agalind 26.10.2011 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 To macie szczęscie:) Gdybyśmy chcieli kupić działkę bliżej trzeba by na jakis bank napaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.10.2011 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Inna sprawa jest taka, że bliżej miasta sa naciapane osiedla, gdzie dom jest na domie. Typowe willowe przedmieścia. My będziemy mieszkać we wsi, do której mało kto dotarł Jesteśmy jednymi z niewielu którzy sie tam budują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.10.2011 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 W 3mieście mamy jeszcze taki problem, ze rozrasta sie tylko w 3 kierunkach i gdzies Ci ludzie musza sie pomieścić. No, zawsze moge sobie jakąś łąjbe kupić i na wodzie zamieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.10.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Aga my jak szukaliśmy działki to priorytet był taki: w mieście, żeby wszędzie można było "z buta" dojść ale jakby troche na uboczu:)Sprzeczne sygnały, wiem:) W sumie znaleźliśmy taką, mamy na razie 2 sąsiadów i 1 pusta działkę na wprost. Ale liczymy się z blokami w pobliżu, zależy jak zaplanują budowę...Dobrze, że kazdy z nas jest ze swojej działki zadowolony;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.10.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Blaszka na daszku jest? Lukarna będziemy miały taką samą odległośc z domu do pracy - 1,9:) Ja kocham moją działkę i jej otoczenie, chociaż sporo anegdotek o niej krąży wśród znajomych - jakby się ktoś pytał to budujemy stacjęPKP;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.10.2011 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 U nas pola wokół i tylko 2 domu w zasiegu wzroku. O blaszce się nie wypowiadam, bo nie ma o czym. Czekam na materiał, bo tamta nie była na wymiar:mad:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.10.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 To skoro nie blaszka się kładzie, to co robicie na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.10.2011 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Ocieplamy, a właściwie to jutro pewnie już skończą. Tynk zostanie na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.10.2011 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Tak trochę od d*** strony, ale mieliśmy zaplanowane, więc lecimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 26.10.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Ocieplamy, a właściwie to jutro pewnie już skończą. Tynk zostanie na wiosnę. opłaca się...? ile daliście za m2 za ocieplenie? a ile dacie za tynkowanie....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.10.2011 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 38zl/m2 za calosc. Ekipa znana, bo juz u nas robila, wiec nie problem bylo sie dogadac. Teraz dostana część, potem resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.10.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Jak masz wykończone te francuskie balkoniki? Co tam jest na dole? Dobry układ macie z ekipą. U nas ceny z obróbkami balkonów nie schodzą poniżej 45zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 26.10.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 a ja mam ekipę od Atiki, za 28zł/m2 całej elewacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.10.2011 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Jak masz wykończone te francuskie balkoniki? Co tam jest na dole? Dobry układ macie z ekipą. U nas ceny z obróbkami balkonów nie schodzą poniżej 45zł... Barierka (stal nierdzewna) powinna być w przyszłym tygodniu. Myślałam o szkle, ale ceny powalają. Układ z ekipą jest dobry, bo mają jeszcze zrobić u nas parę rzeczy. Chociaż chyba nie tak dobry jak u Esiaka;) U nas ceny za kompletne ocieplenie są w granicach 45-60zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 26.10.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 tyle że, robiąc teraz cała elewację, mogę być do tyłu prawie 5tys, jak się tynk spieprzy przy tej pogodzie... albo 2 tys. będę musiał dopłacić za to, że wytynkują w przyszłym roku... i tak źle i tak niedobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.10.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 W zwykłych oknach jest parapet, na balkonach wiadomo, a czym jest wykończony u dołu takie okno z barierką?My niestety nie znamy żadnej taniej i dobrej ekipy, a te z polecenia są dośc drogie, a jedna cwaniakuje - podali cenę i gdy przyszło do podpisywania umowy powiedzieli, że to była kwota netto - nie spodobało mi się takie postawienie sprawy i stwierdziłam, że moja propozycja też była czysto hipotetyczna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 26.10.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 (edytowane) Ardea -takie okno z barierką ma chyba tylko wykonczenie blacharskie..... Ale pewna nie jestem.... My będziemy mieć takie okno z barierką (tylko, że bez barierki ) i ostatnio stwierdzilismy, ze wyłożymy go cegłą tak jak inne parapety.... Choć nie wiem czy to dobry pomysł.... co do cen za ocieplenie (styro, klej i siatka) to my płacimy wujkowi 25zł/m2. Na wiosnę będziemy szukać ekipy do tynku.... I nie mam pojęcia ile w małopolsce się płaci za tyk... Edytowane 26 Października 2011 przez 1976pinacolada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.10.2011 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 W zwykłych oknach jest parapet, na balkonach wiadomo, a czym jest wykończony u dołu takie okno z barierką? My niestety nie znamy żadnej taniej i dobrej ekipy, a te z polecenia są dośc drogie, a jedna cwaniakuje - podali cenę i gdy przyszło do podpisywania umowy powiedzieli, że to była kwota netto - nie spodobało mi się takie postawienie sprawy i stwierdziłam, że moja propozycja też była czysto hipotetyczna;) Będzie parapet jak w innych oknach, żeby nie zaciekało po styropianie. Parapety kamienne jak kiedys pokazywałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.10.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 To teraz już wiem, zaspokoiłyście moją ciekawośc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.10.2011 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Cieszymy się A u Ciebie co będzie na balkonie? Mam namyśli płytki etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts