Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga, oglądam po raz kolejny pętle Twojej podłogówki i szczerze Ci zazdroszczę ułożenia w slimaka, bo u mnie hydraulik ułozyl w meandry, bo " zawsze tak robi i jest dobrze - nikt nie narzeka". Ja niestety nie rozmawiałam z nim wcześniej o wyższości ułożenia podłogówki w slimaka i mam co mam. Ponadto rurki od podłogówki są położone w kuchni także pod szafkami, co wydaje mi się niepotrzebne. A jak jest u Ciebie w kuchni?

dzisiaj po raz kolejny rozmawiałam z hydraulikiem i on twierdzi, że zrobił tak zeby podłoga była równomiernie ogrzana, żeby podłoga nie wyziębiała się od tych miejsc bez podłogówki i ostro obstaje przy swoim; tłumaczę mu, ze nie chcę, żeby produkty w szafce były przechowywane w cieple, a on mi na to, że nie potrzebnie przesadzam :(

zerknij na muratorze i budujemy dom jeszcze bo może bredzę. W sumie to jak się mieszka lat 50 i masz podłogówkę w całym domu to gdzieś tam traci to sens na zasadzie, że meble można przestawić etc. Jednak o ile salonu bym nie broniła (bo tam meble na nóżkach spokojnie można postawić) o tyle o kuchnię i łazienkę bym walczyła

Mówię tutaj tylko za siebie i na podstawie tego co rozmawiałam ze znajomymi drzewiarzami i naszym wykonawcą - ja bym nie dała tam gdzie będzie stała zabudowa, jak masz zamiar na szafę taką zabudowaną a nie na zwykłą wstawioną to w tym miejscu bym też odpuściła. My w łazience nie zrobimy na bank pod pralką i zabudowywaną szafką, oczywiście pod wanną czy prysznicem też nie.

Ewanz jedziemy na tym samym wózku, czyli tak samo znamy się na budowaniu;) mogę tylko powiedzieć, ze u nas będzie inaczej - pod meblami podłogówki nie układamy, nawet w wiatrołapie, gdzie będzie małe siedzisko, hydraulik kazał je zrobić na nóżkach, a pod lodówką to już w ogóle trochę dziwne jak na mój rozum. Chyba kazałabym mu pozmieniać...

Ewanz, u nas nie ma rurek pod meblami w kuchni, tam gdzie stanie wanna i prysznic. W holu pod szafa też brak. Jak dla mnie sa tam całkiem zbyteczne, bo co za sens grzać meble lub wannę??? Nawet nie mówiliśmy naszemu hydraulikowi gdzie mają byc rurki, bo on od razu zapytał gdzie będą stały meble w kuchni itp.