atheo 17.04.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Witam,chciałbym wykonać u siebie taką ścieżkę z kamienia (łupek, piaskowiec, inny płaski kamień) w ogrodzie gdzie fugą była by zasiana trawa.Zastanawia mnie jednak fakt jak wykonać to w taki porządny sposób aby te płytki się nie odklejały, nie ruszały. No co ten kamień kleić ?Czy miał ktoś z Was z takimi ścieżkami do czynienia ?? Proszę o wszelkie sugestie.Pozdrawiam http://zielonystyl.com/sciezka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 17.04.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Kopiesz na głębokość metalowej części szpadla. Zasypujesz to w połowie piaskiem. Na suchym betonie układasz np. granitowe oflisy lub łupek granitowy. Fugujesz też suchym betonem. Dokładnie spłukujesz i szczotkujesz i znów spłukujesz. W tak wykonanej scieżce nie będą rosły Ci chwasty i po zimie to nie pofaluje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 26.04.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 nie wiem, czy dobrze zrozumiałem?na ten piasek sypię suchy beton i układam kamień i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts