Ardea 26.10.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Cieszymy się A u Ciebie co będzie na balkonie? Mam namyśli płytki etc. Przede wszystkim będzie luneta;) jakieś grafitowe płytki i coś z blachy (nie pamiętam jak się nazywa, żeby nie zaciekało, bo mam bzika na tym punkcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.10.2011 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Izolacja balkonu to był główny powód, dla którego z niego zrezygnowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.10.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Balkony nie są niezbędne, urody elewacji też nie dodają, izolacja jest problematyczna..., ale jak się ma bzika to musi byc, a drugi dla symetrii Słyszałam, ze ludzie budują dom, żeby wreszcie sie porządny stół zmieścił, żeby wyspę zrobic w kuchni to ja mam balkon dla lunety;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.10.2011 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Gdybym miała takie zamiłowania jak Ty, pewnie by był. Do wywieszania pościeli mi nie potrzebny, a innego zastosowania dla niego u siebie nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 26.10.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 U nas jest 1 maleńki a juz dał nam nieźle popalić.... Teraz dodatkowy koszt - barierka. Wrrrr...... Czym ja myslałam jak projektowaliśmy ten dom .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 26.10.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 mój P chciał koniecznie balkon w naszej sypialni. Płyta balkonu byłaby "zadaszeniem" tarasu. ja jednak postwiłam veto bo po 1 cholernie boję się pająków a one lubią balkony (i włażą do pościeli wywieszanej na balkon ) a po 2 to bałam się że ten "daszek" za bardzo zaciemni mi salon.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.10.2011 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Brak balkonu to był mój pierwszy warunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.10.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Do balkoników franc. vel. rzygowników też dochodzi koszt barierki, ale okna balkonowe się przydają - otwiera się szeroko i można wietrzyc pościel bez konieczności robienia wystawki. Pinacolada, czytałam, że Ty masz bez żadnego zabezpieczenia, dla takich widoków warto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.10.2011 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Też myślałam żeby nie robić barierki, ale tak jakoś stwierdziliśmy, ze będzie lepiej jak zrobimy. Z czasem coraz trudniej zrobić, bo człowiek się przyzwyczaja do tego jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.10.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Przy moim pokręconym błędniku barierki to koniecznośc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 26.10.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Pinacolada, czytałam, że Ty masz bez żadnego zabezpieczenia Mam specjalne okucie w oknach i jak włączę blokadę to będę mogła okno uchylić a nie będę mogła go otworzyć ! A kluczyk będzie schowany głęboko coby dziecię nie znalazło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 26.10.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Też myślałam żeby nie robić barierki, ale tak jakoś stwierdziliśmy, ze będzie lepiej jak zrobimy. Z czasem coraz trudniej zrobić, bo człowiek się przyzwyczaja do tego jak jest. Jesli nie masz blokady w oknie to nadzór mógłby Ci robić problemy z odbiorem domu !!!! Orientowałam się i u mnie przejdzie tylko dzięki temu okuciu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.10.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Też mam na poddaszu wszystkie klamki na kluczyk, bo dziecię mobile;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 26.10.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Też mam na poddaszu wszystkie klamki na kluczyk, bo dziecię mobile;) ale to nie o kluczyk w klamce chodzi :no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.10.2011 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Rzucać się z okna nie planuje, a dziecięcia nie ma, ale nigdy nie wiadomo. Lepiej nie ułatwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.10.2011 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Jesli nie masz blokady w oknie to nadzór mógłby Ci robić problemy z odbiorem domu !!!! Orientowałam się i u mnie przejdzie tylko dzięki temu okuciu ... O tym nie pomyślałam, ale masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.10.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 U Ciebie Pinacolada wiem, a u nas kluczyk wystarczy, mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.10.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Ile ja się musiałam na tłumaczyc po co mi ten balkon... aż w końcu zaczęłam mówic, że z miłości do Szekspira:P a po co lukarny? bo lubię ptaki, a lukarny przypominają karmniki:P itd. Nie wiem dlaczego wszyscy moi znajomi spodziewali się, że będę miała kosmiczną bryłę domu:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.10.2011 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Ile ja się musiałam na tłumaczyc po co mi ten balkon... aż w końcu zaczęłam mówic, że z miłości do Szekspira:P a po co lukarny? bo lubię ptaki, a lukarny przypominają karmniki:P itd. Nie wiem dlaczego wszyscy moi znajomi spodziewali się, że będę miała kosmiczną bryłę domu:rolleyes: Może dlatego, ze sama jesteś kosmiczna;) Twoja ekipa od SSO też z kosmosu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.10.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Agalind świetną cenę dostaliście za to ocieplenie. U nas jest jakiś kosmos cenowy, 60zł/m2 chcą :/ Nas na razie zabiła pierwsza wycena - 18tys materiały i robocizna a nawet nie wiem jaki typ tynku dają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts