agalind 28.12.2011 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Aga, pomyślałam, że masz kotłownię na tyłach domu, tak jak ja, nie jestem przyzwyczajona do piwnic;) Drzwi ładne i praktyczne, bo doświetlą i pozwolą szybko wyjrzeć na zewnątrz, ja mam okienko w wiatrołapie, ale i tak żałuję, że szyba nie jest większa. Aga, w jakim pomieszczeniu jest to małe okno przy drzwiach wejściowych, bo myślałam,że to jest wiatrołap (może łazienka?) Ardea ale mnie tym Agi okienkiem zaciekawiłaś. Poszłam do dziennika zajrzec w projekt ale za bardzo tam nic nie widać... Nie ma chyba jakiegos zamknietego pomieszczenia chyba że spiżarnia?? Albo doswietlić schody ma?? Edycja: jednak schody:D http://images37.fotosik.pl/881/6143690ab8d90cd7med.jpg Aga sorry że Ci tu z dziennika wklejam ale mnie zaintrygowało to okienko:D A moje schody będą zupełnie ciemne;( Cos mi się kojarzy że w wiatrołapie miało być okno ale murarze cos tam skopali i okno musiało zniknać... To może wyjaśnię, bo wychodzi na to, że ma całkiem sporo małych okienek;) Sama musiałam dokładnie przeczytać co tu napisałyście, bo nie wiedziałam, o które okno chodzi;) Ardea, Drzwi bez szyby sa na tyłach garażu i wychodzą na ogród. Obok faktycznie jest małe okno, bo miało byc tam jakies pomieszczenia gospodarcze, ale końcowo nie będzie. Okno zostało i już. Lukarna, drugie małe okienko znajduje się na ścianie frontowej i faktycznie jest przy schodach. Czujne jesteście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.12.2011 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Acha, no i w wiatrołapie miało być okno ale murarze cos tam skopali i okno musiało zniknać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.12.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Tyle czasu śledzę Twoje budowlane perypetie i jakoś mi umknął fakt, że macie piwnicę. Myślałam, że tylko Lukarna takową będzie posiadała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.12.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Lukarna, witaj w klubie ciemnych schodów;) no i niestety ja dołączam do klubu, i schody i korytarzyk ciemne po tym jak sąsiad nie zgodził się na okno dachowe z jego strony (nie ma 4m od granicy), a świetlik tunelowy by nie przeszedł bo tylko od północnej strony można by go montować co mijało się z celem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.12.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Aga ja myślałam, że Ardea myślała:D o tym właśnie oknie od frontu:D Że w dzienniku zobaczyła i zapytała o nie:) Pumpaluna nie pamiętasz dyskusji co która/który z nas będzie widział z salonu?? I wyszło że Aga i ja drzwi do piwnicy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.12.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Ja myślałam o tym okienku od frontu, no przecież nie lokowałabym wiatrołapu na tyłach domu:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.12.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Lukarna, witaj w klubie ciemnych schodów;) chociaż moje schody to jeszcze takie ciemne nie będą, gorzej z górnym korytarzykiem - tam to ciemnica się zrobi. U Ciebie jeszcze jest szansa na świetlik tunelowy... U nas całe schody (zamknięta klatka schodowa) plus cały górny korytarz są zupełnie pozbawione dostępu do swiatła:( Pocieszam się tym ze przecież dużo czasu się tam nie spędza nie? A świetlik tunelowy?? Obawiam się że to nie przejdzie... Chociaz może o okna dachowe zaczepić Ministra??? Tak bezpośrednio nad klatką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.12.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Ja myślałam o tym okienku od frontu, no przecież nie lokowałabym wiatrołapu na tyłach domu:P No wierzyłam w Ciebie Ardea:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.12.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Okno trudniej wpasować niż świetlik. Moje schody mocno otwarte na tle dużego salonowego okna, ale korytarzyk to masakra, bo drzwi bez szybek chcę i będzie ciemnica, ale mnie to nie przeraża;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.12.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Nasi znajomi mają 2 świetliki w korytarzu i sobie chwalą ale koleżanka mówi, że ratuje ich dorbe usytuowanie na dachu bo znowuż ich sąsiedzi mają w takim miejscu że komin rzuca cień i jest kiszka. Lukarna okno dachowe myślę, że wyjdzie w podobnej cenie jak nie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 28.12.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Ja nie moge przeżałwać , że na etapie krycia domu nie miałam zielonego pojęcia o świetlikach tynelowych Walnęłabym sobie pewnie 3 w przedpokoju na górze bo to jedyne (oprócz naszej garderoby) ciemne pomieszczenie. Ale własnie dlatego decyduję sie na drzwi z przeszkleniami z nadzieją, że troszkę światła z pokoi będzie przez nie wpadac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.12.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 To taka moja luźna uwaga była pod wpływem tego co przeczytałam...Proawdopodobnie zostanie jak w projekcie bo koszty koszty:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.12.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Ja boję się braku intymności przy szybkach w pokojach, będą tam pokoje dzieci, do których będą przychodzić goście... małe szybki to znów nie dadzą zbyt dużo światła... Na świetliki się nie zgodził mąż, bo zbyt kosmiczna jest taka kopuła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.12.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Choinka ale mi znowu dajecie do myslenia:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.12.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Te szybki które my wzięliśmy są minimalne, światła nie przepuszczą ale i podejrzeć nie będzie szło. Wzięliśmy mleczne, żeby trochę czyściej wyglądało bo te drzwi ze szkłem przydymionym wyglądały jakby brudne były (znaczy wg mnie tak wyglądały). Z drugiej strony patrząc po znajomych i rodzinie praktycznie u wszystkich w ciągu dnia drzwi są pootwierane i światło wpada przez okna a zimą to nawet u tych którzy mają okna dachowe to i tak światło palą bo śnieg na szybach zalega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.12.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Ja mam tylko jedną rodzinę która mieszka w domu i u której jestem wystarczająco często żeby zaobserwować i tak:Część ściany przy schodach mają zrobioną z luksferów i one troszkę światła dają a poza tym w bliskim sąsiedztwie schodów są drzwi do łazienki (zamknięte) do gabinetu (czasem otwarte )do sypialni rodziców (zamkniete) i do pokoi dzieci (przeważnie zamknięte) Ale w sumie czy to ma takie znaczenie... tzn otwarte czy zamknięte, przecież tym korytarzem jedynie przechodzić będziemy...I jestem tego zdania co Wy: szybki małe, wąziutkie lub drzwi pełne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 28.12.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 no nasze szybki to raczej wąziutkie nie będą ale takie mi sie podobaja i już. Pełnych nie chce (nie lubię) a wąskie poziome szybki mi sie po prostu opatrzyły. Zbyt wielu znajomych takie ma . Nasze drzwi będa wyglądac tak - tzn maja wyglądac tak http://img703.imageshack.us/img703/6613/005passoaltociemnyorzec.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 29.12.2011 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Ja myślałam o tym okienku od frontu, no przecież nie lokowałabym wiatrołapu na tyłach domu:P Ok, to już wszystko jasne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 29.12.2011 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 U nas drzwi będą pełne, bo nie lubię szybek. Zwłaszcza wieczorem, gdy ktoś zapali światło w korytarzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.12.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 cześć Aga:)Ziewam przed kompem a faktury na mnie smętnie zerkają... A Ty jak dzisiaj?Zapał do pracy jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts