Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze miejsce na ziemi... - Komentarze

agalind

Recommended Posts

To samo jak sie grubo ubierzesz w duzy mróz a nie założysz czapki ;) Mostek termiczny, rożnica temperatur i ryzyko skroplin, za zimno dla rekuperatora, ktory tam będzie mieszkał.....? Nie wiem, ale to był juz tak niewielki koszt, że grzech było to tak zostawić. Poza tym skoro więcej osób tak robi to sens jakiś (choćby ukryty) musi być :p

zbędne, ocieplasz nie ogrzewaną powierzchnie...

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ekhm, przyszłam, zobaczyłam i chciałam napisać że masz fajowskie drzwi ;)

Agalind wiesz, że nie pamietam z jaką szyba je zamowiłam. Czy tak jak ty masz, czy podzieloną na pola ?? Sklerotyk jestem. Wczoraj z Michem ogladalismy Twoje i przez godzine sie zastanawialismy i ni cholery nie pamietamy :lol:

No racja, przygotowania przedświąteczne wciągnęły i nie zauważyłam bramy:bash: ale już nadrobiłam - drzwi rzeczywiście piękne (i dobrze, że bez drabinki, też bym takie wzięła):) warte napicia się, więc też się napiję;) te do kotłowni też super:) Wszystko prezentuje się extra!!! Idę obejrzeć wszystko jeszcze raz.

A pozostałe prace też idą pełną parą:)

Drzwi frontowe są bez drabinki, bo jakoś mi nie pasowała za bardzo. Nie dosyc, że ramka srebrna to jeszcze ta drabinka, byłoby trochę za dużo.

A drugie drzwi to wyjście z garażu do ogrodu (na tyle domu), a kotłownia w piwnicy;)

Jejku, ile wiadomości, fot, radości i tak wzystko jednego dnia?? Cza było nam dozować przez cały tydzień ! ;)

Wełna połozona wg mnie z zegarmistrzowską dokładnościa :yes: Rewelka! Drzwi (jedne i drugie) oraz brama - super ! Kolorek wydaje sie byc identyczny na wszystkich "wejściach", nawet klameczki w drzwiach take same - cóż za precyzja :) Ja mam inne ale musze to zmienić ;)

Brawo Aga - wiem jak to cieszy ! I te celsjusze w domciu :D Miło.....

Jak tu dozować gdy zaraz pytania o kolejne elementy się pojawiają;)

Wełna faktycznie ładnie wyszła. Sama się zdziwiłam jak to równo położone.

Stolarka nam sie w miarę zgrała, chociaż na zdjęciach kolor przekłamany (jak zwykle). Klamka w drzwiach z garażu na ogród do wymiany, bo się Panom coś pomyliło i "stare złoto" wstawili zamiast "tytanu".

Aga, wełna sama nie trzymała Ci się między krokwiami, że te sznurki...?

i pytanko dlaczego ocieplałaś powyżej jętek..?

Niby skalna nie osiada jak mineralna..., ale mimo to zrobili sznurki.

Pomieszczenie nad garażem będzie otwarte do samej góry, bez sufitu. Ocieplimy je na całości (15+10cm). Reszta poddasza powyżej jętek ocieplona 15cm, poniżej 15+10cm. Mniejsze straty ciepła, zwłaszcza przy blasze.

Edytowane przez agalind

Aga piję z Tobą:)

Piękne drzwi, naprawdę bardzo mi się podobają. Muszę poszukać u Ciebie co to za producent bo zapomniałam i zapisuję w ulubionych...

I ogólnie wszystko slicznie do siebie pasuje:)

Zdrówko!!

Dziękuję :hug:

Lukarna, Ewanz, drzwi to Wikęd :)

Ewanz, u mnie miało być okno w wiatrołapie, ale nie ma, więc zdecydowałam sie na szybę. Dlaczego rozum odradzał?

Edytowane przez agalind

Ekhm, przyszłam, zobaczyłam i chciałam napisać że masz fajowskie drzwi ;)

Agalind wiesz, że nie pamietam z jaką szyba je zamowiłam. Czy tak jak ty masz, czy podzieloną na pola ?? Sklerotyk jestem. Wczoraj z Michem ogladalismy Twoje i przez godzine sie zastanawialismy i ni cholery nie pamietamy :lol:

Twoje tez będą fajowe;)

Srebrna ramka jest wystarczająco ekstrawagancka, więc szybce w kwadraty podziękowałam:)

Żeń-szeń czy miłorząb japoński Ci wysłać na sklerozę?:p

ano stwierdziłam ( być może na wyrost, ponieważ nijakiego doświadczenia w tym względzie nie posiadam), że duża szybka, tym bardziej w dolnej części będzie się szybko brudzić a ja mam tyle metrów do sprzątania, że powoli staram się ograniczać dodatkowe powierzchnie do czyszczenia :) ( brzmi zabawnie, gdy to czytam ;) - buduje po raz pierwszy, więc dokonując większości wyborów działam niejako po omacku

ponadto wybierając dużą szybę chciałabym P4, a to wszystko generuje dodatkowe koszty...

ano stwierdziłam ( być może na wyrost, ponieważ nijakiego doświadczenia w tym względzie nie posiadam), że duża szybka, tym bardziej w dolnej części będzie się szybko brudzić a ja mam tyle metrów do sprzątania, że powoli staram się ograniczać dodatkowe powierzchnie do czyszczenia :) ( brzmi zabawnie, gdy to czytam ;) - buduje po raz pierwszy, więc dokonując większości wyborów działam niejako po omacku

ponadto wybierając dużą szybę chciałabym P4, a to wszystko generuje dodatkowe koszty...

Ja wiedziałam, że jak nie ma okna, to musi być szyba w drzwiach. A jeśli chodzi o sprzątanie to tłumaczę sobie, że damy radę (bo przecież nie będę sama mieszkać);)

Ja wiedziałam, że jak nie ma okna, to musi być szyba w drzwiach. A jeśli chodzi o sprzątanie to tłumaczę sobie, że damy radę (bo przecież nie będę sama mieszkać);)

Ja cały czas sobie tez tak tłumaczyłam i było OK:) Do momentu jak ostatnio policzyłam powierzchnię paneli i płytek:/

Jak do tego dodałam ilośc okien to zrobiło mi się słabo;)

Aaa Wikęd nie Wikend:D

Teraz zapamiętam;)