Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No prawda;)

Tarcia, a Ty tylko odbierasz swoje zamowione byliny czy dokupowujesz cos?

odbieram na pewno i jak znam zycie dokupowywowuje pewnie tez:lol2: zalezy co bedzie i do czego serduszko mi piknie. latarenke chce kupic choc jak beda drogie to na gieldzie na elblaskiej kupie. latarenke chce do altanki i do oranzerii. generalnie chce sie troche pokrecic i klimatu powchlaniac ;)

szalone Laski!!!

:rotfl:

Ty się nie smiej, tylko pakuj:lol2:

odbieram na pewno i jak znam zycie dokupowywowuje pewnie tez:lol2: zalezy co bedzie i do czego serduszko mi piknie. latarenke chce kupic choc jak beda drogie to na gieldzie na elblaskiej kupie. latarenke chce do altanki i do oranzerii. generalnie chce sie troche pokrecic i klimatu powchlaniac ;)

W sumie plan mamy podobny:) Obym tylko dotarła ;)

Ku pamięci:

- Byliny długo kwitnące na miejsca słoneczne

Astry, dzwonki, jeżówka purpurowa, liliowce ogrodowe, lawenda, piwonia ogrodowa, krwawnik, nachyłek, ostróżki, rozchodnik okazały, rudbekia, płomyki, kocimiętka, łubin trwały

- Byliny rosnące w cieniu i półcieniu

Bergenia sercolistna, bodziszek korzeniasty, dąbrówka rozłogowa, funkie (hosty), konwalia majowa, parzydło leśne, tawułka chińska, tawułka Arendsa, przywrotnik ostroklapowy, serduszka okazała, języczka pomarańczowa, języczka Przewalskiego, naparstnica

Ku pamięci:

- Byliny długo kwitnące na miejsca słoneczne

Astry, dzwonki, jeżówka purpurowa, liliowce ogrodowe, lawenda, piwonia ogrodowa, krwawnik, nachyłek, ostróżki, rozchodnik okazały, rudbekia, płomyki, kocimiętka, łubin trwały

- Byliny rosnące w cieniu i półcieniu

Bergenia sercolistna, bodziszek korzeniasty, dąbrówka rozłogowa, funkie (hosty), konwalia majowa, parzydło leśne, tawułka chińska, tawułka Arendsa, przywrotnik ostroklapowy, serduszka okazała, języczka pomarańczowa, języczka Przewalskiego, naparstnica

Cześć Sis kochana, cześć Dziewczynki moje:hug::hug:

melduje, że mi sie te jezyczki najbardziej podobaja;) nie widziałam na oczy, ale nazwa brzmi mocno zachecajaco...;)

w trzech słowach

1. koncert był super - jak na Polskę... na 95% jestem usatysfakcjonowana

2. ogólnie było super bo zrobilismy sobie dłuższy łykend- połazilismy po miescie , restauracjach itp odpoczełam od codziennego patataj

3. elewejszon jest wstrzymana jeszcze tydzień-dwa - sosny pylą i ekipa nie wyrobiła sie z poprzedniej roboty - nie przeszkadza mi to bo panowie kostki układaja podjazd- im dłuzej elewejszonów nie bedzie, tym korzystniej

4. mam cyrk z papierami do oddania budowy - im głebiej wchodze w to;) tym ciemniej...teraz okazało sie, że przyłącze wodociagowe moje jest nie na mojej działce;) - nudna to i długa historia, wiec oszczędzę Wam szczegółów - powiem tylko tyle, że jestem osoba spokojną, wyluzowana z natury, rzadko kiedy podnosze głos, idzie sie ze mna dogadać w wiekszości kwesti przeróznych - a dziś moje Panie straciłam panowanie nad sobą i tak strasznie zjechałam szefa firmy, co mi napier...lił z tym łączem i papierami - że sama byłam zaskoczona i z siebie bardzo dumna:)

też byłybyscie ze mnie dumne, jakbyscie słyszały mnie w akcji

pracownik, który stał obok szefa i troszke słyszał zadzwonił do mnie po kilku minutach i mówi - pani aniu, co pani mu nagadała- był raz czerwony, raz biały, trząsł sie i zmieniał barwy;)

dobrze, że nikt mnie nie widział - bo z kibla z pracy dzwoniłam i ktokolwiek wchodził jak mnie słyszał - to uciekał- bo ja tez zmieniałam barwy z wsciekłosci

5. ogródek lezy odłogiem - znów beda kopać kopareczka, gdyż wodociąg trza inaczej pociągnąć, więc przodu nawet nie zaczynsam... a tył czeka na dwie-trzy godziny pracy panka wsiowego i będzie gotów do zasiania trawy. może w sobote przyjdzie o ile pogoda pozwoli

6. wróciłam dopiero z pracy i ze złosci nazarłam się po kokardę i juz mam wyrzuty sumienia...bo oprócz 2 gołąbków zezarłam 5 rurek tago - uwielbiam je

7. całuje Was mocno i nie mogę doczekać sie kiedy pogadamy :hug:

Sis, może Ty i wyluzowana ale w takim przypadku jestem w stanie sobie wyobrazić jak facetowi nawsadzałaś;) I dobrze mu;)

Cieszę się, ze fajny weekend spędziliście. Przydaje się złapać czasami oddech:)

:hug:

Czesc Dorka:) Ciagle leje? Myslalam wczoraj o Tobie;) jak zobaczylam rodo obsypane kwiatami. Moje ciagle w pąkach, do kwiatów daleko.

od poniedzialku upaly (podobno ;) )

mnie sie w ogole nie chce wychodzic na dwor i cokolwiek robic zimno i pizga ale to "ogrodnicy" wiec mozna sie bylo spodziewac. jutro zamierzam posadzic mieczyki do donic i poa tym mam srylion rzeczy (jak zwykle) do zrobienia od glupiego prania po mycie podlog:sick: firanki w dwoch pokojach od 2 tygodni kwicza by je wyprasowac i powiesic. bleeee nie lubie prasowac

no z kwiatami po tych ulewach to może być ciężko

Witam, bo chyba pierwszy raz u mnie?:) Moje pąki ani myślą się rozwijać;)

od poniedzialku upaly (podobno ;) )

mnie sie w ogole nie chce wychodzic na dwor i cokolwiek robic zimno i pizga ale to "ogrodnicy" wiec mozna sie bylo spodziewac. jutro zamierzam posadzic mieczyki do donic i poa tym mam srylion rzeczy (jak zwykle) do zrobienia od glupiego prania po mycie podlog:sick: firanki w dwoch pokojach od 2 tygodni kwicza by je wyprasowac i powiesic. bleeee nie lubie prasowac

podpisuje sie czym sie da...:yes::yes::D:D

moge kible szorowac...tylko by nie prasowac...:p

Dziewczyny, zlitujcie się. Mam okna do umycia, zasłony wyprac, wyprasowac (nienawidzę, też wolę kible szorowac:sick:) i ogólnie chałupę ogarnąc a mam leniaaaa :sick:

Za to w ogrodzie mogłabym kopać, ale wichura taka, że z domu sie wychodzić nie chce.

Edytowane przez agalind