DeeF 03.03.2004 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 W 1997 roku rozpocząłem tzw "duża ulge" budowlaną na "adaptację budunku na cele mieszkaniowe". Korzystałem z niej w latach 1997-2000 nie wyczerpując limitu. W ub. roku zakupiłem działkę i w tym chce rozpoczą budowe. Czy moge kontynuowac tamtą ulge do wyczerpania limitu??? Może ktoś z forumowiczów spotkał się z podobną sytuacją.Proszę o porady.Pozdr. DF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 03.03.2004 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Niestety, ale nie możesz. Ulga była związana z konkretną inwestycją. Inwestycja pod nazwą zakup działki budowlanej była zapoczatkowana w roku 2003 czyli w roku gdy ulga "duża" budowlana została już zniesiona.Niemniej pod pewnymi uwarunkowaniami możesz kontynuować odliczanie w ramach dalszej adaptacji budynku (tego budynku z lat 1997-2000 ) na cele mieszkalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeF 08.03.2004 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Dzięki,może ktoś jeszcze mi podpowie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts