karolakr25 06.10.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 U nas tak samo :) zupy bardzo chętnie i często, mąż na początku kręcił nosem, ale z czasem posmakował mojej kuchni, teraz jak je obiadek u mamusi, to narzeka, że tłusto i dużo ale od czasu do czasu serwuję tradycyjną kuchnię polską, uwielbiamy pyry w mundurkach z gzikiem, albo tarte ziemniaki z buraczkami i sadzonym jajkiem (mniam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.10.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Lubię biel i drewno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 06.10.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Lubię biel i drewno:) ja też, więc szafki będą białe na wysoki połysk (tylko wyspa czarna, bo mąż chce, ale prowadzimy negocjacje) i do tego blat dębowy olejowany, podłoga szara i ściany złamana biel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.10.2011 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Drewno na pewno "ociepla pomieszczenie". Ale to zależy też od tego co będzie na podłodze i jaki kolor ścian planujesz? Kuchnia będzie otwarta na jadalnię i salon. W kuchni i holu chcę gres (kolor grafit lub cos podobnego). W salonie na podlodze deska 3-warstwowa (jeszcze nie jestem przekonana co do koloru). Jeśli blat będzie drewniany to może się "pogryźć" z podłogą obok w salonie. Granitowy blat z kolei wydaje mi się bardzo elegancki. Ściany wszędzie w bieli lub jasnej szarosci (ale odkrycie;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 06.10.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Jeśli dasz dąb lub buk to nie będzie problemu z doborem koloru deski w salonie, zresztą to pewnie i tak będziesz przewidywać na etapie wybierania paneli i blatu. Myślałam o granicie, ale jest "taki zimny w dotyku" a ja od czasu do czasu lubiłam siadać rano na blacie w kuchni czekając aż mi sie kawa zaparzy już się tego odzwyczaiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.10.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Z drewnem trzeba uważac co do kolorów, u mnie blat ciemny, ale fronty drewniane, a bieli wyjątkowo w kuchni nie będzie, może dlatego że teraz mam białą i chcę spróbowac inaczej, ale białe kuchnie nadal mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.10.2011 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 (edytowane) Jeśli dasz dąb lub buk to nie będzie problemu z doborem koloru deski w salonie, zresztą to pewnie i tak będziesz przewidywać na etapie wybierania paneli i blatu. Tylko bielonego dębu na podłodze już nie położę. Edytowane 6 Października 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 06.10.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Tylko bielonego dębu na podłodze już nie położę. w sumie racja ale z drugiej strony dąb z dębem chyba zawsze pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.10.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 widziałyście na żywo kuchnie w dębie bielonym? Ja widziałam jedną na jakiejś wystawce w innym mieście i była P I Ę K N A, ale jak zobaczyłam u siebie w salonie którymś tam że to co sprzedają to też niby dąb bielony to stwierdziłam, że jest brzydki. A początkowo właśnie na taki kolor mebli kuchennych się nastawiałam. Podłogi u nas korytarz, kuchnia i być może kawałek przy oknie w salonie ma iść z woodentic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.10.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 u nas ma być właśnie biała kuchnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.10.2011 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Esiak, a blaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.10.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Esiak a blat jaki chcecie? Mnie się bardzo bardzo podobaja białe kuchnie. I z drewnianym blatem - cudo...Tylko boję się że biała kuchnia:- kiedyś zżółknie- bez drewnianego blatu będzie wygladać nie tak jak sobie wymarzyłam a drewna na blat się boję:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.10.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 drewniany blat pasowałby idealnie, ale niestety nie jest zbyt trwały i nie za bardzo się nadaje do kuchni...mnie osobiście granity się nie podobają, może jakiś fajny konglomerat...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.10.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Moja biała (troszkę przełamana szarością) dół półmat, góra połysk mam ponad 5 lat - nie zżółkła, nie porysowała się, łatwo się sprzata, tylko blat mam zwykły Pfleiderer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.10.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 a co z tym dębem bielonym? jakie macie doświadczenia bo nikt nic nie napisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.10.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 brak doświadczeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.10.2011 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Ja też nie pomogę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.10.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Wrzuciłam sobie w google ten dąb bielony i mi wyskakują od żółtego do ciemno-szarego takie wzory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.10.2011 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Co producent to inny dąb:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.10.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Wg mnie dąb bielony to mocno rozbielone drewno, ale z widocznym usłojeniem, wiec i wygląd i użytkowanie powinno byc ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts