Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Piękny ten wasz dach! Orientowałaś się może czy duża różnica cenowa między płaską a blachodachówką jest? W sumie dla mnie byłoby lepiej żeby była duża to bym przynajmniej mężowi nie wypominała ;)

a ten klej jasny to bardzo fajnie wygląda, u mnie na nowym osiedlu mało który dom ma kolor zrobiony, większość ludzi zostawia w samym kleju ze względu na koszty i ja się obawiam że nas to też czeka więc chyba sprawdzę różnicę cenową między tym szarym a kremowym bo z takim jasnym łatwiej byłoby przetrwać

a ten klej jasny to bardzo fajnie wygląda, u mnie na nowym osiedlu mało który dom ma kolor zrobiony, większość ludzi zostawia w samym kleju ze względu na koszty i ja się obawiam że nas to też czeka więc chyba sprawdzę różnicę cenową między tym szarym a kremowym bo z takim jasnym łatwiej byłoby przetrwać

to był klej do klejenia siatki i szpachlowania caparol capatec 190 - 23,40 zł/25 kg netto...

tak bardzo podoba mi się ta twoja blacha na dachu, że dałam do wyceny nasz dach

wiem że będzie mnóstwo odpadków i nie wiem czy będzie się opłacało, bo może wyjść tyle ile za dachówkę falistą, choć ja najchętniej dałabym prostą, ale nie wiem też czy jest sens tyle kasy ładować w dach, skoro nie będzie on widoczny, bo dom jest przecież wysoki ;)

byłaby jedynie widoczna nad garażem i kawałek nad podcieniem ;)

Piękny ten wasz dach! Orientowałaś się może czy duża różnica cenowa między płaską a blachodachówką jest? W sumie dla mnie byłoby lepiej żeby była duża to bym przynajmniej mężowi nie wypominała ;)

W cenie płaskiej blachy i blachodachówki nie ma dużej różnicy, gorzej z robocizną. Liczą sobie podobnie jak za dachówkę, bo z płaską blachą jest więcej zabawy, potrzeba cierpliwości i większej uwagi.

tak bardzo podoba mi się ta twoja blacha na dachu, że dałam do wyceny nasz dach

wiem że będzie mnóstwo odpadków i nie wiem czy będzie się opłacało, bo może wyjść tyle ile za dachówkę falistą, choć ja najchętniej dałabym prostą, ale nie wiem też czy jest sens tyle kasy ładować w dach, skoro nie będzie on widoczny, bo dom jest przecież wysoki ;)

byłaby jedynie widoczna nad garażem i kawałek nad podcieniem ;)

Powiem tak: gdyby nasz dach był bardziej skomplikowany chyba bym sie nie zdecydowała na płaska blachę. Za dużo wycinania, kombinacji. Inna sprawa, że elementy są krótsze, więc łatwiej nimi operować.

U nas w tych składach dachowych nigdzie nie ma płaskiej blachy do obejrzenia, co najwyżej w ciemno zamawiać. Zresztą my naszą plannję royal też w ciemno braliśmy, znaczy się widziałam kolor na modelu smart a royal pan mi powiedział gdzie można by zobaczyć z daleka w brązie także przyznam że miałam dużą nadzieję że mi się jednak spodoba. Teraz podobną nadzieję mam z drzwiami bo też nie widziałam tej naszej delty w złotym dębie tylko w mahoniu i brązie.

Ja bardzo załuje ze nie mogę namówić męża na grafitowy dach.

Ale od momentu jak zaczęlismy oglądac domy szukając działki on postawił zdecydowane veto na czarny/grafitowy/ciemno-brązowy dach.

Dobrze że wybiłam mu z głowy chociaz dachówkę w kolorze naturalnym:/

Pan Tartak ma mi przysłać adresy dachów z proponowanej przez siebie dachówki wiec pojedziemy i w końcu coś wybierzemy...