Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pierwsze koszenie za nami! Do trawnika jeszcze daleko, ale od razu wyglada lepiej. Wkońcu też widać gdzie nasze włości się ciagną;)

Niestety mąż w ferworze walki uszkodził korę brzózek i nie wiem czym to teraz "opatrzyć" żeby drzewka przeżyły. Może macie jakies rady?

http://images40.fotosik.pl/905/f196820470489fc9med.jpg

Cześć,

wstrętny komputer zjadł mi odpowiedź, więc piszę jeszcze raz. U nas jak chodzi o ekipy, to na razie remis (jedna zła, druga dobra-słowna i pracowita). Chociaż lepiej nie chwalić dnia przed zachodem słońca.

Wybrałaś już drzwi? No i gdzie te obiecane pomysły wnętrzarskie?

Gratuluję pierwszego lokatora!

Drzwi będą stalowe, bo i tańsze i trwalsze. Jestem w trakcie zbierania ofert, więc niedługo wrzucę jakieś zdjęcia.

Z pomysłami wnętrzarskimi problem, bo zmieniają sie szybko i sama nie nadążam.;) Muszę wkońcu opanować jakiś program do projektowania tylko czaswu brakuje.:bash: Obiecuję poprawę!

anulka78 - naoglądałam się tych dachówek, oj naoglądałam;) i stwierdziłam ze żadna mi się nie podoba:bash:. Zwykła blachodachówka też mi się nie podobała. Dlatego została blacha na rąbek stojący. Zobaczymy jak się będzie sprawować, ale teraz materiały też są inne niż kiedyś. Gwarancje dają na kilkadziesiąt lat, więc mam nadzieję, ze będzie dobrze. Blacha na rąbek stojący wygląda naprawdę estetycznie, elegancko (zwłaszcza na prostych dachach). Najważniejsze to znaleźć dobrego dekarza, który już takie dachy robił.

Z najnowszych wieści: murarze wrócili:wave:.

Wczoraj rozdeskowali strop i nawet nie drgnęło! Katastrofa budowlana nie stwierdzona. Zresztą wlaliśmy w strop tyle żywicy, że choćby nie wiem co to nie ma prawa się nic zdarzyć;).

Dzisiaj zaczęli robić ściankę kolankową a nam cały czas nie daje spokoju jej wysokość. W projekcie są 3 pustaki+wieniec+belka, czyli ok. 117cm. Końcowo podłoga podniesie się o 16cm, więc wyjdzie ok. 100cm. Chyba będzie dobrze? Z jednaj strony lepiej żeby ścianka była wyższa, bo wtedy można lepiej zagospodarować przestrzeń pod skosami (np. łóżko dosunąć do ściany, czy zrobić wannę pod oknem w łazience i nie uderzać głową), z drugiej strony w związku z tym, że w 2 pokojach będą tylko okna dachowe dobrze byłoby gdyby udało sie przez nie wyjrzeć (wtedy trzeba by obniżyć ściankę). Sama już nie wiem...

Nie każda firma produkująca drzwi robi naświetla, najlepiej byłoby zamówić drzwi drewniane.

Co do ścianki kolankowej, to u nas ma 130cm, musiałam stanąć na podstawce z pustaków, żeby wyjrzeć przez okno. Tyle, że pomieszczenia, w których jest tylko okno dachowe to u nas garderoba i łazienka, więc raczej nie będę przez nie wyglądać na świat. Ja bym nie obniżała...

Postanowione - ścianka zostaje na 3 pustaki+wieniec+belka. Dodatkowym powodem jest to, ze mąż wysoki, więc lepiej żeby do końca życia nie chodził z guzem na głowie;)

Jesli chodzi o drzwi i naświetle to masz racje. Ciężko znależć firmę, która robi jedno i drugie. Ja dopiero zaczynam poszukiwania.