Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

Mój mąż wpadł nawet na początku na cud pomysł szarości z poświatą niebieskiego lub delikatnej oliwki ale znając moje "zamiłowanie" do wszystkich odcieni zieleni już zbastował. Co raz bardziej jednak zaczyna przychylać się do mojego jasnego szarego, a jak mu pokazałam ten waniliowy klej u Esiaka to stwierdził, że taki też mógłby być tylko przy naszych szkodnikach to trochę strach

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W mojej okolicy wszystkie dach zgodnie kasztanowo-brązowe (a warunki zabudowy nie określają koloru) i w hurtowni wręcz stwierdzili, że nie mają na stanie grafitu, bo nie cieszy się popularnością.

Pumpaluna, tego jasnego kleju nie da się czyścić tak jak silikonowego tynku, więc nie ryzykowałabym. Cieszę się, ze u mnie temat kolorów elewacji zamknięty:)

Ardea z tym klejem to pewnie u nas i tak zostanie na trochę bo obawiam się, że kasy nie starczy na kolor bo na chwilę obecną elewacja wyszłaby 20tys a1/3 ceny to właśnie kolor :( Ja nawet nie wiem czy u nas będzie tynk silikonowy czy inny ale mi się wydaje, że te 20tys to na tańszy materiał jednak było. Martwi mnie to że mocno tanieją mieszkania u nas w mieście. Niedawno były po kilkaset zł więcej niż w tej chwili :(

Agalind w sumie ten szary z poświatą błękitu nie był aż taki tragiczny, mąż mi pokazał u klienta. No ale mimo że kocham niebieski i w mojej szafie króluje to jednak nie nadaje się na elewację.

Dobrze Ardea że mnie pocieszyłaś jeszcze:D:D

Impregnat do nadbitki wybraliśmy w miare jasny zakładająć że koncowym kolorem sciemnić go zawsze mozna a rozjasnic ciemny już trudniej;)

Okna i tynk, hmm okna w planach orzech a o tynku nawet nie myślę...

Jak bedzie dachówka to zacznę się przejmować:)

Tyle pytań a ja tylko z doskoku do Was zagladam, bo w kuchni kulinarnie się spełniam:)

Elewacja będzie biało-mleczna. Boje o to stoczyłam, ale wreszcie się udało.:) Miała być żółta.

To pochwal się co gotujesz/pieczesz??

Niech moje poczucie winy z powodu lenia osiagnie stan krytyczny;)

Aga, to Ty jeszcze nic nie wybrałaś;) cała zabawa przed Tobą, ja od początku wiedziałam, że biel i koniec, ale wybrać właściwą to już była jazda:)

Co gotujesz?

Lukarna, chyba masz dobre podejście, ja tak nie potrafię, muszę od początku do końca wszystko mieć przemyślane i spójne.

Obiecałam jutro rodzinie wariacje na temat dyni, więc gotuję co nieco:)

Menu:

- zupa-krem z dyni - prawie gotowa

- placki z dyni z sosem pomidorowym - placki bedę smażyć jutro, ale sos robię dziś

- tarta z dyni - przygotowuję farsz a jutro piekę

- ciasto z jabłkami i cynamonem (dyni mi zabrakło:( ) - upieczone