piohal 16.04.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Fakty: Chcę dogadać się z sąsiadem i dać mu służebność w postaci pasa 5m czyli łącznie 100 m2. Przez to działka moja będzie węzsza z 33 do 28 m ale i tak można się spokojnie budować. (obie działki mają możliwość zabudowy) Jednakże cena gruntu budowlanego to ok. 750 zł/m2 co daje wartość za powierzchnię drogi 75 tys. O jakiej kwocie wynagrodzenia można w tej sytuacji dyskutować ?Czy np. 40 tys. jako jednorazowe będzie uzasadnione? Zaznaczam, że owa droga byłaby tylko dla tej osoby a nie dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 17.04.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 W twoim wypadku nie bawilabym się w służebność. Tylko sprzedaż ewentualnie zamiana.W przypadku służebności same problemy nie mówiąc już o tym ze podatek od nieruchomości płacisz ty za zeimie na której de facto nic nie zrobisz.Tu masz podobny temathttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?177345-Udzielam-służebności-przejazdu-ile-mam-sobie-za-to-życzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts