Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ardea widać ty nie masz aż tak dużego ciśnienia jak ja na szybką przeprowadzkę. W sumie gdyby nie to opóźnienie na starcie to byśmy się przeprowadzać pewnie przed BN chcieli a tak to na spokojnie w cieple będziemy się przenosić bez wariackich papierów. Chociaż mój mąż twierdzi że w spokojną przeprowadzkę nie wierzy zupełnie :p

hmm to ja się raz przeprowadzałam od razu po ślubie, 2 lata później do obecnego mieszkania i teraz po 8 latach tutaj wyniesiemy się do własnego domu, czyli zważywszy że za pierwszym razem zabieraliśmy tylko ubrania, za drugim ubrania i sprzęt agd to teraz będzie najwięcej bo meble dziecięce i milion pińcet sto dziwińcet duperelstwa :p

hej dziewczynki

widze że o przeprowadzkach mowa. Moja to będzie 3-cia i oby ostatnia bo nie lubię tego pakowania i zamieszania ;)

U nas piec chodzi od poniedziałku na pół gwizdka. Jak w południe na budowe przyjechałam to zastałam robotników prawie topless :p Mówią, że sauna :D

Strasznie się cieszę bo bałam się że podłogówka niewydoli. A tu nie dość, że 3 pomieszczenia nie grzeją jeszcze w ogóle (bo świeżo połozone płytki w łazience, wiatrołapie i kuchni ) to reszta zawalona różnymi sprzętami i tonami styropianu. No i przykryta kartonami. A i tak pomimo tego i pomimo wiecznie otwartych drzwi wejsciowych i drzwi tarasowych w domciu jest 17st !!! Strasznie sie cieszę. No i tak przyjemnie się w związku z tym zrobiło :)

Proponuję zatem Aga odpalenie pieca na takie minimum - zobaczysz jak fajnie się zrobi ;)

Ardea - ja się bardzo bałam tej podłogówki. Ale powiem Ci szczerze, że dopiero teraz kamien spadł mi z serca. Bo sobie tak myslę, że jak juz odpalimy wszystkie pomieszczenia, zaizolujemy stryszek (jeszcze to nie jest skonczone wiec ciepełko ucieka w eter ), no i włączymy piec na konkretną tempto naprawde bedzie upał :D Na szczęście zainwestowaliśmy tez kase w te wszystkie elektroniczne sterowniki łącznie z zalanymi w jastrychu czujkami, które beda przekazywac info o temp posadzki do sterownika a on bedzie regulował tem w kazdym pomieszczeniu osobno. Ponadto w kazdym pomieszczeniu bedzie pokrętło umozliwiające podniesienie/obnizenie tem o 3 st. Mam nadzieję, że się to sprawdzi ;)

Fakt - uruchomienie pieca ciagnie za sobą jakies koszty -jestem ciekawa pierwszego rachunku. rachunkami za prad jestem miło zaskoczona. Teraz przyszło nieco ponad 100zł za 2 m-ce rzy czym robotnicy byli codziennie !!!! No i chyba jedziemy jeszcze na tej droższej - budowlanej taryfie !

Pinacolada my będziemy mieli piec na paliwa stałe więc trzeba będzie trochę tego kupić i w kotłowni ulokować. Do tej pory korzystamy z prądu od wujka, u nas budowlany to sam abonament 96zł miesięcznie :bash:

no to rzeczywiście sporo

aż wzięłam swój ostatni rachunek opiewający na 104,25zł z czego po obliczeniach wychodzi, że niecałe 87zł to opłata stała, reszta zuzycie. Ale za 2 miechy!

Piec wstawimy jak tylko będą wylewki i kotłownia wykafelkowana. Liczę, że zrobi się domowe ciepełko;)

no to jeszcze troszkę bo wylewki musza przeschnąć żeby mozna było kłaść płytki.... Z drugiej strony szybciej by schły gdyby było grzane.... No ale pewnych rzeczy przeskoczyć się nie da