Ardea 10.10.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Aga, fajne te sklepy - lepiej sie czuję wiedząc, że w razie czego jest tańsza opcja;) tym bardziej, że ładnie się wszystko prezentuje i o jakości ludzie się pozytywnie wypowiadali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.10.2011 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Karola, piękny awatar. Twój projekt bedzie naprawdę dopieszczony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.10.2011 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Aga, fajne te sklepy - lepiej sie czuję wiedząc, że w razie czego jest tańsza opcja;) tym bardziej, że ładnie się wszystko prezentuje i o jakości ludzie się pozytywnie wypowiadali. W sumie to jedna i ta sama firma Linea Blue, tyle, że e-sklep mają na tej drugiej stronie. Też się cieszę, że gdy zabraknie kasy będzie można wybrać coś co nie straszy wyglądem, ale też nie plądruje portfela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 10.10.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Karola, piękny awatar. Twój projekt bedzie naprawdę dopieszczony:) Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 11.10.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Agalind ale masz piękne rurki....aż miło popatrzeć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.10.2011 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Fulek, dziękuję. Rurek Ci u nas dostatek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.10.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Lukarna a czy ta twoja wizualka z avatara to była robiona w google sketch up? Sama robiłaś czy architekt? Dostałam ją od architekta i nie mam pojęcia w czym to robił. Ale wizualizacje wnętrz kiepskie miał:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 11.10.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Dostałam ją od architekta i nie mam pojęcia w czym to robił. Ale wizualizacje wnętrz kiepskie miał:/ Na moje oko to właśnie z sketch up, ja wizualizacji wnętrz nie będę miała od architektki, bo ustawienie mebli mam już rozplanowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.10.2011 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Ojej, jak tu niebudowlano... To ja chyba wolę o tynkach albo jakichś farbach czy instalacjach pogadać, bo jak chodzi o odchudzanie to robię to systematycznie, kilka razy w roku, chudnę a potem znowu przybieram. I nie mówię o rozmiarze 38 czy 40... Klesia, czasami trzeba sobie zrobić przerwę od budowy:) Dawno Cię nie było na FM. JAk zajrzysz kilka stron wcześniej, to znajdziesz bardziej budowlane tematy. Nawet wizualki się pojawiły;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.10.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Stolarz umówił się ze mną na jutro, więc myślę o co powinnam go zapytać... Na jaką wysokość robisz wysoką zabudowę? Jak wysoka będzie lodówka? Czy za wstępne doradztwo stolarza się płaci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.10.2011 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Wysoką zabudowę chcę do sufitu. Mam tak teraz i przechowuję tam np. rzadko uzywane naczynia. Lodówka będzie tradycyjna z zamrażalnikiem na dole, więc pewnie ok. 180cm a nad nią szafka. U mnie kuchnia otwarta, więc z boku (od strony salonu) będzie lepiej wyglądać gdy bedzie do sufitu. Nie wiem,czy za takei spotkanie się płaci, ale to możliwe. Kiedyś prosiłam o wycenę balustrady wg. mojego projektu i pomiaru (chciałam poznać orientacyjną cenę i wszędzie wysyłałam te same dane). Jeden facet strasznie się upierał żeby przyjechac i na miejscu omówić. Okazało się, ze za taką wizytę stówka się należy. Zrezygnowałam. Może się upewnij, żeby potem nie być zaskoczoną. Z drugiej strony może stolarz nie będzie cwaniakiem tylko uczciwym człowiekiem, który pobiera opłaty, ale dopiero po skończonej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.10.2011 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Pewnie musisz sie też zastanowic nad wszystkimi wynalazkami typu cargo, magic corner itp. W okucia (blum) warto chyba zainwestować, bo meble kuchenne to te najbardziej eksploatowane. Nie masz jeszcze wszystkich instalacji więc mozecie przeanalizować różne wersje. Jak stolarz okaże sie człowiekiem z wyobraźnią to może Cię zaskoczyć pewnymi rozwiazaniami. Mam tylko nadzieję, ze się z nami podzielisz wnioskami z rozmowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.10.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 U mnie jest tak, że jedna z szafek wysokiej zabudowy wkracza w strefę jadalni, pomieszczenia nie są duże i nie wiem czy nie będzie taki kolos przytłaczał (wysokość pomieszczeń na gotowo to 270cm) i myślałam o lodówce, która ma 206 cm wysokości - ciekawe czy będzie z niej łatwo korzystać... Okucia itp., układ już mam przemyślane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.10.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Ardea co do wysokości szafek nie pomogę bo sama tego jeszcze nie przemyślałam ale co do lodówki się mogę wypowiedzieć Teraz mam taką o wysokości 2m (ja mam około 1,6;)) i korzysta mi się z niej dobrze (do górnej półki nie muszę wchodzić na stołek;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 14.10.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 U nas stolarz przyjechał spotkać się z elektrykami i sam pozaznaczał gdzie mają jaki kabelek zrobić do zabudowy. Szafki górne będziemy mieli pod sam sufit, teraz mamy niewielką przerwę i bardzo jej nie lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.10.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 No wiem, że będzie to siedlisko kurzu, ale trochę boję sie przycięzkiego wyglądu. U Ciebie Pumpaluna ta wysoka zabudowa jak będzie szeroka? Mnie się wydaje, że w naszej kuchni to będzie za duże... Lukarna obie jesteśmy spod znaku byka i mamy podobny wzrost (ja 165) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 14.10.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Wysoka zabudowa (lodówka, cargo, słupek na piekarnik) dają razem 180cm, a później reszta szafki góra-dół. Na razie się jeszcze na kolor nie zdecydowaliśmy i wahamy się między dębem bielonym, a połączeniem bieli z szarością a propos zodiaku, mój mąż jest byczkiem, z niego to taki trochę byczek fernando bardziej ale charakterek ma niełatwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.10.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 I dąb bielony i szarość z bielą ładnie rozjaśnią pomieszczenie:) U mnie wysoka zabudowa szersza o jeden moduł i nie wiem co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 14.10.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Tyle, że my chyba mamy mniejszą i zamkniętą kuchnię (4m x 2,7 szerokości przy ścianie z oknem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.10.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Moja taka trudna do zmierzenia;) może ciut większa i półotwarta, ale i tak wydaje mi się, ze zabudowa pociągnięta pod sufit, gdy druga ściana prawie pusta będzie wyglądała ciężko i chyba czeka mnie średniowysoka zabudowa i latanie ze szmatą nad nią (miotła się przyda;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts