolleyes:

i jescze jak moge to taka prywata- czy do dachu ceglanego pasowałaby szara/ grafitowa kostka? jak myslicie?

dziekuję bardzo!!

marnajola dawno Cie nie było:) Mogłabyś wkleić wreszcie jakieś zdjecia, bo ciekawa jestem Waszego Guliwera:)

Co do pytań, to całe szczęście, że jest na FM wyszukiwarka, bo w sumie to zapomnialam już co ja mam:D:D :

kostka kupiona została w Polbruku. To Beganit biały i grafitowy. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale z tego co się orientuję można ją kupić tylko w Polsce północnej.
Kostka jest betonowa z posypką

Elewację robiliśmy systemem Weber silikonowo-silikatowym; biały AL11, szary - LA44.

Ten biały jest lekko złamany.

Nowszych zdjeć chyba nie było, tylko te, które sa na końcu dziennika.

i jescze jak moge to taka prywata- czy do dachu ceglanego pasowałaby szara/ grafitowa kostka? jak myslicie?

Myśle i myślę i nie wiem, bo w sumei nie wiem jaka elewacja bedzie. Podaj jakieś szczegóły. Jaki kolor okien macie?

Takie coś znalazłam: http://bi.gazeta.pl/im/1/2540/z2540791G.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-Hu2jjU-7jvM/UZopDcTfhiI/AAAAAAAABT4/lzH1gnTF21U/s1600/a7.jpg

Tu co prawda projekt, ale wygląda całkiem dobrze:

http://pi3.tcdn.pl/wd/p/57/Keos-2-70_big.jpg

A tak wogle to proponuje zajrzeć na ten BLOG. Powinnąś znaleźć coś dla siebie.

No i pochwal się efektami:D

ja z wrzosami jeszcze czekam, moje w wiekszosci zielone a brazowe wcale nie musza oznaczac ze przemarzly, trzeba dac im czas. z lawendami 50/50 w doniczkach mogly przemarznac lub uschnac i tu tez czas potrzebny, moze odbija.

Wrzosów jeszcze nie ruszałam, bo nie wiem jak sie za nie zabrac;). Za to pigwowiec ma już pączki, a forsycja tylko patrzeć jak bedzie miała kwiaty;)

Agalind dziekuję bardzo!! jestem jestem tylko potajemnie podczytuje :)

Zdjęciami sie pochwale , jak tylko posprzatam, bo jeszcze nie mieszkamy :rolleyes: ,a ciagle ktos sie kreci . a to pan szklarz, a to od kuchni i nikt nie ma zwyczaju butów zdjąc !!! ( a jak sie nie ma kostki to wiesz jak to wygląda),!wiec dałam na luz i nie sprzątam ;) Jak ogarne to pokaże, chociaz moje wnętrza przy Waszych to ...:o :rolleyes: :bash:

mam ceglany dach, okna złoty dąb , elewacja bedzie czysta biel lub lekko złamana z jakims wstawkami - ogrodzenia brak :)

dziekuje raz jeszcze

cześć Sis kochana:hug::hug::hug::hug:

jezu, trzeba te wrzosy obcinać?????

po co???

u mnie są tak malutkie, że ledwo je widać- mam je obcinać???

kupiłam 'okazyjnie' na allegro ;) - hehehe dwa lata temu, jeszcze nie urosły;)

o taki własnie mam ogródek

dziewczyny, a co z trawą ozdobną? teraz ją ciąć czy nie?

buziaki, ściskam:hug::hug::hug:

Agalind dziekuję bardzo!! jestem jestem tylko potajemnie podczytuje :)

Zdjęciami sie pochwale , jak tylko posprzatam, bo jeszcze nie mieszkamy :rolleyes: ,a ciagle ktos sie kreci . a to pan szklarz, a to od kuchni i nikt nie ma zwyczaju butów zdjąc !!! ( a jak sie nie ma kostki to wiesz jak to wygląda),!wiec dałam na luz i nie sprzątam ;) Jak ogarne to pokaże, chociaz moje wnętrza przy Waszych to ...:o :rolleyes: :bash:

mam ceglany dach, okna złoty dąb , elewacja bedzie czysta biel lub lekko złamana z jakims wstawkami - ogrodzenia brak :)

dziekuje raz jeszcze

Wejdz na ta strone, tam znajdziesz zdjecia domu, który chyba łaczy wszytskie elementy kolorystyczne, które masz/chcesz u siebie. Dom jest skąpany w zieleni, więc świetnie się komponuje niezeleżnie od kolorystyki;)

Czekam na fotki domu:)

jak mnie nie zlinczujesz to mam jeszcze jedna prośbę- masz moze zdjecia w trakcie robienia schodów wejsciowych???

Muszę poszukać w domu, ale nie pamietam czy jakies mam, bo nie dosć, ze bylam sama wtedy to w tym czasie kuchnie tez nam robili i jakoś bardziej byłam nią zajęta;)

cześć Sis kochana:hug::hug::hug::hug:

jezu, trzeba te wrzosy obcinać?????

po co???

u mnie są tak malutkie, że ledwo je widać- mam je obcinać???

kupiłam 'okazyjnie' na allegro ;) - hehehe dwa lata temu, jeszcze nie urosły;)

o taki własnie mam ogródek

dziewczyny, a co z trawą ozdobną? teraz ją ciąć czy nie?

buziaki, ściskam:hug::hug::hug:

Sis, no nareszcie :hug::hug::hug::hug::hug:

Wrzosów jeszcze nie tnij, Zerknij na tą stronę, którą Tarcia podała. Tam obrazkowo nawet przedstawili kiedy ciąc;)

Trawę chyba już ciąć, ale to się lepiej TAR zapytaj, bo wiesz jaki ze mnie ogrodnik:D:D:D

Póki co wiem, że lawende już można:rotfl: Moja wreszcie zaczeła jakoś po ludzku wyglądac;)

:hug::hug::hug:

macham łapką ogrodniczki :bye:

a propos wiosny - u mnie padał dziś śnieg :sick:

na szczęście taki niemrawy. mam nadzieję, że zima już nie wróci.

byłam w zeszłym tygodniu na działce i wzeszło mi duuużo tulipanów i trochę krokusów. może i czegoś innego też, bo dostałam woreczek z cebulami różnej wielkości i różnie wyglądających. więc pewnie nie tylko tulipany tam były.

nie mogę się doczekać ciepła. niech już będzie prawdziwa wiosna.

ściskam i uciekam. papa

Kaska, oszalałaś?????????????????????

śnieg?????????????????????

:sick::sick::sick::sick::sick::sick::sick::sick::sick:

ja już stokrotki kupiłam i w sobotę wsadzam, żeby przed wejściem były i wiosnę przywoływały:wiggle:

żurawie już od 12 lutego są, skowronek u nas na polu szaleje - żadna zima:sick::no::no::no::no::no:

buziaki:)

p.s. zamówiłam barierki na taras górny, rzygownik do pokoju, gdzie śpicie jak przyjeżdżacie Sis i poręcz przy wejsciu - rodzice moi już coraz mniej sprawni:(