atheo 16.04.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Witam, chciałbym wykonać u siebie taką ścieżkę z kamienia (łupek, piaskowiec, inny płaki kamień) w ogrodzie gdzie fugą była by zasiana trawa.Zastanawia mnie jednak fakt jak wykonać to w taki porządny sposób aby te płytki się nie odklejały, nie ruszały. No co ten kamień kleić ?Czy miał ktoś z Was z takimi ścieżkami do czynienia ?? Proszę o wszelkie sugestie.Pozdrawiam http://zielonystyl.com/sciezka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 16.04.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Mam zamiar zrobić to samo u siebie w ogrodzie. To raczej nie są płytki, a grube kamienne płyty. Kladzie się je w dołkach, odpowiadających kształtowi płyty, na podsypce z piasku. Nie będą się ruszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 17.04.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 polecam tą stronkę , ja będę z niej korzystać ( z kopalni )) ) http://www.lupek-jenkow.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manhatan17 18.04.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 kamień ogólnie kładzie się najczęściej na "klińcu" tak się to potocznie nazywa (jest to drobno mielony kamień?skała? taka podsypka) stosuje się to jako podkład między innymi pod kostkę granitową(a także między kostkę). Jest to branża mojego małżonka. I z tego co wiem od zawsze odradza kładzenie łupków i piaskowców na powierzchnie płaskie. Z uwagi na nietrwałość. W przyszłym roku będziemy najprawdopodobniej układać u siebie ścieżki w ogrodzie i chodniczek przed domem i kategorycznie nie chcemy ani łupka ani piaskowca. Najprawdopodobniej wybierzemy granit (ale nie klasyczną kostkę) ale duże płaskie kawałki (plastry) - coś podobnego kształtem do tej realizacji ze zdjęcia (przynajmniej w przypadku chodniczka o ile coś się nam nie odwidzi ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 24.04.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 a gdzie można kupić takie plastry z graniyu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manhatan17 25.04.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 markety budowlane jeżeli mają w swoim asortymencie kostkę granitowa i tego typu kamienie budowlane. w ostateczności pozostaje zakład kamieniarski (nagrobki, parapety itp) tam gdzie tną i szlifują granit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts