Ardea 01.11.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 To mnie uświadomcie, bo jestem o krok od wyboru i nie chcę popełnic błędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.11.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Ja bym nie załatwiała tym hasłem wszystkiego;) Wiele urządzeń kompaktowych, typu dwa w jednym się super sprawdza, a era też chyba taka, ze dąży się do ujednolicania kompakty ok, sam będę miał taki kocioł, ale wcale nie pali na ropę i gaz, tylko ma wbudowany warstwowy zasobnik cuw... wiadomo, każdy chce palić wygodnie i bezobsługowo, i tu niestety raczej odpada kocioł możliwość palenia miałem w kotle na pelety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.11.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 To mnie uświadomcie, bo jestem o krok od wyboru i nie chcę popełnic błędu a czym zamierzać palić...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.11.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Nas zawzięcie przekonują żeby nie brać samego na ekogroszek tylko eko i pellet plus ruszt zastępczy na drewno. Większość tych na eko i pellet mają też jako paliwo podstawowe miał i owies podawane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.11.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Esiak a ja właśnie nie chcę pieca tylko na jedno wybrane paliwo, od początku braliśmy pod uwagę eko + drewno, a teraz namowy wykonawcy, hydraulika i kuzynostwa jest żeby zmienić zamysł. Jak cena jednego pójdzie do góry to będę zawsze miała zamiennik. Poza tym jak już zauważyłeś w naszej budowie cena ma OLBRZYMIE znaczenie i nawet wydanie teraz 9tys a nie jak planowaliśmy 7-8 jest już kłopotliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.11.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Chcę palic w zasadzie wyłącznie groszkiem, ale miec też jakąś furtkę, gdyby coś nie wypaliło i myśleliśmy o podajniku tłokowym, a nie ślimakowym. To co mam zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.11.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Ardea, wedle życzenia: MultiKomfort - Kotły CO na ekogroszek, węgiel, miał i drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.11.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 (edytowane) Tłokowy ponoć jest bezpieczniejszy zwłaszcza, że można trafić na 'trefny' ekogroszek z jakimiś kamykami chociażby, ponoć tłokowy łyka wszystko. A który tłokowy wybrałaś? ten na który my patrzyliśmy był na miał i dopiero na ruszcie zastępczym ekogroszek. Tej firmy LAZAR którą Esiak pokazuje u nas nie widziałam, w sprzedaży lokalnej tej bliższej i dalszej mamy SAS, Defro i metal coś tam Edytowane 1 Listopada 2011 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.11.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Esiak a ja właśnie nie chcę pieca tylko na jedno wybrane paliwo, od początku braliśmy pod uwagę eko + drewno, a teraz namowy wykonawcy, hydraulika i kuzynostwa jest żeby zmienić zamysł. Jak cena jednego pójdzie do góry to będę zawsze miała zamiennik. Poza tym jak już zauważyłeś w naszej budowie cena ma OLBRZYMIE znaczenie i nawet wydanie teraz 9tys a nie jak planowaliśmy 7-8 jest już kłopotliwa. UniKomfort - Kotły CO na ekogroszek kamienny, brunatny oraz pelety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.11.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 A te defro są złe, nam takie proponował hydraulik ? Lazar, który proponujesz nawet wychodzi korzystniej cenowo, wiec trzeba się zastanowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.11.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Esiak a czemu tak akurat polecasz Lazar? z mojego punktu widzenia to i wychodzi drożej i nie mamy tutaj serwisu. Defro polecił mi i nasz hydraulik i lokalny deweloper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.11.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 (edytowane) Lazar technologicznie i jakościowo jest lepszy od Defro...ale... Defro to też dobra firma i sprzedaje w dużych ilościach...Hydraulik poleci to co zna, co nie oznacza to akurat najlepszy wybór, a dewelopera bym nie pytał - oni zawsze dają albo najtańsze urządzenia albo takie, które mogą kupić z największym rabatem... Defro podobno ma grubsze blachy i zdecydowanie większy popielnik niż Lazar...Prawda jest taka, że oba piece muszą być dobrze zainstalowane i skonfigurowane, a później liczy się ich mała awaryjność no i sam serwis... Edytowane 1 Listopada 2011 przez Esiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.11.2011 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 U nas popularny jest Heiztechnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.11.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Esiak ale akurat deweloper jest znajomym działającym w branży i polecał od siebie bo jego klienci w gazowe są zaopatrywani. Na innych forach Defro cieszą się bardzo dobrą opinią m.in dzięki temu, że ich piece są sygnowane każdy przez konkretnego spawacza.Ja może jestem struś ale bałabym się kupić pieca przez net że mogę nie zauważyć wgniecenia czy uszczerbków jak dojedzie no i dla mnie jednak serwis na miejscu jest bardzo ważny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 01.11.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 A co sądzicie o Hef-ie - kilka lat temu były bardzo popularne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.11.2011 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Heiztechnik jest lokalny, wiec z serwisem nie ma problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.11.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Pumpaluna z tym sygnowaniem przez spawaczy, to marketingowa ściema... zobacz kto tam tak naprawdę spawa....ja w sumie kocioł zamierzałem kupić poprzez net, ale ponieważ mój instalator ma takie rabaty na vaillanta, że wychodzi tak samo a chyba nawet trochę taniej, więc pozostawiam to na jego głowie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.11.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Tego Hef ja wcale nie znam, zapytam hydraulika o Lazara, na pewno ładniej wygląda;) Na piecu nie zamierzamy oszczędzac, ważne zeby był dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.11.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Wiesz co, mój wujek jest spawaczem w ciepłowni i mówił że to po próbie ciśnienia jakiś tam znaczek z symbolem pracownika dają. Ja się nie upieram, że defro najlepszy wybór ale sporo opinii na forach pozytywnych, lokalnie zaufane osoby polecają i jakoś tak daje mi to poczucie bezpieczeństwa. No ale jedno trzeba przyznać, lazar wizualnie jest sporo ładniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 01.11.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 (edytowane) koleżanka ma Hef-a od kilku lat i jest bardzo zadowolona z nieskomplikowanej i niezbyt częstej obsługi Lazar - ta firma to dla mnie nowość, po raz pierwszy spotkałam się z nią w artykule w dodatku do "Ładny Dom" i nie zwróciłabym na nia uwagi, gdyby nie rekomendacja Esiaka Edytowane 1 Listopada 2011 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts