Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Agalind, tempo macie zastraszajace. Ale mam pytanie z innej beczki ( nie wiem moze juz bylo). Wybrałas juz drzwi zewnetrzne, bo widze, ze w podobne gusta idziemy:)

Drzwi będą stalowe z firmy Wikęd (regionalny producent), bo na drewniane nie dostalibyśmy gwarancji (zachodnia ekspozycja, brak zadaszenia). Będą jak okna i brama w kolorze złoty dąb. Wzór podobny do Hormanna, tylko cena niższa;) Montaż jeszcze w tym roku, mam nadzieję;)

...ale zbieg okolicznosci. Wczoraj wieczorem napisałam zapytanie ofertowe do lokalnego sprzedawcy i własnie przed chwila dostałam maila z oferta na drzwi stalowe, rażąco podobne do twojej 12-tki, na zapytanie o producenta odpowiedz - Wikend. Faktycznie cenowo połowa Renodoor.

...ale zbieg okolicznosci. Wczoraj wieczorem napisałam zapytanie ofertowe do lokalnego sprzedawcy i własnie przed chwila dostałam maila z oferta na drzwi stalowe, rażąco podobne do twojej 12-tki, na zapytanie o producenta odpowiedz - Wikend. Faktycznie cenowo połowa Renodoor.

No proszę, nawet na zachodzie można je kupić:) Wiadomo, ze to nie to samo co drewniane, ale jak mam za stalowe wywalić 4tys. to trochę mi szkoda.

Edytowane przez agalind

Kurcze pokażcie te drzwi bo ja nie mam jak pogooglować teraz a chętnie bym zobaczyła!!

Aga co Ty chcesz od tych płytek w kotłowni? wcale nie porażają beżem bo i ładnie położone, mąż sam dokonał dzieła czy wskoczyli spece? No i oczywiście zazdroszczę pieca, nie mogę się doczekać mojego

Płytki na zdjęciu zrobionym komórką wygladają dobrze, gorzej na żywo. Po pierwsze płytki były tanie, więc ich kiepska jakość (czyt. krzywe) można tym wyjaśnić. Z tego też powodu fugi sa na 2,5mm. Pan, który je kładł miał być fachowcem a nie był. Prosta robota, żadnych cudów a niestety wyszło byle jak. Pocieszam się tylko tym, że "to tylko kotłownia":(