Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga my jak szukaliśmy działki to priorytet był taki: w mieście, żeby wszędzie można było "z buta" dojść ale jakby troche na uboczu:)

Sprzeczne sygnały, wiem:)

W sumie znaleźliśmy taką, mamy na razie 2 sąsiadów i 1 pusta działkę na wprost. Ale liczymy się z blokami w pobliżu, zależy jak zaplanują budowę...

Dobrze, że kazdy z nas jest ze swojej działki zadowolony;)

Jak masz wykończone te francuskie balkoniki? Co tam jest na dole? Dobry układ macie z ekipą. U nas ceny z obróbkami balkonów nie schodzą poniżej 45zł...

Barierka (stal nierdzewna) powinna być w przyszłym tygodniu. Myślałam o szkle, ale ceny powalają.

Układ z ekipą jest dobry, bo mają jeszcze zrobić u nas parę rzeczy. Chociaż chyba nie tak dobry jak u Esiaka;) U nas ceny za kompletne ocieplenie są w granicach 45-60zł/m2

W zwykłych oknach jest parapet, na balkonach wiadomo, a czym jest wykończony u dołu takie okno z barierką?

My niestety nie znamy żadnej taniej i dobrej ekipy, a te z polecenia są dośc drogie, a jedna cwaniakuje - podali cenę i gdy przyszło do podpisywania umowy powiedzieli, że to była kwota netto - nie spodobało mi się takie postawienie sprawy i stwierdziłam, że moja propozycja też była czysto hipotetyczna;)

Ardea -takie okno z barierką ma chyba tylko wykonczenie blacharskie..... Ale pewna nie jestem.... My będziemy mieć takie okno z barierką (tylko, że bez barierki :p ) i ostatnio stwierdzilismy, ze wyłożymy go cegłą tak jak inne parapety.... Choć nie wiem czy to dobry pomysł....

co do cen za ocieplenie (styro, klej i siatka) to my płacimy wujkowi 25zł/m2. Na wiosnę będziemy szukać ekipy do tynku.... I nie mam pojęcia ile w małopolsce się płaci za tyk...

Edytowane przez 1976pinacolada

W zwykłych oknach jest parapet, na balkonach wiadomo, a czym jest wykończony u dołu takie okno z barierką?

My niestety nie znamy żadnej taniej i dobrej ekipy, a te z polecenia są dośc drogie, a jedna cwaniakuje - podali cenę i gdy przyszło do podpisywania umowy powiedzieli, że to była kwota netto - nie spodobało mi się takie postawienie sprawy i stwierdziłam, że moja propozycja też była czysto hipotetyczna;)

Będzie parapet jak w innych oknach, żeby nie zaciekało po styropianie. Parapety kamienne jak kiedys pokazywałam.