Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z rana pojechałam na budowę pogadać o płytkach, bo dziś zaczynają kłaść i okazało się, ze fuga będzie 2,5mm. Płytki, które kupiliśmy nie są rektyfikowane i niestety nie są idealnie równe. Można się było spodziewać, cena zobowiązuje;) Na szczęście to tylko kotłownia, więc jakoś to przeżyję.

Na koniec dodam tylko, że dach wygląda super i zostały już tylko kosmetyczne drobiazgi do zrobienia.:lol2:

Tak mi się podoba, że już nie mogę się doczekać aż porobią wszystko do końca i sama będę mogła zobaczyć go w całej okazałości.

Płytki mi się i tak nie podobają, więc fuga dużo nie popsuje;) Poza tym, jak napisałaś, nie zamierzam tam chodzić;)

Dach wygląda super, chociaż jedna rzecz trochę nas męczy, ale z daleka nie widać;) Ciężko było porobić więcej zdjęć, bo deszcz padał i ciemnawo się robiło, ale nadrobię przy okazji.

U nas pogoda od wczoraj sztormowo-huraganowa. Całą noc nie spałam zastanawiając się czy dom jeszcze stoi. Z samego rana, jak tylko się uspokoiło pojechałam na budowę. Po drodze ciekawe obrazki poprzewracanych wiat, baraków, reklam. Na szczęście nasz dom stoi, dach cały. Ufffff

Zapomniałam dodać, że w naszej wiosce prądu brak. Oj, coś czuję, że trzeba będzie się przyzwyczaić...

W naszej wiosce a raczej w "dzielnicy" w której przyjdzie nam mieszkac zimą jest problem z wodą . Tzn jakis głowny rurociąg w jednym miejscu idzie zbyt płytko pod powierzchnia drogi i zdarza sie ze zamarznie :jawdrop: Osobiscie sobie nie wyobrazam kilku dni bez wody..... Jak starczy kasy to zrobimy jeszcze studnię w razie W

Aga- dach prezentuje się czadersko. Prosto i z klasą! Brawo !!!!

Miło, że się podoba. Trochę stresu nas kosztował, ale warto było:)

Wybrałaś tynk, co ma być czarne?

W zależności od światła dach wydaje się szary, grafitowy lub wręcz czarny.

Elewacja będzie w kolorze białym (takim mleczno-śmietankowym), wejście do domu ma być w szarości.

W naszej wiosce a raczej w "dzielnicy" w której przyjdzie nam mieszkac zimą jest problem z wodą . Tzn jakis głowny rurociąg w jednym miejscu idzie zbyt płytko pod powierzchnia drogi i zdarza sie ze zamarznie :jawdrop: Osobiscie sobie nie wyobrazam kilku dni bez wody..... Jak starczy kasy to zrobimy jeszcze studnię w razie W

Na etapie elektryki zrobiliśmy podłączenie do agregatu. W razie awarii będziemy mieli podłączona lodówkę, kuchenkę i oczywiście piec.