nicram84 16.04.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Witam, mam mieszkanie w stanie deweloperskim - wszystko jest dla mnie nowościa - ale staram sie samemu walczyc z wykonczeniem po kolei wszystkiego. Przyszla kolej na instalacje WC podwieszonego. Chce taki stelaz: http://cokupic.pl/i/c_big3576635.jpg zabudowac go w ten sposob: http://www.planetadom.pl/public/assets/images/HPIM0592111kk.jpg Dla Was banalne prawda? Mam pytania: 1. Czy do zabudowy - potrzeba mi jeszcze postawić konstrukcje z profili UW, CW, tak jak na instruktażu ,czy tez plyte mozna bezposrednio przywiercac do mojego stelażu? 2. Do tekiej prostej obudowy polecacie obic jedna, czy dwoma plytami g-k? 3. Myślę, aby górne płytki, które pójdą na obudowę, tak samo jak i część górnej płyty były zdejmowalne, w celu możliwość rewizji z góry przyłączenia wody. Myślę, aby zamocować tam płytę na jakieś magnesy - co myślicie o całym pomyśle rewizyjności tej zabudowy? Zapewne problemy dla Was banalne- ale wszystkiego kiedys trzeba sie nauczyc. Dziękuję za wszelkie odpowiedzi Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 17.04.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 (edytowane) 1. robisz zabudowę z profili, nie wiem jak grohe ale np. geberit ma pełno filmów, rysunków i instrukcji w sieci jak to zrobić, do tego troche logiki i pomyślunku i jest zrobionepo wykonaniu zabudowy płyty kręcisz do profili jak i możesz do stelaża2. bezwzględnie dwie płyty, impregnowane (zielone)3. bez sensu, konstrukcja stelaża pozwala na serwisowanie go przez otwór rewizyjny, a wodę doprowadzasz tak, aby nie było czego na zewnątzr serwisować (zadnych zaworów, gwintów itp, a rura pex czy PP zgrzewany) Edytowane 1 Maja 2011 przez edde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicram84 17.04.2011 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 (edytowane) Podlaczenie wody - PP zgrzewane. W sumie dzis zasiegnelem jezyka u znajomego - wiec1. jak zabic plytami juz wiem2 znajomy stwierdzil tez ze rewizje by odpuscil - wiec odpuszcze. Pojawil mi sie inny problem- mianowicie wyprowadzenie wody mam za wysoko(zamiast 110cm mam 120cm) , aby podlaczyc do WC musze albo- odciac zbedna czesc rury i zgrzac nowa koncowke- albo zawiesic kibel wyzej niz chcialem- albo kolankami zejsc w dol- albo wygiac rurke i przykrecic do sciany nizej przez co rurka wygina mi sie - TO CHYBA NAJMNIEJ INWAZYJNE I NAJDOKLADNIEJSZE ROZWIAZANIE pytanie, czy rurka mi nie peknie przy takim wygieciu (z pionowej rurki 120cm wyginam ja aby koncowka byla 10cm nizej) dzieki za odpowiedz - w sumie na dniach montuje kibel i temat bedzie do zakmniecia. - tylko wlasnie czy moge ta swoja rurke tak nagiac i czy ona nie strzeli jakos zmeczeniowo za np. pol roku? Edytowane 17 Kwietnia 2011 przez nicram84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 18.04.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 (edytowane) moim zdaniem zrób to raz a porządnie i zapomnij o tym, czyli przerób podejście na właściwą wysokość, 10 minut prostej roboty a 100% satysfakcji Edytowane 1 Maja 2011 przez edde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts