Esiak 13.12.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 załóżmy, że jedna jest od kotła, 2 kolejne od kominka z płaszczem wodnym...to do czego służą pozostałe 2...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.12.2011 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Agalind, tempo macie zastraszajace. Ale mam pytanie z innej beczki ( nie wiem moze juz bylo). Wybrałas juz drzwi zewnetrzne, bo widze, ze w podobne gusta idziemy:) Drzwi będą stalowe z firmy Wikęd (regionalny producent), bo na drewniane nie dostalibyśmy gwarancji (zachodnia ekspozycja, brak zadaszenia). Będą jak okna i brama w kolorze złoty dąb. Wzór podobny do Hormanna, tylko cena niższa;) Montaż jeszcze w tym roku, mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.12.2011 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 załóżmy, że jedna jest od kotła, 2 kolejne od kominka z płaszczem wodnym... to do czego służą pozostałe 2...? Jak się dowiem, to Ci powiem. Wiesz już, ze ja w tym temacie porażam niewiedzą. Na szczęście mąż coś z tego rozumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 13.12.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Kochana mi w oko wpadł w komplet Renodoor + brama, ale cena poraża w stosunku do jakości, a gdzies czytałam że tez sie tymi interesowałas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.12.2011 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 (edytowane) Renodoor podobno przemarzają a za taką kasę wolałam tego nie sprawdzać. Wikęd ma takie same praktycznie drzwi ale za połowę ceny. Bramę wzięliśmy z Beditomu (Gdynia). Edytowane 13 Grudnia 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 13.12.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Niech zgadnę, drzwi wzór nr 12 ?? A spasował Ci sie idealnie kolor dzrwi z kolorem bramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.12.2011 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Porównywałam próbki oklein i były podobne a czy na większej powierzchni będzie widać różnicę, to się okaże jak zamontują. Brama już w czwartek:) Oczywiście, że 12;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 13.12.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 ...ale zbieg okolicznosci. Wczoraj wieczorem napisałam zapytanie ofertowe do lokalnego sprzedawcy i własnie przed chwila dostałam maila z oferta na drzwi stalowe, rażąco podobne do twojej 12-tki, na zapytanie o producenta odpowiedz - Wikend. Faktycznie cenowo połowa Renodoor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.12.2011 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 (edytowane) ...ale zbieg okolicznosci. Wczoraj wieczorem napisałam zapytanie ofertowe do lokalnego sprzedawcy i własnie przed chwila dostałam maila z oferta na drzwi stalowe, rażąco podobne do twojej 12-tki, na zapytanie o producenta odpowiedz - Wikend. Faktycznie cenowo połowa Renodoor. No proszę, nawet na zachodzie można je kupić Wiadomo, ze to nie to samo co drewniane, ale jak mam za stalowe wywalić 4tys. to trochę mi szkoda. Edytowane 13 Grudnia 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 13.12.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Poszukałam tych Twoich drzwi i aż mi sie smutno zrobiło, bo ładniejsze od moich... Czekamy na fotki bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.12.2011 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Nie przesadzaj, bo Twoje były brane pod uwagę. Mężowi jednak tak sie podobają Hormanny, że nie było innej opcji;) Zresztą nie byłaś przecież przekonana do tej srebrnej ramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 13.12.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Kurcze pokażcie te drzwi bo ja nie mam jak pogooglować teraz a chętnie bym zobaczyła!! Aga co Ty chcesz od tych płytek w kotłowni? wcale nie porażają beżem bo i ładnie położone, mąż sam dokonał dzieła czy wskoczyli spece? No i oczywiście zazdroszczę pieca, nie mogę się doczekać mojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 13.12.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Właśnie też się zastanawiam dlaczego? Teraz by mi nie przeszkadzała;) a przeszklenie masz większe:) Którą szybkę wybrałaś kraciastą czy gładką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 13.12.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Jak wpisałam Wikend w wyszukiwarkę to mi pokazało... wikend w Paryżu:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.12.2011 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 To wpisz Wikęd;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.12.2011 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Płytki na zdjęciu zrobionym komórką wygladają dobrze, gorzej na żywo. Po pierwsze płytki były tanie, więc ich kiepska jakość (czyt. krzywe) można tym wyjaśnić. Z tego też powodu fugi sa na 2,5mm. Pan, który je kładł miał być fachowcem a nie był. Prosta robota, żadnych cudów a niestety wyszło byle jak. Pocieszam się tylko tym, że "to tylko kotłownia":( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 13.12.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Płytki wyglądają na równo położone, może to magia fotografii;) A niska cena to ogromna zaleta kotłownianych płytek, nam również przyświecało to kryterium;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.12.2011 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Wiadomo, ze od tanich płytek nie można wiele wymagac, ale te nasze były przecenione z 40zł na 17zł. Jakbym kupiła je za 40zł to bym się wściekła na maxa. Ja je mam w kotłowni, ale jak ktoś kuchnię sobie nimi wyłoży to dopiero wtopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 13.12.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 No wtopa, bo do kuchni to już trzeba chodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 13.12.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 My mamy zamiar kupić gres techniczny, wykonawca radzi nam żeby odpuścić glazurę na ścianach i że tak jak on machnąć np olejną. Mamy karchera to z myciem faktycznie nie byłoby większych problemów a spora oszczędność. Myślała któraś z was o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts