agalind 23.11.2011 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Dostaliśmy pierwszą wycenę wkładu kominkowego z osprzętem. Cena mnie nie zaskoczyła. Nie wiem czy to dobrze, że zaczynam sie przyzwyczajać do płacenia większych sum???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 23.11.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Dostaliśmy pierwszą wycenę wkładu kominkowego z osprzętem. Cena mnie nie zaskoczyła. Nie wiem czy to dobrze, że zaczynam sie przyzwyczajać do płacenia większych sum???? no to podaj jakieś szczegóły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.11.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Ja się muszę odzwyczajać wydawanie kasy lekką ręką to zawsze była moja specjalność, ale teraz postanowiłam być rozsądnie oszczędna, chociaż nadal zdarza mi się mówić to "to tylko tysiąc zł więcej" Ile kosztuje osprzęt do kominka, bo to kozy to jakiś tysiąc, a montaż mamy gratis, bo to nie jest problem, a z kominkiem to już jest trochę zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 23.11.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Aga sam Twój wkład cena katalogowa 8 tys, cena taka pewnie dlatego, że robią tylko 22kW - potrzebna Wam taka moc..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.11.2011 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Wkład z wszytskimi rurkami, transportem i montażem 8560zł brutto. Mogło być więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 23.11.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 eee to nie tak źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.11.2011 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Moc 22KW, ale 4-5kW ucieka szybą, więc zostaje 16-17kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.11.2011 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Niby nie jest źle, ale trzeba to jeszcze obudowwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.11.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 To ja chyba płacę tylko za fajny wygląd, bo 6tys. za 10kW:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.11.2011 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Ja się muszę odzwyczajać wydawanie kasy lekką ręką to zawsze była moja specjalność, ale teraz postanowiłam być rozsądnie oszczędna, chociaż nadal zdarza mi się mówić to "to tylko tysiąc zł więcej" Ile kosztuje osprzęt do kominka, bo to kozy to jakiś tysiąc, a montaż mamy gratis, bo to nie jest problem, a z kominkiem to już jest trochę zabawy. Z tym oszczędzaniem to różnie bywa. Czasami się po prostu nie da;) Są rzeczy, na których nie potrafię oszczędzać. Tym bardziej gdy chodzi o rzeczy, na które mam patrzeć przez wiele kolejnych lat. Rurki itp. w sumie niecałe 400zł. U Ciebie przewagą jest brak obudowy, bo u mnie nawet mało skomplikowana i niebogata tez będzie kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.11.2011 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 To ja chyba płacę tylko za fajny wygląd, bo 6tys. za 10kW:eek: Sama pisałaś, ze w kozie bedziecie palić dla przyjemności;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.11.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Ale u Was to będzie ładne i praktyczne, a u mnie tylko ładne, czyli znów moja fanaberia. Będziemy mieć po prostu ładną latarenkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.11.2011 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Moja mama mówi, że każdy musi miec swojego jobla:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.11.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Moja mama mówi, że każdy musi miec swojego jobla:) Oby jednego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.11.2011 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Będzie jeszcze parę okazji, żeby kolejne znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drewa 23.11.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 agalind dziękuję za odpowiedź, posprzątałam w dzienniku Czekam na zdjęcia skończonego dachu, może one przekonają niezdecydowanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.11.2011 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 (edytowane) Witam Cię, Drewa. Cieszę się, że podoba Ci się nasz mały domek. Blacha na dachu to panele Pruszyńskiego PD-500. Musisz znaleźć dobrą ekipę do dachu, bo wykonanie musi być perfekcyjne. Inaczej wszelkie ewentualne błędy widać jak na dłoni. Dom póki co został ocieplony a ostateczny tynk będziemy robić na wiosnę. Elewacja będzie biała z szarym elementem. Na przyszłość proszę o pytania w komentarzach. Zapraszam częściej i pozdrawiam. Nie ma sprawy. Zaglądaj, bo pewnie w sobote pojawia się zdjecia dachu:) Edytowane 23 Listopada 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.11.2011 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Jakiej szerokości fugi robić na ścianie? Jutro zaczynają kłaść płytki (22,5x30cm) w kotłowni i mysle, że 1,5 mm powinno wygladać dobrze. Mylę się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.11.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Nie mylisz się, chociaż ja w miarę możliwości będę kładła 1mm:) chociaż akurat w kotłowni to mi nie zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.11.2011 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 No własnie nie wiem, czy w związku z obecnością pieca (może być cieplo) można kłasć takie małe fugi w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts