1976pinacolada 27.02.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Kinga ale masz ładna fotke:) A Ty refleks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.02.2014 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 A moja lawenda suchutka i nic zielonego nie widać Dzień dobry Dzień dobry:) Wydawało mi sie, że moja lawenda też sucha, ale od dołu na pędach widać świeże listki. Sprawdz jeszcze raz. no to masz prace na weekend, ponoc ma byc ladnie i cieplo Na to liczę Kinga ale masz ładna fotke:) Kinga swoją fotę wrzuciła czy o doniczkę chodzi??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 27.02.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Sis buziaki:hug::hug: mam nadzieje, że lawenda będzie pieknie pachnieć latem całuje:bye::hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 27.02.2014 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Dzień dobry:) Wydawało mi sie, że moja lawenda też sucha, ale od dołu na pędach widać świeże listki. Sprawdz jeszcze raz. sprawdzę jutro za dnia Kinga swoją fotę wrzuciła czy o doniczkę chodzi??????? skoro ładna fotka to z pewnością doniczki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 28.02.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Agus - patrzyłam na moja lawendę, ba- nawet ja przycięłam dość drastycznie ale ona niestety nie ma ani odrobiny zieleni Ona była posadzona w moich doniczkach stalowych wiec może przemarzła .....? Z drugiej strony jednak, cięte gałązki w przekroju są zielone więc chyba żyją , nie? Może jeszcze się puści ..... Podlałam ją dziś bo sucho miałą..... Poradźcie proszę co z wrzosami. Kiedy i jak ciąć. Moje niektóre są zielonawe a niektóre całkiem zbrązowiały... Czy to oznacza że są ded? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.02.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 ja z wrzosami jeszcze czekam, moje w wiekszosci zielone a brazowe wcale nie musza oznaczac ze przemarzly, trzeba dac im czas. z lawendami 50/50 w doniczkach mogly przemarznac lub uschnac i tu tez czas potrzebny, moze odbija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 02.03.2014 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Agalind Witam serdecznie! Ciagle wracam do Twojego domku. teraz przede mna etap kostki, elewacji. ogrodzenia i całego zagospodarowania..... Wiem, ze kiedys juz Cie o to pytałam( miałam nawet zapisane nazwy, ale komputer mi padł ) , podaj jeszcze raz prosze nazwę kostki i cenę jaką płaciłas . na jaką szerokośc masz obrzeża wokol domku? Czy kolor elewacji to czysta biel? mozesz podac nazwe :rolleyes: wiem, ze w komentarzach miałas uaktualnione zdjęcia domku z zewnatrz, ale tyle stron, ze nie moge znależć Nie mam pojecia co do ułozenia kostki( jak i zagospodarowania terenu) przed moim Guliwerkiem i jak sie nie podniewasz to ciut ciut zainspiruje sie Twoim domkiem i jescze jak moge to taka prywata- czy do dachu ceglanego pasowałaby szara/ grafitowa kostka? jak myslicie? dziekuję bardzo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.03.2014 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 marnajola dawno Cie nie było:) Mogłabyś wkleić wreszcie jakieś zdjecia, bo ciekawa jestem Waszego Guliwera:) Co do pytań, to całe szczęście, że jest na FM wyszukiwarka, bo w sumie to zapomnialam już co ja mam:D:D : kostka kupiona została w Polbruku. To Beganit biały i grafitowy. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale z tego co się orientuję można ją kupić tylko w Polsce północnej. Kostka jest betonowa z posypką Elewację robiliśmy systemem Weber silikonowo-silikatowym; biały AL11, szary - LA44. Ten biały jest lekko złamany. Nowszych zdjeć chyba nie było, tylko te, które sa na końcu dziennika. i jescze jak moge to taka prywata- czy do dachu ceglanego pasowałaby szara/ grafitowa kostka? jak myslicie? Myśle i myślę i nie wiem, bo w sumei nie wiem jaka elewacja bedzie. Podaj jakieś szczegóły. Jaki kolor okien macie? Takie coś znalazłam: http://bi.gazeta.pl/im/1/2540/z2540791G.jpg http://1.bp.blogspot.com/-Hu2jjU-7jvM/UZopDcTfhiI/AAAAAAAABT4/lzH1gnTF21U/s1600/a7.jpg Tu co prawda projekt, ale wygląda całkiem dobrze: http://pi3.tcdn.pl/wd/p/57/Keos-2-70_big.jpg A tak wogle to proponuje zajrzeć na ten BLOG. Powinnąś znaleźć coś dla siebie. No i pochwal się efektami:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.03.2014 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 ja z wrzosami jeszcze czekam, moje w wiekszosci zielone a brazowe wcale nie musza oznaczac ze przemarzly, trzeba dac im czas. z lawendami 50/50 w doniczkach mogly przemarznac lub uschnac i tu tez czas potrzebny, moze odbija. Wrzosów jeszcze nie ruszałam, bo nie wiem jak sie za nie zabrac;). Za to pigwowiec ma już pączki, a forsycja tylko patrzeć jak bedzie miała kwiaty;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.03.2014 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 masz kolezanko instrukcje http://www.roslin-menazeria.net/2884,2911,wrzosowisko_-_przycinanie_nawozenie_i_zimowa_ochrona.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.03.2014 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Dzięki TAR:) Teraz sie już nie wykręcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 03.03.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Agalind dziekuję bardzo!! jestem jestem tylko potajemnie podczytuje Zdjęciami sie pochwale , jak tylko posprzatam, bo jeszcze nie mieszkamy ,a ciagle ktos sie kreci . a to pan szklarz, a to od kuchni i nikt nie ma zwyczaju butów zdjąc !!! ( a jak sie nie ma kostki to wiesz jak to wygląda),!wiec dałam na luz i nie sprzątam Jak ogarne to pokaże, chociaz moje wnętrza przy Waszych to ... mam ceglany dach, okna złoty dąb , elewacja bedzie czysta biel lub lekko złamana z jakims wstawkami - ogrodzenia brak dziekuje raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 03.03.2014 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 jak mnie nie zlinczujesz to mam jeszcze jedna prośbę- masz moze zdjecia w trakcie robienia schodów wejsciowych??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 04.03.2014 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 cześć Sis kochana:hug::hug: jezu, trzeba te wrzosy obcinać????? po co??? u mnie są tak malutkie, że ledwo je widać- mam je obcinać??? kupiłam 'okazyjnie' na allegro - hehehe dwa lata temu, jeszcze nie urosły;) o taki własnie mam ogródek dziewczyny, a co z trawą ozdobną? teraz ją ciąć czy nie? buziaki, ściskam:hug::hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.03.2014 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Agalind dziekuję bardzo!! jestem jestem tylko potajemnie podczytuje Zdjęciami sie pochwale , jak tylko posprzatam, bo jeszcze nie mieszkamy ,a ciagle ktos sie kreci . a to pan szklarz, a to od kuchni i nikt nie ma zwyczaju butów zdjąc !!! ( a jak sie nie ma kostki to wiesz jak to wygląda),!wiec dałam na luz i nie sprzątam Jak ogarne to pokaże, chociaz moje wnętrza przy Waszych to ... mam ceglany dach, okna złoty dąb , elewacja bedzie czysta biel lub lekko złamana z jakims wstawkami - ogrodzenia brak dziekuje raz jeszcze Wejdz na ta strone, tam znajdziesz zdjecia domu, który chyba łaczy wszytskie elementy kolorystyczne, które masz/chcesz u siebie. Dom jest skąpany w zieleni, więc świetnie się komponuje niezeleżnie od kolorystyki;) Czekam na fotki domu:) jak mnie nie zlinczujesz to mam jeszcze jedna prośbę- masz moze zdjecia w trakcie robienia schodów wejsciowych??? Muszę poszukać w domu, ale nie pamietam czy jakies mam, bo nie dosć, ze bylam sama wtedy to w tym czasie kuchnie tez nam robili i jakoś bardziej byłam nią zajęta;) cześć Sis kochana:hug::hug: jezu, trzeba te wrzosy obcinać????? po co??? u mnie są tak malutkie, że ledwo je widać- mam je obcinać??? kupiłam 'okazyjnie' na allegro - hehehe dwa lata temu, jeszcze nie urosły;) o taki własnie mam ogródek dziewczyny, a co z trawą ozdobną? teraz ją ciąć czy nie? buziaki, ściskam:hug::hug: Sis, no nareszcie :hug::hug: Wrzosów jeszcze nie tnij, Zerknij na tą stronę, którą Tarcia podała. Tam obrazkowo nawet przedstawili kiedy ciąc;) Trawę chyba już ciąć, ale to się lepiej TAR zapytaj, bo wiesz jaki ze mnie ogrodnik:D:D:D Póki co wiem, że lawende już można:rotfl: Moja wreszcie zaczeła jakoś po ludzku wyglądac;) :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 05.03.2014 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 macham łapką ogrodniczki a propos wiosny - u mnie padał dziś śnieg na szczęście taki niemrawy. mam nadzieję, że zima już nie wróci. byłam w zeszłym tygodniu na działce i wzeszło mi duuużo tulipanów i trochę krokusów. może i czegoś innego też, bo dostałam woreczek z cebulami różnej wielkości i różnie wyglądających. więc pewnie nie tylko tulipany tam były. nie mogę się doczekać ciepła. niech już będzie prawdziwa wiosna. ściskam i uciekam. papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.03.2014 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Kasia, weź nie strasz zimą, co???? Marzec już, najwyższa pora na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 05.03.2014 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Kaska, oszalałaś????????????????????? śnieg????????????????????? :sick::sick::sick::sick: ja już stokrotki kupiłam i w sobotę wsadzam, żeby przed wejściem były i wiosnę przywoływały:wiggle: żurawie już od 12 lutego są, skowronek u nas na polu szaleje - żadna zima:sick::no::no: buziaki:) p.s. zamówiłam barierki na taras górny, rzygownik do pokoju, gdzie śpicie jak przyjeżdżacie Sis i poręcz przy wejsciu - rodzice moi już coraz mniej sprawni:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.03.2014 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 To juz wiem Sis dlaczego Cie nie ma;): stokrotki, barierki... :hug: PS. Na łace niedaleko nas stokrotki w najlepsze sobie kwitną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.03.2014 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Ktoś słał mi chyba wiadomość na priva. Informuję, że skrzynka oczyszczona:D Witam się piątkowo:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts