kubabol 18.04.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Witam, jestem nowym użytkownikiem forum. W związku z tym, że na tym, oraz na innych forach nie znalazłem konkretnych informacji mnie interesujących pytam.Posiadam stodołę z cegły (grubość ścian 12 cm) wymiary ok 12 na 6 m. Dach jest z azbest (do wymiany), więżba też do wymiany, chciałbym zrobić tam drewniany strop. Trzeba by to ocieplić, być może poszeżyć ściany (jak to zrobić) Chciałbym przebudować ją na dom. Proszę o rady. Czy jest sens (ekonomiczny) przebudowy, czy lepiej zburzyć ją i w tym miejscu postawić nowy dom. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorrk 18.04.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 A liczyłeś ile zaoszczędzisz nie budując murów i nie robiąc fundamentów?Bo tylko tyle zostanie z tego co obecnie jest.Z tego co się orientuję to niewiele będzie oszczedności.Lepiej już wydać te 10k zł na postawienie murów od nowa - to i tak tylko jakieś 3% kosztu kompletnego domu a będziesz miał dokładnie jak chcesz i gdzie chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 18.06.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 najlepiej... burzyć stare i budować nowe, a gdzie dusza domu? i wysiłek własny - niekoniecznie tylko wysiłek w wyborze projektu ehhh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 22.06.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Tu powinien wypowiedzieć się konstruktor i projektant, bo i tak aby cokolwiek zrobić trzeba mieć projekt:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts