Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

kochana ja nie strasze ale lepiej sie przygotowac, dlatego wstrzymam sie jeszcze z cieciem wrzosow i hortensji.

aaa i wiosenne targi ogrodnicze w starym polu odbywaja sie 26 i 27 kwietnia. oczywiscie sie wybieram, bo musze upolowac troche bylin, ostrozek, floksow i innych na nowe rabaty. ale wczesniej mysle by zamowic wlasciwe w szkolce bylin a oni mi je na targi przywioza:wiggle:

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja jeszcze nic nie ucięłam. a już mi się rączki rwą. tylko, że nie mam jak dotrzeć na działkę. :(

jesienią wsadziłam jabłonkę i gruszę. pewnie też trzeba będzie je przyciąć, ale nie wiem jak. jak znajdę zdjęcia i gospodyni się nie pogniewa, to wstawię tu i podpowiedziałybyście dziewczynki, jak je ciachnąć.

podobno kwitną u mnie krokusy. :) podobno...

pozdrawiam ciepło (jeszcze wiosennie i nie straszcie zimą)

u mnie wyszly przebisniegi (ktorych nie sadzilam - przynajmniej nie pamietam:rolleyes:) i zadolowane przed 3 laty krokusy w odmianach. cebulice niestety mi zmarzly, wylazly w grudniu i scial sie pozniejszy mroz, to samo hiacynty, juz nie zakwitna, bo kiedy w styczniu zaczely kwitnienie tez je mrozicho dopadlo, a tak gleboko je wsadzilam zeby sie zabezpieczyc:bash:zobaczymy jak zaprezentuja sie czosneczki, tulipanki i inne wychodzace "na gwalt" :D

Czyli jest szansa, że za kilka lat wyjda te krokusy:D:D Zapomniałam o nich jak wsadzałam inne cebule;) i wsadziłam je dosc póżno, bo w listopadzie. Wszystkie starałam sie wsadzić głebiej, zeby nie wylazły za wczesnie, ale i tak narcyze postanowily nie czekac na wiosne i w styczniu wylazły. Oczywiscie póżniejszy mróż je załatwił na amen. Teraz tylipany wylażą i nie wiem czy nocne przymrozki i te co zapowiadają w przysżłym tygodniu ich nie załatwią??

u nas altanke stawiaja wiec nie byloby co robic na razie, z galazkami mam o tyle problem, ze sa swietnym czyms dla psow, i co poloze galazki to one je w zęby i przestawiaja. tak samo przy cieciu, mam koszyk na galazki, chwasty zeby z taczka nie musiec lazic caly czas i co wrzuce do koszyka to zaraz jakas ciekawa paszcza z niego wyciaga. potem glupiego robota sprzatanie trawnika:bash:ostatnio maly paszczak na lawendowo-tymiankowo-szalwiowo wonial, bo akurat te byliny obcinalam i suszki byly w koszyku, za to na mur beton znowu samosiejek bedzie pelno, bo to przeciez kwiatki z nasionkami byly, juz sie sporo takich samosiejnych krzakow dorobilam :D

Dzisiaj na zewnątrz powtórka z Ksawerego :wtf: Wichura, deszcz ze śniegiem i prąd z przerwami:sick:

Mialam przykryć krokusy igliwiem, ale ani wyjsc sie nie da z domu ani te galazki nie utrzymają sie na ziemi tylko pofruną:eek:

A u mnie Sis dziwacznie- piździ potwornie, ale od kilku godzin niebo cudnie czyste i błekitne i słonko :lol2:

tylko ten wiatr...nie da sie wyjść:(

po 16 ma byc lepiej:wiggle:

buziaki:bye:

A u mnie Sis dziwacznie- piździ potwornie, ale od kilku godzin niebo cudnie czyste i błekitne i słonko :lol2:

tylko ten wiatr...nie da sie wyjść:(

po 16 ma byc lepiej:wiggle:

buziaki:bye:

Przejasnilo sie teraz, ale w sumie to i tak zaraz ciemno będzie;) 3 godziny bez prądu - idealne na drzemkę:D