Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

U nas tak samo :) :) zupy bardzo chętnie i często, mąż na początku kręcił nosem, ale z czasem posmakował mojej kuchni, teraz jak je obiadek u mamusi, to narzeka, że tłusto i dużo :lol2:

ale od czasu do czasu serwuję tradycyjną kuchnię polską, uwielbiamy pyry w mundurkach z gzikiem, albo tarte ziemniaki z buraczkami i sadzonym jajkiem (mniam)

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Drewno na pewno "ociepla pomieszczenie". Ale to zależy też od tego co będzie na podłodze i jaki kolor ścian planujesz?

Kuchnia będzie otwarta na jadalnię i salon. W kuchni i holu chcę gres (kolor grafit lub cos podobnego). W salonie na podlodze deska 3-warstwowa (jeszcze nie jestem przekonana co do koloru). Jeśli blat będzie drewniany to może się "pogryźć" z podłogą obok w salonie.:confused: Granitowy blat z kolei wydaje mi się bardzo elegancki. Ściany wszędzie w bieli lub jasnej szarosci (ale odkrycie;))

Jeśli dasz dąb lub buk to nie będzie problemu z doborem koloru deski w salonie, zresztą to pewnie i tak będziesz przewidywać na etapie wybierania paneli i blatu.

Myślałam o granicie, ale jest "taki zimny w dotyku" a ja od czasu do czasu lubiłam siadać rano na blacie w kuchni czekając aż mi sie kawa zaparzy ;) :( już się tego odzwyczaiłam

Jeśli dasz dąb lub buk to nie będzie problemu z doborem koloru deski w salonie, zresztą to pewnie i tak będziesz przewidywać na etapie wybierania paneli i blatu.

:yes: Tylko bielonego dębu na podłodze już nie położę.

Edytowane przez agalind

widziałyście na żywo kuchnie w dębie bielonym? Ja widziałam jedną na jakiejś wystawce w innym mieście i była P I Ę K N A, ale jak zobaczyłam u siebie w salonie którymś tam że to co sprzedają to też niby dąb bielony to stwierdziłam, że jest brzydki. A początkowo właśnie na taki kolor mebli kuchennych się nastawiałam. Podłogi u nas korytarz, kuchnia i być może kawałek przy oknie w salonie ma iść z woodentic

Esiak a blat jaki chcecie?

Mnie się bardzo bardzo podobaja białe kuchnie. I z drewnianym blatem - cudo...

Tylko boję się że biała kuchnia:

- kiedyś zżółknie

- bez drewnianego blatu będzie wygladać nie tak jak sobie wymarzyłam a drewna na blat się boję:/