pumpaluna 12.11.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Nasz pytał czy i gdzie będzie zabudowa w łazience oraz jak będą stały meble kuchenne. Pod wanną i prysznicem logiczne dla mnie jest zrezygnowanie z podłogówki. Przecież to będzie grzanie stropu czy dna wanny którego w rzeczywistości się nie odczuwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.11.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Agalind kurcze nie wchodzi mi Twój dziennik ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.11.2011 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Pampaluna, u mnie FM ledwo chodzi. Musiałam się ponownie logować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.11.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Mnie też FM muli, ale wreszcie weszłam:) Fotki są w końcu lepiej późno niż później;) Zazdroszczę wylewek, bo dają właściwe proporcje wnętrzom, parapety świetnie pasują i kawał roboty za Wami:) Wiem, że przed Wami też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.11.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 ja jestem zrozpaczona, bo hydraulik nie rozumie moich zastrzeżeń i twardo broni swojej opcji, ze wygrzewć trzeba całość pdłogi w pomieszczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.11.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Ach te wylewki, ach jak ja Ci zazdroszczę! My na razie kombinujemy skąd wypożyczyć nie tyle osuszacz co jakąś nagrzewnicę/dmuchawę. U nas już nocami mroźno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.11.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 ja jestem zrozpaczona, bo hydraulik nie rozumie moich zastrzeżeń i twardo broni swojej opcji, ze wygrzewć trzeba całość pdłogi w pomieszczeniu Ewa ale to WASZA budowa, a on jest TYLKO wykonawcą. Jeśli nie jesteś przekonana czy robi dobrze to podpytaj może jeszcze jakiegoś innego hydraulika i jeśli powie, że powinno być inaczej to po prostu nakaż mu poprawienie rozłożenia i tyle. Płacisz i wymagasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.11.2011 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 (edytowane) Ardea, masz rację, wreszcie widać praktycznie ostateczne proporcje. I przez okno można swobodnie wyjrzeć Pampaluna, my też pożyczyliśmy nagrzewnicę i mamy jeszcze taki gazowy piecyk. Pocieszające jest to, ze w wylewki idzie zdecydowanie mniej wody niz w tynki. Ewa, musicie pamiętać, że kładzenie rurek wszędzie zwiększa koszty, bo przecież każdy metr sobie hydraulik policzy. A grzanie wanny od dołu to już nonsens. W sumie to nie mamy wylewek pod prysznicem i wanną. Edytowane 12 Listopada 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.11.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Jak to nie macie wylewek pod wanną i prysznicem? To co tam jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.11.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 A no właśnie - koszty - nie dość że płacisz za każdy metr rurki to jeszcze za robociznę za każdy metr położony przez majstra (chyba że się od całości umówiliście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.11.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Jak to nie macie wylewek pod wanną i prysznicem? To co tam jest? nie że wylewek nie mamy tylko rurek od podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.11.2011 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Ardea, właściwie to nic. Brodzik i wanna na pietrze będą stały na stropie (jakby zatopione w podłodze). Na dole z kolei prysznic bedzie bez brodzika i wylejemy go dopiero jak bedziemy wstawiać odpływ liniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.11.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Mój szwagier poprosił o konsultacje naszego hydraulika (u niego pracował ktoś inny) i okazało się, że mimo iż ma inaczej niż my to też ma poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.11.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 A jeśli ja chcę na górze bez brodzika to co mam zrobić? Myślałam, ze da się zrobić spadek płytkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.11.2011 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Pewnie się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.11.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Pewnie się da. To dlaczego Wy robicie inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.11.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Gadaliśmy z ekipą, która bedzie nam instalowąc sanitariaty i mówili, że lepiej nie robić wylewki pod prysznicem jesli nie ma być brodzika. Gdybyśmy mieli wylewke to trzeba kuć żeby stawić odpływ liniowy itp. A tak wstawia odpływ i wtedy go zaleją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.11.2011 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Kurcze, znów mnie wyrzuciło z FM:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.11.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Nie mamy jeszcze wybranej ekipy do łazienek, ale na górze też można nie robić wylewki? Muszę popytać, chyba że ktoś wie i się podzieli wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.11.2011 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Ardea, u nas znajomi tez podobnie robili i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts