Lukarna 14.10.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Lukarna obie jesteśmy spod znaku byka i mamy podobny wzrost (ja 165) Ardea nie wiesz jaką różnicę może zrobic 5 cm??:) Ale BMI NA PEWNO mamy rózne:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.10.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Wiem, na szpilkach sięgam do końca tablicy a w balerinach muszę stanąc na palcach;) BMI to chyba coś z wagą, ale ja nie jestem w tym dobra, podobnie jak w dietach, gimnastyce itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.10.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Wiem, na szpilkach sięgam do końca tablicy a w balerinach muszę stanąc na palcach;) Ale się uśmiałam:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.10.2011 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Ardea, a u Ciebie zabudowa będzie w L czy U? I ta wysoka zabudowa bedzie widoczna z salonu/jadalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.10.2011 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Moja taka trudna do zmierzenia;) może ciut większa i półotwarta, ale i tak wydaje mi się, ze zabudowa pociągnięta pod sufit, gdy druga ściana prawie pusta będzie wyglądała ciężko i chyba czeka mnie średniowysoka zabudowa i latanie ze szmatą nad nią (miotła się przyda;)) U mnie właśnie tak będzie, ze jedna strona do sufitu a pozostałe 2 ściany bez górnej zabudowy. Z tym, ze ta wysoka zabudowa będzie widoczna z salonu/jadalni tylko z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.10.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Niska zabudowa w L przesłonięta murkiem, naprzeciwko tej eLki ściana pod wysoka zabudowę, której jeden moduł wchodzi w jadalnię. Salon nie sąsiaduje bezpośrednio z kuchnią. Zamotałam, czy rozumiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.10.2011 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Jesli dobrze rozumiem, to będzie podobny układ jak u mnie. Pisałaś, że taka ściana mebli bedzie ciężko wyglądać, wiec chyba musze to przemyslec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.10.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Patrzę na moją kuchnię np. jak na fotografię i gdy jedna str. zdjęcia jest zabudowana to jest wrażenie przewracania sie na jedną stronę i u mnie 4 słupki a pomieszczenie wysokie na ponad 270 - więc chyba wyszedłby kolos... na tej ścianie z wysoką zabudową mam jeszcze wejście do spiżarni. U Ciebie wcale nie musi to źle wyglądac, a przynajmniej nie będzie Ci się kurzyło na wysokości;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.10.2011 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Kurz na wysokości przerabiam teraz. Nawet ze stołka nie sięgam, więc to nie do końca mój problem;) Z drugiej strony jestem alergikiem i staram się unikać takich sytuacji. Wysoką zabudowę chciałam ustawioną bokiem właśnie dlatego żeby jej nie oglądać za bardzo. Chyba wolę jedną ścianę zabudowaną do sufitu niz szafki wiszące wszędzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.10.2011 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 U mnie też wysoko, bo prawie 280cm., tyle, że krótsza będzie ta zabudowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.10.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Bardzo podobne te nasze kuchnie, u mnie też bokiem do jadalni... Zdecydowałam na 99% że robię średnią wysoką zabudowę Wiem, że sprzątanie będzie trudniejsze:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.10.2011 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Wysoka zabudowa ma byc żeby nie było widac od strony jadalni przerwy przy suficie. W sumie bedzie to taka "niby-scianka", z tym, że z jadalni nie bedzie kolosem, bo przecież głębokość szafek to 60cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.10.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Ja poszłam dośc ostro po wymiarach, bo moja niby-wysoka zabudowa będzie max. na 3/4 wysokości, przy suficie nie będzie małej przerwy tylko taka na ok.60cm i wyjdzie mi zamiast sciany taki nowoczesny kredens:cool: Jeszcze słyszałam, że przy takiej wysokości i odsłoniętych obu bokach zabudowy nie trzeba robic wentylacji - wiesz coś o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.10.2011 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Nie słyszałam, ale jak lodówka, piekarnik jest w zabudowie, to chyba i tak trzeba? Przynajmniej z tyłu musi być miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.10.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Aga, co tam u Ciebie na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.10.2011 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 W sumie trochę się dzieje, ale jakoś ostatnio nie mam czasu tam pojechać. Będę jutro to pstryknę pare fotek i podgonię zaległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.10.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Ha, skromnisia:) Troszkę się dzieje:) Daleko od budowy mieszkacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.10.2011 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Troszkę Na budowę mamy ok. 30km więc nie jest jakoś daleko (jak dla mnie). Najgorsze, ze teraz szybko się robi ciemno i zeby cos na zewnątrz zobaczyć to trzeba z rana jechać. Jutro rano pojadę i obfotografuję, bo na zewnatrz "troszkę" sie dzieje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 26.10.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 my na szczęście mamy tylko z 2km z buta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.10.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 My chyba tez jakoś tak. Spacerem ale nie takim wolnym rozlazłym tylko takim krokiem normalnym idziemy 20 minut jakieś. Az muszę zmierzyć Za to do pracy z nowego domu będę miała autem 1,9km bo mierzyłam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts