Ardea 01.11.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 U nas będzie umywalka w kotłowni, żeby po napaleniu w piecu było gdzie ręce umyc, ale Lukarna, jak nie ma to najwyżej wilgotne chusteczki położysz, zeby wszystkich klamek nie wysmarowac i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.11.2011 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Dokładnie jak Esiak napisał. Coś takiego będę miała w piwnicy. Nie wiedziałam tylko, że to sie nazywa rozdrabniacz:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.11.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Nie no problem jest:) Bo tylko ja widzę potrzebę zrobienia w piwnicy punktu sanitarnego:) I jak przedstawię inwestorowi pomysł dodatkowej pracy bo kanaliza juz zrobiona i dodatkowych kosztów (rozdrabniacz i pewnie jakas pompa) to niestety ale zostanę załatwiona odmownie:) Szkoda że nie wiedziałam tego wczesniej że tak się da to może użyłabym jakichś trików;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.11.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 U nas będzie umywalka w kotłowni, żeby po napaleniu w piecu było gdzie ręce umyc, ale Lukarna, jak nie ma to najwyżej wilgotne chusteczki położysz, zeby wszystkich klamek nie wysmarowac i już Nie no piec mamy miec gazowy więc pewnie problemu az takiego nie będzie. Gorzej jak kiedys będzie potrzeba zakupienia i odpalenia pieca na paliwo stałe:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.11.2011 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Na razie masz wyciągniętą rurę od kanalizy do domu, ale odpływów z wszystkich wc-tów jeszcze nie masz, więc podłączyć sie powinno udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.11.2011 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Lukarna, nie wiem czy dobrze zrozumiałam: masz wszytskie rurki od hydrauliki w piwnicy już gotowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.11.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 U nas gaz miał byc, ale wszyscy pozakładali pompy ciepła i pomysł upadł, zdecydowaliśmy się na groszek, zobaczymy jak wyjdzie... Pocieszam się tym, że te piece teraz coraz mniej obsługowe są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.11.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Hmmm nie mam pojęcia:)Tzn z samej piwnicy żadnej kanalizy nie ma ale "idą" pomarańczowe rury to chyba z parteru.Ale czekaj, one sobie tam leża, podłączone nie są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.11.2011 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Tak też myślałam, że pewnie hydraulika jeszcze nie zaczęta, więc możesz użyć swoich trików;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.11.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Nie no problem jest:) Bo tylko ja widzę potrzebę zrobienia w piwnicy punktu sanitarnego:) I jak przedstawię inwestorowi pomysł dodatkowej pracy bo kanaliza juz zrobiona i dodatkowych kosztów (rozdrabniacz i pewnie jakas pompa) to niestety ale zostanę załatwiona odmownie:) Szkoda że nie wiedziałam tego wcześniej że tak się da to może użyłabym jakichś trików;) z doświadczenia: dodatkowa wanna, kibelek w piwnicy bardzo się przydaje.... a z podłączeniem naprawdę nie ma problemu... w gotowej rurze kanalizacyjnej wstawia się taki trójnik jak do innych dopływów i do niego doprowadzasz rurkę od rozdrabniacza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.11.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Tak też myślałam, że pewnie hydraulika jeszcze nie zaczęta, więc możesz użyć swoich trików;) Niepotrzebnie temat z Ministrem zaczęłam przed chwilą Nie i KONIEC:):) Co tam, ja w piwnicy nie planuję bywac zbyt często więc niech sobie radzi jak umie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.11.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 z doświadczenia: dodatkowa wanna, kibelek w piwnicy bardzo się przydaje.... a z podłączeniem naprawdę nie ma problemu... w gotowej rurze kanalizacyjnej wstawia się taki trójnik jak do innych dopływów i do niego doprowadzasz rurkę od rozdrabniacza.... I można to zrobić przy już "działającej" kanalizacji?? Bo jak tak to może jak faktycznie okaze się ze mój pomysł był jednak rewelacyjny;) to po zamieszkaniu sobie zrobimy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.11.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Dziewczyny z piecami na paliwo stałe, któraś bierze taki żeby był wielopaliwowy czy jak to się nazywa? tak żeby można było wrzucić groszek, pellet, miał, drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.11.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 w erze kotłów specjalizowanych, jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.11.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 No my Pumpalunko bierzemy, ale jeszcze nie wybrany na 100%, nadal obstawiamy defro eko coś tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.11.2011 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 I można to zrobić przy już "działającej" kanalizacji?? Bo jak tak to może jak faktycznie okaze się ze mój pomysł był jednak rewelacyjny;) to po zamieszkaniu sobie zrobimy;) Tego nie wiem, ale masz jeszcze trochę czasu na użycie swojego wdzięku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.11.2011 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Piec na eko, zgodnie z motto Esiaka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.11.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 w erze kotłów specjalizowanych, jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego... Ja bym nie załatwiała tym hasłem wszystkiego;) Wiele urządzeń kompaktowych, typu dwa w jednym się super sprawdza, a era też chyba taka, ze dąży się do ujednolicania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.11.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Pumpaluna, widziałaś jaki fajny kocioł kupiła Atika...?lazar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.11.2011 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 (edytowane) Ardea, masz rację, ale w kwestii pieców to chyba sie sprawdza. Zdaje się, że chodzi głównie o elementy typu ślimak itp. Edytowane 1 Listopada 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts