agalind 23.11.2011 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Z drugiej strony 1 czy 1,5mm to żadna różnica jeśli ewentualnie ciepło miałoby jakiś wpływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.11.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Moja przyjaciółka nawet przy grzejnikach kanałowych ma płyty 60x60 z minimalną fugą i nic sie nie dzieje, ale ja aż tak bym nie zaryzykowała, poza tym przy układaniu bezfugowym trudniej zniwelowac wszelkie nierówności płytek. Będę kładła 1,5 lub 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.11.2011 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 W kotłowni zrobimy 1,5mm a w łazience 1mm, o ile się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.11.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 A podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.11.2011 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Chcę 1,5mm, ale się boję, że popękają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.11.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Chcę 1,5mm, ale się boję, że popękają. To tak jak ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.11.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Piękny ten wasz kominek, ja to ostatnio zaczęłam jęczeć mężowi że w ogóle niepotrzebnie się na kominek decydowaliśmy bo na nic co mi się podoba nas nie stać byle jaki narożny przegradzany pionowym metalem na rogu (taki dwuszybowy) kosztuje ponad 2 tys a znowu droższego mi szkoda byłoby robić skoro ma być "klimatycznie" odpalany raz kiedyś. A z tą fugą w kotłowni to mnie zabiłaś, w życiu bym nie wpadła na to żeby w ogóle się nad tym zastanawiać, u nas i w garażu i w kotłowni będzie taka jaką nam doradzą że mężowi będzie się łatwiej robiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.11.2011 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Pampaluna, ja sobie zawsze znajde jakiś problem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.11.2011 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Nasi znajomi nie mieli kominka, bo kasa sie skończyła a nie chcieli wstawiać niec co się nie podobało. Wiadomo, zostałoby na wieki. Połozyli na ścianie tapetę i nie było nic widać. Po kilku latach zerwali tapetę i postawili śliczny kominek pasujący do całego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.11.2011 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Od początku wiedziałam, że będzie kominek z boczną szybą i nie może byc żadnej ramki dzielącej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.11.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 My i tak mamy kilka rzeczy na potem jak kiedyś kasa by była więc chyba zostaniemy przy najzwyklejszym kominku. W sumie nasi znajomi mają taki "zwyklak" z kratki.pl i w całości wygląda to i tak nieźle. Jak nie można mieć wsyzstkiego to trzeba iść na kompromisy. Teraz to mąż by mnie chyba wyeksmitował do spiżarki gdybym mu powiedziała że kominka nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 23.11.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Witam się . Ciekawie się zapowiada u Was Fajny kominek a parapety na zew mamy prawi identyczne chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.11.2011 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Gadałam dzisiaj z koleżanką. Mają DGP w domu i na razie cały czas palą tylko w kominku. Jeszcze nie odpalali pieca gazowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.11.2011 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 (edytowane) Witam się . Ciekawie się zapowiada u Was Fajny kominek a parapety na zew mamy prawi identyczne chyba Witaj, kanka9. Zagladałam do Ciebie, ale cichaczem. Piękny jest Wasz dom. Szklane drzwi robią wrażenie, a fioletowy fotel w salonie - po prostu boski:) Edytowane 23 Listopada 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.11.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 No, ale muszą palic i to bardziej regularnie niż np. ekogroszkiemKominki narożne jeszcze mają tę zaletę, ze jakkolwiek by je obudowac nie wyglądają hutniczo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 23.11.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Witaj, kanka9. Zagladałam do Ciebie, ale cichaczem. Piękny jest Wasz dom. Szklane drzwi robią wrażenie, a fioletowy fotel w salonie - po prostu boski:) A dziękuje za komplementa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.11.2011 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 No, ale muszą palic i to bardziej regularnie niż np. ekogroszkiem Kominki narożne jeszcze mają tę zaletę, ze jakkolwiek by je obudowac nie wyglądają hutniczo:) Zdziwiłam sie, że udaje im się utrzymywac temp. 22st.C. Coprawda kominek sie pali nawet gdy są w pracy, a tego chyba ze strachu bym nie przeżyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 23.11.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Aga, będziemy mieli z płaszczem wodnym więc nie problem nagrzać wtedy dom...chociaż Ty przy tych 22kW będziesz musiała uważać aby nie zagotować wody...kupujesz do kominka sterownik wraz przepustnicą powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 23.11.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 w ogóle będziesz miała kominek podłączony poprzez wymiennik ciepła czy bufor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.11.2011 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 A dziękuje za komplementa W pełni zasłużone:) Widać przemyślane wnetrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts