Ardea 01.11.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 koleżanka ma Hef-a od kilku lat i jest bardzo zadowolona z nieskomplikowanej i niezbyt częstej obsługi To w sumie czego chciec więcej od pieca, ja poza defro nie znam innych, do hydraulika mamy 100% zaufanie, zobaczymy co powie o Lazarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.11.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 żeby nie było na mnie, więcej się nie wypowiadam, szczególnie, że sam będę miał kocioł gazowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.11.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 znowu odzywa się we mnie niedowiarek i struś - boję się nowości i rozwiązań innowacyjnych co ponoć strasznie utrudnia życie (pociesza mnie to że mój mąż w tych kwestiach też jest asekurantem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.11.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Z jednej strony to chcemy miec najlepiej, ale czasami to przesadzamy... Mój szwagier wziął jakieś Plecewice i gdy zapytałam dlaczego na niego się zdecydował to powiedział, że nie wie i najważniejsze, że dobrze działa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 01.11.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Hef - "Podstawowym paliwem jest węgiel kamienny sortymentu groszek- węgiel kamienny 31,2 płukany, klasy 26/050/06 sortymentu 0223/cc (granulacja 5-25mm)Palenisko dodatkowe: drewno o wilgotności do 15% w postaci polan, opady: tektura, papier i inne" palenisko dodatkowe wydaje się bardzo korzystne, nie wiem tylko jak sprawdza się w praktyce. Początkowo strasznie byłam napalona na pellety, bo m.in. powstaje mało popiołu, ale podobno są mniej kaloryczne niż groszek i ich cena może zwyżkować bardziej niż cena groszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.11.2011 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Cena pellet rośnie jak kiedyś cena ekogroszku. Póki nie był popularny był tani, potem tylko cena rosła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.11.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Właśnie dlatego nie dałabym się namówić na piec wyłącznie na pellet. Eko groszek ponoć jakością, a nie tylko ceną się popsuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 01.11.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Fakt - wszyscy narzekają na mokry groszek ze spiekami, tylko co wybrać w zamian? Nie wszyscy moga się cieszyć dobrodziejstwem gazu ziemnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.11.2011 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Właśnie dlatego nie dałabym się namówić na piec wyłącznie na pellet. Eko groszek ponoć jakością, a nie tylko ceną się popsuł Z pelletem może być podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.11.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 W naszej części osiedla gazu ziemnego nie ma i nie będzie bo nikt z sąsiadów nie jest zainteresowany dociągnięciem. W sumie większość pali piecami na węgiel i śmieciami co mi sen z oczu spędza bo jak przychodzi zima to po prostu śmierdzi na dworze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 01.11.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 agalind - a czym Wy będziecie ogrzewać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.11.2011 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 U nas podobnie. Gazu nie widać a reszta pali czym popadnie. Z moim eko podejściem będę miała ciężkie życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.11.2011 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 agalind - a czym Wy będziecie ogrzewać? Nastawiamy sie na ekogroszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.11.2011 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Wcześniej chcieliśmy olej opałowy, ale cena zweryfikowała wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.11.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Mój brat przeszedł z oleju na drewno a wcześniej miał przygodę z węglem. Śmiejemy się, że gdy tylko w jego okolicy puszczą gaz to na bank się przerzuci. On z tych co wszystkiego musi spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.11.2011 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Chceliśmy olej, bo jest bezobsługowy, ale cena rosła, więc zrezygnowaliśmy jeszcze zanim zaczęliśmy sie budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.11.2011 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 A ja dzięki mojemu zapobiegliwemu teściowi mam 2 kominy: pod jeden podłaczony będzie piec na gaz a pod drugi może kiedyś piec na paliwo stałe:/A co tam, dobrze że nie mam 3 mozliwości;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.11.2011 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 A ja dzięki mojemu zapobiegliwemu teściowi mam 2 kominy: pod jeden podłaczony będzie piec na gaz a pod drugi może kiedyś piec na paliwo stałe:/ A co tam, dobrze że nie mam 3 mozliwości;) Jeszcze masz kominek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.11.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Zapomniałam o kominku:D Mogę mieć pewność że nie zmarznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.11.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Aga, a powiedz pod jakimi pomieszczeniami masz piwnicę??Ile ma metrów??I ile pomieszczeń?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts