Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No ja tak z dychę zgubić bym chciała ale ciągle mi się nie chce zacząć porządnie odchudzać i tylko takie zakusy niemrawe miewam :) Następny zryw będzie jak pójdę do sklepu i nic sobie kupić nie będę mogła, do niedawna był rozmiar 38 a teraz w 40 trzeba celować :bash:

Najtrudniej zacząć, potem to już pójdzie. Proponuję wizytę u dietetyka, który nie dość, ze dobierze indywidualnie dietę (weżmie pod uwagę tryb życia, upodobania itp) to przedtem zrobi wszsytkie niezbędne badania, żeby krzywdy nie wyrzadzić. Poza tym dostaje się rozpiskę na każdy dzień, więc zakupy też łatwiej się robi, bo na cały tydzień.

Agalind mi wystarczyłoby samozaparcie, nie stać mnie na dietetyka ani gotowe rozpisywane diety. Wiem, że jeśli odstawię pieczywo i ziemniaki/makarony, słodkie i drinki to waga poleci w dół. Zresztą ja nie mam jakiegoś szczególnego ciśnienia na schudnięcie. Dobrze by było na zasadzie większy wybór fajnych ubrań ale obecna waga nie ma wpływu na moje samopoczucie i snu z powiek mi nie spędza ;)

Agalind mi wystarczyłoby samozaparcie, nie stać mnie na dietetyka ani gotowe rozpisywane diety. Wiem, że jeśli odstawię pieczywo i ziemniaki/makarony, słodkie i drinki to waga poleci w dół. Zresztą ja nie mam jakiegoś szczególnego ciśnienia na schudnięcie. Dobrze by było na zasadzie większy wybór fajnych ubrań ale obecna waga nie ma wpływu na moje samopoczucie i snu z powiek mi nie spędza ;)

No to nie jest źle jeśli wiesz co trzeba odstawić. Chociaż to jest najtrudniejsze. Trzymam kciuki;)

O i jeszcze owoce, te kocham nad życie a wystarczy że zjem więcej niż 1 raz dziennie i na wadze się odbija. Bez pieczywa i w ogóle mączystych mogę żyć, gorzej z owocami i drineczkami bo to ciągle a gdzieś się pójdzie a ktoś przyjdzie no ale dopóki się w lustrze i oczach męża przeglądam i jest ok dopóty nie ma tragedii :cool:

Kurcze mnie słodycze gubią:/

Jak nie jem to nie jem ale jak zacznę...

I brak ruchu. A najbardziej brak silnej woli.

Byłam kiedys u dietetyczki. Świetna babka, dietetyk-psycholog. Rozpisała mi dietę dała przepisy nawet. Wszystkie produkty omawiała czy lubię czy nie lubię. Tryb zycia itd.

I co? Wytrzymałam miesiąc nie cały:/

Po próbie z nia został mi rower stacjonarny który zalecała zakupić...

Ku pamięci wklejam link do strony z armaturą sanitarną za śmieszne pieniądze: http://www.lineablue.pl lub http://www.superceramika.pl

Pewnie to chińszczyzna, ale moze sie okazać, ze "nie ma tego co sie lubi, to się lubi co się ma":)

Poza tym znalazłam tu fajne kształty umywalek. No i ta cena:jawdrop:

No i link do FM z wymianą opinii: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?80903-ceramika-łazienkowa-LINEA-BLUE

Edytowane przez agalind

No widzisz Aga, tez kiedyś czytałam ten wątek i dawno o nim zapomniałam.

Chyba musiałabym własnie tak robić: wklejać sobie we własne komentarze... Ale z drugiej stronie jak się potem przebiję przez te dziesiątki stron...

Może w ulubionych zapiszę...

Tylko zawsze potem zapominam tam zajrzeć:)

Nad pierwszym wpisem na każdej stronie masz na szarym pasku takie funkcje:

Pokaż pierwszy nieprzeczytany

Narzędzia wątku

Przeszukaj temat

Oceń ten temat

Typ wyświetlania

Gdy klikniesz na Przeszukaj temat możesz wpisac słowo, jakiego szukasz w tym wątku.

Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi:)