pumpaluna 03.12.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Mój mąż wpadł nawet na początku na cud pomysł szarości z poświatą niebieskiego lub delikatnej oliwki ale znając moje "zamiłowanie" do wszystkich odcieni zieleni już zbastował. Co raz bardziej jednak zaczyna przychylać się do mojego jasnego szarego, a jak mu pokazałam ten waniliowy klej u Esiaka to stwierdził, że taki też mógłby być tylko przy naszych szkodnikach to trochę strach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 03.12.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Tynku zewnetrznego tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.12.2011 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 na cud pomysł szarości z poświatą niebieskiego Smerfowo by było;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.12.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 W mojej okolicy wszystkie dach zgodnie kasztanowo-brązowe (a warunki zabudowy nie określają koloru) i w hurtowni wręcz stwierdzili, że nie mają na stanie grafitu, bo nie cieszy się popularnością. Pumpaluna, tego jasnego kleju nie da się czyścić tak jak silikonowego tynku, więc nie ryzykowałabym. Cieszę się, ze u mnie temat kolorów elewacji zamknięty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.12.2011 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Cieszę się, ze u mnie temat kolorów elewacji zamknięty O tak, tez się cieszę, że ten temat już za mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.12.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 To jaki tynk wybrałaś, bo tym też się nie pochwaliłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 03.12.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Ja już się do mojego kasztana przyzwyczaiłam i nawet go polubiałm:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 03.12.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Ardea z tym klejem to pewnie u nas i tak zostanie na trochę bo obawiam się, że kasy nie starczy na kolor bo na chwilę obecną elewacja wyszłaby 20tys a1/3 ceny to właśnie kolor Ja nawet nie wiem czy u nas będzie tynk silikonowy czy inny ale mi się wydaje, że te 20tys to na tańszy materiał jednak było. Martwi mnie to że mocno tanieją mieszkania u nas w mieście. Niedawno były po kilkaset zł więcej niż w tej chwili Agalind w sumie ten szary z poświatą błękitu nie był aż taki tragiczny, mąż mi pokazał u klienta. No ale mimo że kocham niebieski i w mojej szafie króluje to jednak nie nadaje się na elewację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.12.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Lukarna, brązy i kasztany są ładne, ale więcej z nimi zabawy - dobrać właściwy odcień okien, podbitki czy nadbitki, nawet odcień tynku trudniej dopasować, no i brązów jest całe mnóstwo, grafit to łatwizna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.12.2011 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Tyle pytań a ja tylko z doskoku do Was zagladam, bo w kuchni kulinarnie się spełniam:) Elewacja będzie biało-mleczna. Boje o to stoczyłam, ale wreszcie się udało. Miała być żółta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 03.12.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Dobrze Ardea że mnie pocieszyłaś jeszcze:D:D Impregnat do nadbitki wybraliśmy w miare jasny zakładająć że koncowym kolorem sciemnić go zawsze mozna a rozjasnic ciemny już trudniej;) Okna i tynk, hmm okna w planach orzech a o tynku nawet nie myślę... Jak bedzie dachówka to zacznę się przejmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 03.12.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Lukarna, brązy i kasztany są ładne, ale więcej z nimi zabawy - dobrać właściwy odcień okien, podbitki czy nadbitki, nawet odcień tynku trudniej dopasować, no i brązów jest całe mnóstwo, grafit to łatwizna;) że orzech i brązy są ładne widać po naszym Lapisie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 03.12.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Tyle pytań a ja tylko z doskoku do Was zagladam, bo w kuchni kulinarnie się spełniam:) Elewacja będzie biało-mleczna. Boje o to stoczyłam, ale wreszcie się udało. Miała być żółta. To pochwal się co gotujesz/pieczesz?? Niech moje poczucie winy z powodu lenia osiagnie stan krytyczny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 03.12.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 że orzech i brązy są ładne widać po naszym Lapisie.... Dorzucił skromnie Esiak:D ps. przez te Twoje piekne okna nawet mi się nie chce prosić o wyceny kogoś innego. Bo się boję że dostanę gdzieś dużo taniej i przeważą względy finansowe:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.12.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Aga, to Ty jeszcze nic nie wybrałaś cała zabawa przed Tobą, ja od początku wiedziałam, że biel i koniec, ale wybrać właściwą to już była jazda:) Co gotujesz? Lukarna, chyba masz dobre podejście, ja tak nie potrafię, muszę od początku do końca wszystko mieć przemyślane i spójne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.12.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 że orzech i brązy są ładne widać po naszym Lapisie.... Moim zdaniem to do brązowego dachu, z drewna, to tylko właśnie orzech pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.12.2011 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Obiecałam jutro rodzinie wariacje na temat dyni, więc gotuję co nieco:) Menu: - zupa-krem z dyni - prawie gotowa- placki z dyni z sosem pomidorowym - placki bedę smażyć jutro, ale sos robię dziś- tarta z dyni - przygotowuję farsz a jutro piekę- ciasto z jabłkami i cynamonem (dyni mi zabrakło:( ) - upieczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.12.2011 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Aga, to Ty jeszcze nic nie wybrałaś cała zabawa przed Tobą, ja od początku wiedziałam, że biel i koniec, ale wybrać właściwą to już była jazda:) Wiem, wiem. Dla mnie to i tak sukces;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.12.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Szacuneczek:) ja mimo że uwielbiam gotować to dania dyniowe nie są moją mocną stroną, tylko zupę-krem umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 03.12.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Nooo ale zgłodniałam:/ Dyni nie mam ale zamiast placka myslę że płatki Cini-Minis z miseczka mleka mnie zaspokoja;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts