Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

Aga, będziemy mieli z płaszczem wodnym więc nie problem nagrzać wtedy dom...

chociaż Ty przy tych 22kW będziesz musiała uważać aby nie zagotować wody...

kupujesz do kominka sterownik wraz przepustnicą powietrza?

Firma, któa nam robiła ta wycenę pisała o przpeustnicy ze sterowaniem. Koszt ok. 600zł.

A u Ciebie ile kW?

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

że 15kw to mało i że to tylko na domy termosy się może nadawać. Dodam że on mieszka w domu z lat 70tych, nie wiem jak ocieplanych ani jaki styro ani wełna

Agalind no to u nas użytkowej (Ardeo - bez garażu i kotłowni i przy wysokości powyżej 190cm) jest 122 więc może powinnam sobie odpuścić jego gderanie

Ważniejsze od powierzchni jest zapotrzebowanie na ciepło, a to zależy od ocieplenia, okien itp. Domów teraz budowanych nie można porównywac do tych starszych, jak Twojego brata. Zakładam, ze nie robił remontu i nie docieplał. Edytowane przez agalind

a jaką masz powierzchnię do ogrzania? ile styro i wełny zakładasz..?

to do mnie było? jeśli tak to użytkowej jest 122, plus 30gospodarczej; wełna supermata 25cm, styro na elewacji 15cm (036 jak się nie mylę); budowane solbet600 24cm, okna z u okna deklarowanym 0,8

Ważniejsze od powierzchni jest zapotrzebowanie na ciepło, a to zależy od ocieplenia, okien itp. Domów teraz budowanych nie można porównywac do tych starszych, jak Twojego brata. Zakładam, ze nie robił remontu i nie docieplał.

remont miał z 10-12lat temu, wymieniał dach (w tym deskowanie bo mu się cuś zalęgło), cud siding ma od lat nie wiem ilu a co pod nim też nie mam pojęcia

Edytowane przez pumpaluna