agalind 02.12.2011 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 no jak caparol to taki będziesz kolor miała... A podobno to my, kobiety, tylko o kolorach rozmawiamy;) Tynk ma być biało-mleczny, ale nie wybraliśmy jeszcze koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 02.12.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Piękny ten wasz dach! Orientowałaś się może czy duża różnica cenowa między płaską a blachodachówką jest? W sumie dla mnie byłoby lepiej żeby była duża to bym przynajmniej mężowi nie wypominała a ten klej jasny to bardzo fajnie wygląda, u mnie na nowym osiedlu mało który dom ma kolor zrobiony, większość ludzi zostawia w samym kleju ze względu na koszty i ja się obawiam że nas to też czeka więc chyba sprawdzę różnicę cenową między tym szarym a kremowym bo z takim jasnym łatwiej byłoby przetrwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 02.12.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 a ten klej jasny to bardzo fajnie wygląda, u mnie na nowym osiedlu mało który dom ma kolor zrobiony, większość ludzi zostawia w samym kleju ze względu na koszty i ja się obawiam że nas to też czeka więc chyba sprawdzę różnicę cenową między tym szarym a kremowym bo z takim jasnym łatwiej byłoby przetrwać to był klej do klejenia siatki i szpachlowania caparol capatec 190 - 23,40 zł/25 kg netto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 02.12.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 kurcze wiecie, że na siatkę z włókna szklanego do zbrojenia nie ma zwrotu vat-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.12.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Hmm też musiałabym powoli się zabrać za rozliczanie vatu... W zeszłym roku zaniosłam 31 grudnia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 02.12.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Mnie rozlicza koleżanka księgowa, w zamian mam jej upiec 2 ciacha na imprezę syna Już faktury jej zaniosłam te co miałam, dojdą jeszcze za materiał na wylewki, piec, grzejniki i wełnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.12.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Mnie rozlicza teściowa, ale też zawsze na ostatnią chwilę. Pumpaluna to masz fach w rękach, zainwestuj w dobry piekarnik do nowego domku i będzie jak znalazł na raty kredytu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drewa 02.12.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Dach wyszedł naprawdę ślicznie, idę oglądać go jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 02.12.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 tak bardzo podoba mi się ta twoja blacha na dachu, że dałam do wyceny nasz dach wiem że będzie mnóstwo odpadków i nie wiem czy będzie się opłacało, bo może wyjść tyle ile za dachówkę falistą, choć ja najchętniej dałabym prostą, ale nie wiem też czy jest sens tyle kasy ładować w dach, skoro nie będzie on widoczny, bo dom jest przecież wysoki byłaby jedynie widoczna nad garażem i kawałek nad podcieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.12.2011 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Piękny ten wasz dach! Orientowałaś się może czy duża różnica cenowa między płaską a blachodachówką jest? W sumie dla mnie byłoby lepiej żeby była duża to bym przynajmniej mężowi nie wypominała W cenie płaskiej blachy i blachodachówki nie ma dużej różnicy, gorzej z robocizną. Liczą sobie podobnie jak za dachówkę, bo z płaską blachą jest więcej zabawy, potrzeba cierpliwości i większej uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.12.2011 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Dach wyszedł naprawdę ślicznie, idę oglądać go jeszcze raz Dziękuję. Nieskromnie dodam, ze faktycznie nieźle to wyszło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.12.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 tak bardzo podoba mi się ta twoja blacha na dachu, że dałam do wyceny nasz dach wiem że będzie mnóstwo odpadków i nie wiem czy będzie się opłacało, bo może wyjść tyle ile za dachówkę falistą, choć ja najchętniej dałabym prostą, ale nie wiem też czy jest sens tyle kasy ładować w dach, skoro nie będzie on widoczny, bo dom jest przecież wysoki byłaby jedynie widoczna nad garażem i kawałek nad podcieniem Powiem tak: gdyby nasz dach był bardziej skomplikowany chyba bym sie nie zdecydowała na płaska blachę. Za dużo wycinania, kombinacji. Inna sprawa, że elementy są krótsze, więc łatwiej nimi operować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 02.12.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 no właśnie, a u nas dach ma kilka łamań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.12.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Mnie się najbardziej podoba blacha na rąbek na prostych dachach, przy wielospadowym to chyba już lepsza blachodachówka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.12.2011 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Mnie się najbardziej podoba blacha na rąbek na prostych dachach, przy wielospadowym to chyba już lepsza blachodachówka:) Też tam myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 03.12.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 U nas w tych składach dachowych nigdzie nie ma płaskiej blachy do obejrzenia, co najwyżej w ciemno zamawiać. Zresztą my naszą plannję royal też w ciemno braliśmy, znaczy się widziałam kolor na modelu smart a royal pan mi powiedział gdzie można by zobaczyć z daleka w brązie także przyznam że miałam dużą nadzieję że mi się jednak spodoba. Teraz podobną nadzieję mam z drzwiami bo też nie widziałam tej naszej delty w złotym dębie tylko w mahoniu i brązie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.12.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Nie wiem o co chodzi z brakiem grafitowej czy szarej blachy w składach, brązów wszelakich pod dostatkiem, a nasza na komin musiała być specjalnie zamawiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 03.12.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 U nas to nawet takich połaciowych wystawek w grafitach nie mają, w brązach i a'la czerwieniach duże płachty a w graficie tylko wzornik taki jak 2 kartki a4 :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.12.2011 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Coraz częściej szarość i grafit na dachach (i nie tylko). Pewnie dlatego trzeba czekać, choć nam się udało bez postoju:) Gorzej z ekipami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 03.12.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Ja bardzo załuje ze nie mogę namówić męża na grafitowy dach. Ale od momentu jak zaczęlismy oglądac domy szukając działki on postawił zdecydowane veto na czarny/grafitowy/ciemno-brązowy dach. Dobrze że wybiłam mu z głowy chociaz dachówkę w kolorze naturalnym:/Pan Tartak ma mi przysłać adresy dachów z proponowanej przez siebie dachówki wiec pojedziemy i w końcu coś wybierzemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts