TAR 11.03.2014 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 kochana ja nie strasze ale lepiej sie przygotowac, dlatego wstrzymam sie jeszcze z cieciem wrzosow i hortensji. aaa i wiosenne targi ogrodnicze w starym polu odbywaja sie 26 i 27 kwietnia. oczywiscie sie wybieram, bo musze upolowac troche bylin, ostrozek, floksow i innych na nowe rabaty. ale wczesniej mysle by zamowic wlasciwe w szkolce bylin a oni mi je na targi przywioza:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.03.2014 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Oprócz żywoipłotu i lawendy to niczego jeszcze nie ruszałam, ale i tak liczę, że prognozy bedą przesadzone;) A wiesz kiedy w Renku targi mają byc? Nigdy nie byla i nie wiem czy to coś warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.03.2014 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 raz bylam i sie wyleczylam, maly wybor a ceny zawyzone i to mocno. na renk jezdze tylko do hurtowni po nawozy, donice i narzedzia - te akurat sa w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.03.2014 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 No tego sie właśnie bałam, że pojadę a i tak nic nie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 11.03.2014 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 ja jeszcze nic nie ucięłam. a już mi się rączki rwą. tylko, że nie mam jak dotrzeć na działkę. jesienią wsadziłam jabłonkę i gruszę. pewnie też trzeba będzie je przyciąć, ale nie wiem jak. jak znajdę zdjęcia i gospodyni się nie pogniewa, to wstawię tu i podpowiedziałybyście dziewczynki, jak je ciachnąć. podobno kwitną u mnie krokusy. podobno... pozdrawiam ciepło (jeszcze wiosennie i nie straszcie zimą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.03.2014 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Kinga, u mnie lawenda ma takie małe listki w na zeszłorocznych pędach od dołu: Kasia, wrzucaj zdjęcia:) U mnie ani jeden krokus nie wyszedl:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.03.2014 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 u mnie wyszly przebisniegi (ktorych nie sadzilam - przynajmniej nie pamietam:rolleyes:) i zadolowane przed 3 laty krokusy w odmianach. cebulice niestety mi zmarzly, wylazly w grudniu i scial sie pozniejszy mroz, to samo hiacynty, juz nie zakwitna, bo kiedy w styczniu zaczely kwitnienie tez je mrozicho dopadlo, a tak gleboko je wsadzilam zeby sie zabezpieczyc:bash:zobaczymy jak zaprezentuja sie czosneczki, tulipanki i inne wychodzace "na gwalt" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.03.2014 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Czyli jest szansa, że za kilka lat wyjda te krokusy:D:D Zapomniałam o nich jak wsadzałam inne cebule;) i wsadziłam je dosc póżno, bo w listopadzie. Wszystkie starałam sie wsadzić głebiej, zeby nie wylazły za wczesnie, ale i tak narcyze postanowily nie czekac na wiosne i w styczniu wylazły. Oczywiscie póżniejszy mróż je załatwił na amen. Teraz tylipany wylażą i nie wiem czy nocne przymrozki i te co zapowiadają w przysżłym tygodniu ich nie załatwią?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.03.2014 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 nie powinny, ja jednak na wszelki wypadek gałęziami swierkowymi swoje okryje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.03.2014 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Tak zrobie, bo jedne narcyze, ktore oslonilam w styczniu przezyly, wiec jest szansa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.03.2014 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Szkoda, ze weekend zapowiada się marnie, bo znow by można pogrzebać w ziemi;) Posadziłoby się już conieco;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.03.2014 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 u nas altanke stawiaja wiec nie byloby co robic na razie, z galazkami mam o tyle problem, ze sa swietnym czyms dla psow, i co poloze galazki to one je w zęby i przestawiaja. tak samo przy cieciu, mam koszyk na galazki, chwasty zeby z taczka nie musiec lazic caly czas i co wrzuce do koszyka to zaraz jakas ciekawa paszcza z niego wyciaga. potem glupiego robota sprzatanie trawnika:bash:ostatnio maly paszczak na lawendowo-tymiankowo-szalwiowo wonial, bo akurat te byliny obcinalam i suszki byly w koszyku, za to na mur beton znowu samosiejek bedzie pelno, bo to przeciez kwiatki z nasionkami byly, juz sie sporo takich samosiejnych krzakow dorobilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.03.2014 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Powinnaś białasy jako siewniki wypożyczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 12.03.2014 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 zdjęcia niestety wcięło. muszę zrobić, jak się następnym razem wybiorę na działkę. tylko kiedy to będzie? już pisałam, że zazdroszczę ogródka pod ręką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.03.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Powinnaś białasy jako siewniki wypożyczać chetnie bym je na pare dni wypozyczyla. wyspac sie chce, bo maly przechodzi sam siebie:-x:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.03.2014 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Dzisiaj na zewnątrz powtórka z Ksawerego Wichura, deszcz ze śniegiem i prąd z przerwami:sick: Mialam przykryć krokusy igliwiem, ale ani wyjsc sie nie da z domu ani te galazki nie utrzymają sie na ziemi tylko pofruną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 15.03.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Dzisiaj na zewnątrz powtórka z Ksawerego Wichura, deszcz ze śniegiem i prąd z przerwami:sick: Mialam przykryć krokusy igliwiem, ale ani wyjsc sie nie da z domu ani te galazki nie utrzymają sie na ziemi tylko pofruną A u mnie Sis dziwacznie- piździ potwornie, ale od kilku godzin niebo cudnie czyste i błekitne i słonko tylko ten wiatr...nie da sie wyjść po 16 ma byc lepiej:wiggle: buziaki:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.03.2014 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 A u mnie Sis dziwacznie- piździ potwornie, ale od kilku godzin niebo cudnie czyste i błekitne i słonko tylko ten wiatr...nie da sie wyjść po 16 ma byc lepiej:wiggle: buziaki:bye: Przejasnilo sie teraz, ale w sumie to i tak zaraz ciemno będzie;) 3 godziny bez prądu - idealne na drzemkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 15.03.2014 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 U mnie też wichura i grad co chwila jutro powtórka z rozrywki ma być. Do kitu taki weekend, nie obcięłam drzewek a zaraz listki puszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 15.03.2014 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 U nas misz masz. Co chwilę inna aura. Raz wichura z deszczem a raz mega słońce. A teraz w jednym oknie w salonie piękny zachód słonca na tle niebieskiego nieba a w drugim oknie czarne niebo A lawenda nie drgnęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts