Esiak 27.12.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 To samo jak sie grubo ubierzesz w duzy mróz a nie założysz czapki Mostek termiczny, rożnica temperatur i ryzyko skroplin, za zimno dla rekuperatora, ktory tam będzie mieszkał.....? Nie wiem, ale to był juz tak niewielki koszt, że grzech było to tak zostawić. Poza tym skoro więcej osób tak robi to sens jakiś (choćby ukryty) musi być zbędne, ocieplasz nie ogrzewaną powierzchnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 27.12.2011 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 gybyśmy na stryszku mieli reku, to na 100% bysmy ocieplali - teraz wiatr powiewa tam membraną;różnica temperatur z pewnością znaczna, choć jeszcze nie mierzyłam, zreszta drewniane schodki strychowe raczej zniechęcają do częstej wspinaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.12.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 do reku doprowadza się powietrze z gruntowego wymiennika ciepła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 27.12.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 brawo pinacolada - rezolutna, matczyna odpowiedź, aż żałuje, że sama na to nie wpadłam ja tez tam chciałam ocieplić, ale mąż nie chciał - choć zima lubi chodzić w czapce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 27.12.2011 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 do reku doprowadza się powietrze z gruntowego wymiennika ciepła... no ale chyba niekoniecznie? Mozna mieć reku beż GWC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 27.12.2011 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 czy obecność centrali reku nie jest wystarczającym powodem dla ocieplenia tego nieużytkowego stryszku widziałam zdjecia, gdzie ocieplona była centrala, aby zniwelować różnice temperatur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.12.2011 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 no ale chyba niekoniecznie? Mozna mieć reku beż GWC można, ale wtedy aby reku nie przemarzało grzejesz grzałką... chodzi o temp powietrza z czerpni... a nie ze stryszku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 28.12.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Ekhm, przyszłam, zobaczyłam i chciałam napisać że masz fajowskie drzwi Agalind wiesz, że nie pamietam z jaką szyba je zamowiłam. Czy tak jak ty masz, czy podzieloną na pola ?? Sklerotyk jestem. Wczoraj z Michem ogladalismy Twoje i przez godzine sie zastanawialismy i ni cholery nie pamietamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.12.2011 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 No racja, przygotowania przedświąteczne wciągnęły i nie zauważyłam bramy:bash: ale już nadrobiłam - drzwi rzeczywiście piękne (i dobrze, że bez drabinki, też bym takie wzięła) warte napicia się, więc też się napiję te do kotłowni też super:) Wszystko prezentuje się extra!!! Idę obejrzeć wszystko jeszcze raz. A pozostałe prace też idą pełną parą Drzwi frontowe są bez drabinki, bo jakoś mi nie pasowała za bardzo. Nie dosyc, że ramka srebrna to jeszcze ta drabinka, byłoby trochę za dużo. A drugie drzwi to wyjście z garażu do ogrodu (na tyle domu), a kotłownia w piwnicy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.12.2011 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Jejku, ile wiadomości, fot, radości i tak wzystko jednego dnia?? Cza było nam dozować przez cały tydzień ! Wełna połozona wg mnie z zegarmistrzowską dokładnościa Rewelka! Drzwi (jedne i drugie) oraz brama - super ! Kolorek wydaje sie byc identyczny na wszystkich "wejściach", nawet klameczki w drzwiach take same - cóż za precyzja Ja mam inne ale musze to zmienić Brawo Aga - wiem jak to cieszy ! I te celsjusze w domciu Miło..... Jak tu dozować gdy zaraz pytania o kolejne elementy się pojawiają Wełna faktycznie ładnie wyszła. Sama się zdziwiłam jak to równo położone. Stolarka nam sie w miarę zgrała, chociaż na zdjęciach kolor przekłamany (jak zwykle). Klamka w drzwiach z garażu na ogród do wymiany, bo się Panom coś pomyliło i "stare złoto" wstawili zamiast "tytanu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.12.2011 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 (edytowane) Aga, wełna sama nie trzymała Ci się między krokwiami, że te sznurki...? i pytanko dlaczego ocieplałaś powyżej jętek..? Niby skalna nie osiada jak mineralna..., ale mimo to zrobili sznurki. Pomieszczenie nad garażem będzie otwarte do samej góry, bez sufitu. Ocieplimy je na całości (15+10cm). Reszta poddasza powyżej jętek ocieplona 15cm, poniżej 15+10cm. Mniejsze straty ciepła, zwłaszcza przy blasze. Edytowane 28 Grudnia 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.12.2011 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 (edytowane) Aga piję z Tobą Piękne drzwi, naprawdę bardzo mi się podobają. Muszę poszukać u Ciebie co to za producent bo zapomniałam i zapisuję w ulubionych... I ogólnie wszystko slicznie do siebie pasuje:) Zdrówko!! Dziękuję Lukarna, Ewanz, drzwi to Wikęd Ewanz, u mnie miało być okno w wiatrołapie, ale nie ma, więc zdecydowałam sie na szybę. Dlaczego rozum odradzał? Edytowane 28 Grudnia 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.12.2011 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Ekhm, przyszłam, zobaczyłam i chciałam napisać że masz fajowskie drzwi Agalind wiesz, że nie pamietam z jaką szyba je zamowiłam. Czy tak jak ty masz, czy podzieloną na pola ?? Sklerotyk jestem. Wczoraj z Michem ogladalismy Twoje i przez godzine sie zastanawialismy i ni cholery nie pamietamy Twoje tez będą fajowe;) Srebrna ramka jest wystarczająco ekstrawagancka, więc szybce w kwadraty podziękowałam:) Żeń-szeń czy miłorząb japoński Ci wysłać na sklerozę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 28.12.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 ano stwierdziłam ( być może na wyrost, ponieważ nijakiego doświadczenia w tym względzie nie posiadam), że duża szybka, tym bardziej w dolnej części będzie się szybko brudzić a ja mam tyle metrów do sprzątania, że powoli staram się ograniczać dodatkowe powierzchnie do czyszczenia ( brzmi zabawnie, gdy to czytam - buduje po raz pierwszy, więc dokonując większości wyborów działam niejako po omacku ponadto wybierając dużą szybę chciałabym P4, a to wszystko generuje dodatkowe koszty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.12.2011 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 ano stwierdziłam ( być może na wyrost, ponieważ nijakiego doświadczenia w tym względzie nie posiadam), że duża szybka, tym bardziej w dolnej części będzie się szybko brudzić a ja mam tyle metrów do sprzątania, że powoli staram się ograniczać dodatkowe powierzchnie do czyszczenia ( brzmi zabawnie, gdy to czytam - buduje po raz pierwszy, więc dokonując większości wyborów działam niejako po omacku ponadto wybierając dużą szybę chciałabym P4, a to wszystko generuje dodatkowe koszty... Ja wiedziałam, że jak nie ma okna, to musi być szyba w drzwiach. A jeśli chodzi o sprzątanie to tłumaczę sobie, że damy radę (bo przecież nie będę sama mieszkać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 28.12.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 U Ciebie będzie ładnie i jasno, a u mnie tylko praktycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.12.2011 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 U Ciebie będzie ładnie i jasno, a u mnie tylko praktycznie Z tym "jasno" to bym nie przesadzała, bo szyba nie przepuszcza całkiem światła;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.12.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Ja wiedziałam, że jak nie ma okna, to musi być szyba w drzwiach. A jeśli chodzi o sprzątanie to tłumaczę sobie, że damy radę (bo przecież nie będę sama mieszkać) Ja cały czas sobie tez tak tłumaczyłam i było OK:) Do momentu jak ostatnio policzyłam powierzchnię paneli i płytek:/ Jak do tego dodałam ilośc okien to zrobiło mi się słabo;) Aaa Wikęd nie Wikend:D Teraz zapamiętam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 28.12.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 znalazłam model Twoich drzwi - bardzo ładne, nie ukrywam, ze też mi się podobaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.12.2011 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Ja cały czas sobie tez tak tłumaczyłam i było OK:) Do momentu jak ostatnio policzyłam powierzchnię paneli i płytek:/ Jak do tego dodałam ilośc okien to zrobiło mi się słabo;) Aaa Wikęd nie Wikend:D Teraz zapamiętam;) Wikend to w Paryżu:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts