Ardea 23.11.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Tobie również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.11.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Nam też mówili że lepszy za mały niż przewymiarowany bo wtedy nie wyrabia swojej mocy i szybciej będzie go wymienić trzeba Też już lecę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 23.11.2011 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Esiak, a lepiej wziąc piec nieco przewymiarowany, czy na styk? to zależy o jakim kotle mówimy... jeśli gazowy kondensacyjny to lepszy mniejszy niż przewymiarowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.11.2011 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Z rana pojechałam na budowę pogadać o płytkach, bo dziś zaczynają kłaść i okazało się, ze fuga będzie 2,5mm. Płytki, które kupiliśmy nie są rektyfikowane i niestety nie są idealnie równe. Można się było spodziewać, cena zobowiązuje;) Na szczęście to tylko kotłownia, więc jakoś to przeżyję. Na koniec dodam tylko, że dach wygląda super i zostały już tylko kosmetyczne drobiazgi do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.11.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Aga i tak nie możemy się doczekać Twojego dachu, a Ty jeszcze podsycasz:) Płytki do kotłowni? Kto by się nimi przejmował i tak nie zamierzałaś tam chodzić Zanim wstawisz zdjęcia, ja wiem, że dach będzie śliczny, podobnie jak reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.11.2011 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Tak mi się podoba, że już nie mogę się doczekać aż porobią wszystko do końca i sama będę mogła zobaczyć go w całej okazałości. Płytki mi się i tak nie podobają, więc fuga dużo nie popsuje;) Poza tym, jak napisałaś, nie zamierzam tam chodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.11.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Aga, pięknie, pełen industrial:) Jak dla mnie za mało zdjęc, jest się czym chwalic to się pochwal:) Bardzo ładny daszek, a elewacja już zaklejowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 27.11.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Aga, super:)Pięknie, prosto - myslę że jestes bardzo zadowolona prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 27.11.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Aga u was faktycznie dziś tak wieje??ps. nałogowo pogodę sprawdzam ostatnio:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.11.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Też słyszałam, ze sztormowo u Agi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.11.2011 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Dach wygląda super, chociaż jedna rzecz trochę nas męczy, ale z daleka nie widać Ciężko było porobić więcej zdjęć, bo deszcz padał i ciemnawo się robiło, ale nadrobię przy okazji. U nas pogoda od wczoraj sztormowo-huraganowa. Całą noc nie spałam zastanawiając się czy dom jeszcze stoi. Z samego rana, jak tylko się uspokoiło pojechałam na budowę. Po drodze ciekawe obrazki poprzewracanych wiat, baraków, reklam. Na szczęście nasz dom stoi, dach cały. Ufffff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.11.2011 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Ardea, elewacja zaklejowana i czeka do wiosny na tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 28.11.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 no proszę jak ładnie: szaro-czarno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.11.2011 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 A będzie biało-szaro-czarno;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.11.2011 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Zapomniałam dodać, że w naszej wiosce prądu brak. Oj, coś czuję, że trzeba będzie się przyzwyczaić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 28.11.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Aga- dach prezentuje się czadersko. Prosto i z klasą! Brawo !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 28.11.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Zapomniałam dodać, że w naszej wiosce prądu brak. Oj, coś czuję, że trzeba będzie się przyzwyczaić... W naszej wiosce a raczej w "dzielnicy" w której przyjdzie nam mieszkac zimą jest problem z wodą . Tzn jakis głowny rurociąg w jednym miejscu idzie zbyt płytko pod powierzchnia drogi i zdarza sie ze zamarznie Osobiscie sobie nie wyobrazam kilku dni bez wody..... Jak starczy kasy to zrobimy jeszcze studnię w razie W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.11.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Wybrałaś tynk, co ma być czarne? ja dziś dzwonię do hurtowni polecanej przez Esiaka. U nas podobno tylko czasami są problemy z internetem i strasznie wieje, bo to pola i łąki są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.11.2011 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Aga- dach prezentuje się czadersko. Prosto i z klasą! Brawo !!!! Miło, że się podoba. Trochę stresu nas kosztował, ale warto było:) Wybrałaś tynk, co ma być czarne? W zależności od światła dach wydaje się szary, grafitowy lub wręcz czarny. Elewacja będzie w kolorze białym (takim mleczno-śmietankowym), wejście do domu ma być w szarości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.11.2011 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 W naszej wiosce a raczej w "dzielnicy" w której przyjdzie nam mieszkac zimą jest problem z wodą . Tzn jakis głowny rurociąg w jednym miejscu idzie zbyt płytko pod powierzchnia drogi i zdarza sie ze zamarznie Osobiscie sobie nie wyobrazam kilku dni bez wody..... Jak starczy kasy to zrobimy jeszcze studnię w razie W Na etapie elektryki zrobiliśmy podłączenie do agregatu. W razie awarii będziemy mieli podłączona lodówkę, kuchenkę i oczywiście piec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts