pumpaluna 10.11.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 my też myślimy o markizie kiedyś tam, ale że będzie to mocne kiedyś to na razie nic kombinować nie będziemy, taras jest od zachodu więc może nie będzie tragedii, do poczytania książki będę miała ten od wschodu przy sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.11.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 My ze względu na to, że taras zupełnie południowy zdecydowaliśmy o częściowym (2/3) zadaszeniu na stałe.I cały czas się zastanawiam czy to była dobra decyzja...Okaże się jak juz będzie za późno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.11.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Obiecanki cacanki;) u niektórych już się fotki pojawiły;) więc czas na Ciebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.11.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 To było do mnie czy do Agi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.11.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Było do Agi, ale jeśli się poczuwasz to nie mam nic przeciwko fotkom Twojego stropu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.11.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Strop jak strop, nie wiem czym się tak bardzo denerwowałam:)Są, aż dwie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.11.2011 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Strop jak strop, nie wiem czym się tak bardzo denerwowałam:) Są, aż dwie:) No jak to czym? Kolejnym ważnym krokiem do przodu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.11.2011 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 W razie czego, można już wstawić okna, ocieplic i mieszkac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.11.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Aga, oglądam po raz kolejny pętle Twojej podłogówki i szczerze Ci zazdroszczę ułożenia w slimaka, bo u mnie hydraulik ułozyl w meandry, bo " zawsze tak robi i jest dobrze - nikt nie narzeka". Ja niestety nie rozmawiałam z nim wcześniej o wyższości ułożenia podłogówki w slimaka i mam co mam. Ponadto rurki od podłogówki są położone w kuchni także pod szafkami, co wydaje mi się niepotrzebne. A jak jest u Ciebie w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.11.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Ewanz u nas w kuchni rurki będą omijały szafki - tam gdzie lodówka to 70cm bez a pod oknem pod szafkami 60cm. Tutaj wielu stolarzy od razu zaznacza że nie daje gwarancji na meble jeśli te stoją na podłogówce. Dopóki nie macie wylewek to jeszcze zawsze jest czas poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.11.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 dzisiaj po raz kolejny rozmawiałam z hydraulikiem i on twierdzi, że zrobił tak zeby podłoga była równomiernie ogrzana, żeby podłoga nie wyziębiała się od tych miejsc bez podłogówki i ostro obstaje przy swoim; tłumaczę mu, ze nie chcę, żeby produkty w szafce były przechowywane w cieple, a on mi na to, że nie potrzebnie przesadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.11.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Moim zdaniem to nawet nie chodzi o produkty co o materiał z którego będą robione szafki. Nie ważne czy to płyta czy drewno ale nie powinno stać na pętlach. U nas stolarze zastrzegają to od progu. A co z lodówką, ona też będzie stała na podłogówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.11.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 oczywiście że tak - jak wszystko to wszystko - lodówka też hydraulik uzasdnia w ten sposób, że musiałby nie kłaść rurek również w salonie, bo będzie gdzieś stała kanapa i jakieś meble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.11.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 zerknij na muratorze i budujemy dom jeszcze bo może bredzę. W sumie to jak się mieszka lat 50 i masz podłogówkę w całym domu to gdzieś tam traci to sens na zasadzie, że meble można przestawić etc. Jednak o ile salonu bym nie broniła (bo tam meble na nóżkach spokojnie można postawić) o tyle o kuchnię i łazienkę bym walczyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.11.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 argument z meblami na nóżkach też wytoczyłam...a co z szafa w holu? Hydraulik powiedział, że przecież w garderobie ( osobnym pomieszczeniu) zakładamy grzejnik i nie będzie przeszkadzalo to ubraniom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.11.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Mówię tutaj tylko za siebie i na podstawie tego co rozmawiałam ze znajomymi drzewiarzami i naszym wykonawcą - ja bym nie dała tam gdzie będzie stała zabudowa, jak masz zamiar na szafę taką zabudowaną a nie na zwykłą wstawioną to w tym miejscu bym też odpuściła. My w łazience nie zrobimy na bank pod pralką i zabudowywaną szafką, oczywiście pod wanną czy prysznicem też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.11.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 a dlaczego nie pod prysznicem i wanną? u nas też tam jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.11.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Ewanz jedziemy na tym samym wózku, czyli tak samo znamy się na budowaniu;) mogę tylko powiedzieć, ze u nas będzie inaczej - pod meblami podłogówki nie układamy, nawet w wiatrołapie, gdzie będzie małe siedzisko, hydraulik kazał je zrobić na nóżkach, a pod lodówką to już w ogóle trochę dziwne jak na mój rozum. Chyba kazałabym mu pozmieniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.11.2011 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 W dzienniku wstawiłam ostatnie zdjecia z budowy:) Lepiej późno niż wcale;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.11.2011 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Ewanz, u nas nie ma rurek pod meblami w kuchni, tam gdzie stanie wanna i prysznic. W holu pod szafa też brak. Jak dla mnie sa tam całkiem zbyteczne, bo co za sens grzać meble lub wannę??? Nawet nie mówiliśmy naszemu hydraulikowi gdzie mają byc rurki, bo on od razu zapytał gdzie będą stały meble w kuchni itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts