agalind 27.10.2011 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Cena niższa niż ogólnie w okolicy. Ta ekipa robiła nam SSO, teraz ocieplenie i jeszcze do wykończeniówki ich zatrudnimy, więc jeszcze trochę na nas zarobią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.10.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 U nas tak samo, wszystko jednego wykonawcy. Firma z polecenia znajomych za samą robociznę chciała 70zł/m2 i nie odliczyliby bramy garażowej czy dużych okien a Ci nasi odliczają wszystkie okna poza tymi malutkimi z garażu. Agalind, a jaki styro wzięłaś do ocieplenia? Dużo osób słyszałam, że wybiera nakrapiany (chyba określając go dalmatyńczyk czy jakoś tak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.10.2011 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 (edytowane) Nie pamiętam jaki to styropian, bo dosyć dawno go zamawialiśmy, ale to chyba nie jest "dalmatyńczyk", choć niektóre płyty mają kropki EDIT: Znalazłam ten styropian: ARBET Fasada System Classic Edytowane 27 Października 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.10.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 U nas tak samo, wszystko jednego wykonawcy. Firma z polecenia znajomych za samą robociznę chciała 70zł/m2 i nie odliczyliby bramy garażowej czy dużych okien a Ci nasi odliczają wszystkie okna poza tymi malutkimi z garażu. Agalind, a jaki styro wzięłaś do ocieplenia? Dużo osób słyszałam, że wybiera nakrapiany (chyba określając go dalmatyńczyk czy jakoś tak) albo zupełnie szary, z dużą zawartością grafitu - te styropiany mają wyśrubowany współczynnik przenikania - 0,031-0,032 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.10.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 patrzyłaś na U przy wyborze czy jeszcze na coś? nam doradzają żeby kupić styro zimą bo drożeje zawsze od kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.10.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 patrzyłem na producenta jak i na U, wybrałem Genderke Fasada Extra 0,032 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.10.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 dobrze, że już macie to za sobą, będę mogła z waszego doświadczenia skorzystać. Z tego co obserwowałam naszych osobistych znajomych to NIKT nie spojrzał na U, wszyscy patrzyli na cenę co nie wydaje mi się niestety normą. Nawet Ci którzy grzeją gazem nie zwracali na to uwagi. A jakie wełnę na poddasze jaką braliście? U nas wstępnie unimata isover, ale pojawiła się myśl żeby na jedną warstwę dać supermatę a na drugą dopiero uni. Wszystkiego nie jesteśmy w stanie (finansowo) zrobić supermatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.10.2011 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Wełny jeszcze nie wybraliśmy, bo poddasze będziemy ocieplać w grudniu jak posadzki troche przeschną ( w przyszlym tygodniu będą robione). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.10.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 My podobnie z planowanym terminem ocieplania bo na razie tynki schną i do wylewek jeszcze się nawet nie przymierzamy. Na razie chcemy zrobić wycenę wełny bo nie wiemy czy nam kasy w ogóle wystarczy. Na razie to tynki i hydraulika kosztowały nas 2tys za robociznę zaliczkowo także nie wiemy do końca jak stoimy finansowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.10.2011 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 A jak chodzi o U, to daliśmy zwykły styropian (U=0,04), ale 20cm. Wyszło nam taniej niż lepszy styropian mniejszej grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.10.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 My w planie mamy 12cm i zasadniczo nie możemy dać grubszego bo nie będzie wtedy tych 150cm odległości od granicy z sąsiadem. Rozmawiałam z kierbudem i powiedział, że do 15cm możemy zwiększyć bo jest tolerancja bodajże do 5cm ale jeszcze się muszę upewnić, żeby jakiejś skuchy nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.10.2011 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Przy takie grubości ocieplenia lepiej daj ten "cieplejszy" styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.10.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 My dajemy ciepły, a mniej (15cm), bo nie chcę tych wnęk przy oknach, ale jaki to nie wiem, bo mąż zamówił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.10.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 My w planie mamy 12cm i zasadniczo nie możemy dać grubszego bo nie będzie wtedy tych 150cm odległości od granicy z sąsiadem. Rozmawiałam z kierbudem i powiedział, że do 15cm możemy zwiększyć bo jest tolerancja bodajże do 5cm ale jeszcze się muszę upewnić, żeby jakiejś skuchy nie było mierzy się odległość od okien... a co do ceny, to niestety te ciepłe styro nie są tanie, ja dałem 150zł netto/m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.10.2011 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Pozbierałam stare zdjecia, porobiłam nowe i nadrobiłam zaległości w dzienniku. Chętnych zapraszam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.10.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Właśnie weszłam do Twojego dziennika i widzę, że kawał dobrej roboty wykonaliście:yes: Gratuluję, bo postępy naprawdę widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.10.2011 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Tylko, ze teraz trochę trzeba poczekać żeby coś było widać. Tempo zmian zdecydowanie zwolniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.10.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 a nie myślałaś o zamianie dgp na płaszcz wodny..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.10.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 i ile gniazd CO Ci wyszło...?jak ja pomierzyłem odległości to mamy po jednym gnieździe na piętro + szufelka w kuchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.10.2011 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 (edytowane) W sumie kominek będzie z płaszczem, ale mąż sie uparł żeby zrobić też dgp. Edytowane 28 Października 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts