Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Schuco ma nieco lepsze parametry,chociaż Veka daje 3 szyby do dobrych 6 komorowych profili, a wyceny u nas były zbliżone na tyle, że nie miały wpływu na ostateczny wybór. W łódzkim na okna w standardowym kolorze czeka się 4-5 tygodni. Życzę owocnych wyborów. Edytowane przez Ardea

Jeżeli mogę coś doradzić to jedź do salonów, pooglądaj na żywo i porównaj wyceny. Piszesz jakby Veka była tańsza, a Schuco droższe - u nas tak nie było. Parametry okien u większości sznujacych się producentów są podobne, różnice są istotne tylko w przypadku domów pasywnych. Oczywiście liczy się dobry montaż.

Z okien, które miałam okazję zobaczyć "na żywo" najbardziej podobają mi się MS Pomorska Fabryka Okien. Są na profilach Brugmanna. Zobaczymy jak będzie z ich ceną. Niestety nie widziałam żadnych okien na profilach Schuco, czekam jednak na ofertę z Oknovidu (chociaż dziaiaj czytałam o nich kiepskie opinie, więc sceptycznie do tej firmy podchodzę) i Hekaplastu.

wpadam z rewizytą - widzę, że mamy akie samo marzenie i zamierzenie lato 2012 we własnym ogródku :D

nie wiem jak ty, ale ja będę do tego dążyła za wszelką cenę, a że zodiakalny ze mnie baran i mega uparciuch to nie ma opcji że swego nie dopnę

czemu z tym dachem ma tak długo zejść? u nas mówił o kilku dniach, wykonawca stawia więźbę a zaraz wchodzi dekarz

widzę że o oknach było (jeszcze nie nadrobiłam całości) - my bierzemy na profilu Schuco SI 82 Classic. wybiera nam je nasz przyjaciel, który ma firmę sprzedającą okna i drzwi różnych producentów, wybrał jak dla siebie, ufam mu więc decyzja podjęta.

Witam u siebie. Ja jestem koziorożec, więc uparta też jestem i będe chciała dotrzymac terminu przeprowadzki.

Co do dachu, to trochę nam sie terminy poprzesuwały, a wiadomo, że jak jedną ekipę przesuniesz to kolejne też trzeba a z tym może być problem.