marku 17.04.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 witam wszystkich bardzo serdecznie trafiłem tu kompletnie przez przypadek, gdyz spotkała mnie niemiła niespodzianka po ułożeniu parkieu z merbau który był następnie lakierowany w kilka h po położeniu ostatniej warstwy lakier ktoś wszedł i parkiet i w jednym pokoju zostały dwa slady stóp, zapewne ktoś wszedł w skarpetach i te przykleiły sie do lakieru, nigdzie indziej tego nie ma więc pewnie tam było więcej lakieru który nie zdążył wyschnąć pytanie jest następujące: co można z tym zrobić, na dniach będę się kontaktował się z parkieciarzem ale chciałbym dowiedzieć się co mnie czeka, na co sie nastawiać, trzeba teraz lakierować on nowa całę pomieszczenie ? czy moze da się to spolerować ? czekam na odpowiedz i pozdrawiam wszystkich użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 17.04.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 witam wszystkich bardzo serdecznie trafiłem tu kompletnie przez przypadek, gdyz spotkała mnie niemiła niespodzianka po ułożeniu parkieu z merbau który był następnie lakierowany w kilka h po położeniu ostatniej warstwy lakier ktoś wszedł i parkiet i w jednym pokoju zostały dwa slady stóp, zapewne ktoś wszedł w skarpetach i te przykleiły sie do lakieru, nigdzie indziej tego nie ma więc pewnie tam było więcej lakieru który nie zdążył wyschnąć pytanie jest następujące: co można z tym zrobić, na dniach będę się kontaktował się z parkieciarzem ale chciałbym dowiedzieć się co mnie czeka, na co sie nastawiać, trzeba teraz lakierować on nowa całę pomieszczenie ? czy moze da się to spolerować ? czekam na odpowiedz i pozdrawiam wszystkich użytkowników Powłokę lakieru należy zmatowić w całym pomieszczeniu nadając jej jednorodnie zmatowioną powierzchnię. Następnie całą podłogę w pomieszczeniu należy polakierować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 17.04.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 witam wszystkich bardzo serdecznie trafiłem tu kompletnie przez przypadek, gdyz spotkała mnie niemiła niespodzianka po ułożeniu parkieu z merbau który był następnie lakierowany w kilka h po położeniu ostatniej warstwy lakier ktoś wszedł i parkiet i w jednym pokoju zostały dwa slady stóp, zapewne ktoś wszedł w skarpetach i te przykleiły sie do lakieru, nigdzie indziej tego nie ma więc pewnie tam było więcej lakieru który nie zdążył wyschnąć pytanie jest następujące: co można z tym zrobić, na dniach będę się kontaktował się z parkieciarzem ale chciałbym dowiedzieć się co mnie czeka, na co sie nastawiać, trzeba teraz lakierować on nowa całę pomieszczenie ? czy moze da się to spolerować ? czekam na odpowiedz i pozdrawiam wszystkich użytkowników Ponieważ nie wiadomo jak głębokie są to ślady, należy spróbować zmatowić je miejscowo. Podczas usuwania tych śladów należy sprawdzać skuteczność usuwania śladów, poprzez przetarcie wilgotną gąbką tych miejsc. Jeżeli nie wiele będzie z tym pracy, należy postąpić wedlug rady Parkietkompex, czyli matowienie całej powierzchni i ponowne lakierowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts