EMW 18.04.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Czy ktoś z szanownych forumowiczów orientuje się czy model Mila firmy Kratki.pl nadaje się do domu z wentylacją mechaniczną ewentualnie rekuperacją? Model ten posiada dolot powietrza z zewnątrz, ale niepokoi mnie "system czystej szyby"? Podobno niewiele kominków wykorzystuje tylko powietrze z zewnątrz. Może ktoś posiada taki wkład i chciałby się podzielić doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 18.04.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Czy ktoś z szanownych forumowiczów orientuje się czy model Mila firmy Kratki.pl nadaje się do domu z wentylacją mechaniczną ewentualnie rekuperacją? Model ten posiada dolot powietrza z zewnątrz, ale niepokoi mnie "system czystej szyby"? Podobno niewiele kominków wykorzystuje tylko powietrze z zewnątrz. Może ktoś posiada taki wkład i chciałby się podzielić doświadczeniem. Jeśli Mila ma system czyszczenia szyby w postaci szczeliny wzdłuż szyby, to bez względu na dolot z zewnątrz z króćcem w innym miejscu, eliminuje ją to do zastosowań z WM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMW 21.04.2011 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Odnośnie tego systemu to nie jesteśmy pewni, czy posiadają go wszystkie Mile (jest ich chyba 5 rodzajów) - na stronie producenta nie ma żadnej informacji o tym systemie "czystej szyby". Informację o nim znaleźliśmy na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 21.04.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Odnośnie tego systemu to nie jesteśmy pewni, czy posiadają go wszystkie Mile (jest ich chyba 5 rodzajów) - na stronie producenta nie ma żadnej informacji o tym systemie "czystej szyby". Informację o nim znaleźliśmy na allegro. Właśnie rozpakowałem Milę z szybą podnoszona do góry . Wygląda na to ,że powietrze dociera na szybę w sposób odseparowany.Nie miałem czasu przyglądać się temu bliżej ,ale za tydzień będę gościł przedstawicieli kratek , mogę dopytać jak to jest w pozostałych modelach . Jeśli czas zbytnio Cię nie nagli ,poczekaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 21.04.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Witam.Ocieplenie stosunków ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMW 22.04.2011 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Właśnie rozpakowałem Milę z szybą podnoszona do góry . Wygląda na to ,że powietrze dociera na szybę w sposób odseparowany.Nie miałem czasu przyglądać się temu bliżej ,ale za tydzień będę gościł przedstawicieli kratek , mogę dopytać jak to jest w pozostałych modelach . Jeśli czas zbytnio Cię nie nagli ,poczekaj. Byłbym bardzo wdzięczny gdybyś czego się dowiedział. Odnośnie czasu to zakup kominka to kwestia miesiąca - dwóch, więc pośpiechu nie ma Z góry dziękuje za wszelki info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 23.04.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 To mechaniczne DGP, które pobiera powietrze z okolic kominka rówież się będzie kłócić z tym systemem? W mojej Mili zauwazyłem, że jednoczesne zamknięcie szybra i przepustnicy na dolocie powoduje po jakimś czasie lekkie zabrudzenie szyby w dolnej jej części przy narożach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 23.04.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 To mechaniczne DGP, które pobiera powietrze z okolic kominka rówież się będzie kłócić z tym systemem? W mojej Mili zauwazyłem, że jednoczesne zamknięcie szybra i przepustnicy na dolocie powoduje po jakimś czasie lekkie zabrudzenie szyby w dolnej jej części przy narożach. Trudno powiedzieć czy Twoja Mila ma dopływ powietrza odseparowany czy nie. Wiem ,że pierwsze modele nie były szczelne , teraz już są . Oznaki o których mówisz najlepiej sprawdzić przy rozpalaniu . Jak zaczyna sie dopiero co palić(3-5 min) powtórz czynność o której pisałeś. Ogień powinien zdechnąć jaśli jest szczelna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajjjka 10.06.2014 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Kratki.pl poleciły nam zakup Mili z gilotyną ze wzgledu na jej szczelność i dolot powietrza z zewnątrz do domu z rekuperatorem i taką też zakupiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 10.06.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Nikt od kratek jeszcze nie przytaknął? może to nie jest dobry wkład do domu rekuperacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts